Dziwne strzasanie lapkami Bidulki. Co to jest? Str 12.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2005 8:33

Cieszę się, że kicia wróciła do zdrowia. :D

Ania z Poznania

Od: Śro gru 17, 2003 15:25

Post » Pon kwi 04, 2005 20:32

Daje jej witaminy do jedzenia na poprawe siersci. Pupy nie widzialem bo z drugiego pietra niewiele widac ale pisalem juz ladnych pare dni temu ze jak ja widzialem na drugim podworku to bylo chyba z okolo 10 m to wydawalo mi sie ze wszystko miala w porzadku. Mysle ze wtedy cos jej sie przylepilo moze nawet miala rozwolnienie a ze jeszcze wtedy sie nie domyla a nie myla sie 8 dni to tak to wygladalo. Wazne ze normalnie skacze i ma apetyt.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KRAWATKA KICIA BURASIA NIUNIUŚ

Pedro

Od: Nie lut 15, 2004 20:42

Post » Wto kwi 05, 2005 7:38

To fajnie - niemniej zerkaj na małą i pisz. 8)

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Nie kwi 24, 2005 17:36

Od ostatniego postu wszystko bylo w porzadku. Kotka jest prawdopodobnie w ciazy chociaz mi tygodnie sie nie zgadzaja a poza tym dwa tygodnie temu kocur za nia latal i myslalem ze przed Swietami nie wyszlo i ma poprawke ale on jest straszny gwalciciel i nawet kotki w cizy potrafil gwalcic. Niestety w piwnicach ciagle sa wlamania i 3 dni temu wlamali sie i wejscie glowne do korytarza zostalo otwarte. jeszcze tego dnia przed wlamaniem po 22 jadla kotka i ja widzialem a nastepnego calego dnia jej nie bylo i skojarzylem ze moze weszla w nocy do korytarza i dalej do ktorejs otwartej piwnicy a ktos zamknal glowne wejscie i pewnie tam siedziala. ZWRACAM uwage na to bo mase kotow w ten sposob ginie smiercia glodowa przez te wlamania i czasowe otwieranie piwnic i potem ich zamykanie w ktorych zostaja pozostawione na smierc glodowa. Wczoraj z rana tez jej nie bylo wiec poszedlem sprawdzic ale oczywiscie cisza byla. Tak reaguje wiekszosc kotow chowaja sie i milczaOtworzylem drzwi z korytarza do piwnicy w ktorej ona sobie nieraz siedzi i ledwie minelo pol godziny i juz byla na podworku wiec na 99 % siedziala bidulka zamknieta. Radosc moja nie trwala dlugo bo mimo ze byla wyglodzona i jadla ze smakiem to z 2 pietra zauwazylem ze na boku tylnej lapy ma jakby rane. Musiala byc duza skoro z takiej odleglosci widzialem. Pisalem wczesniej ze podejrzewalem kiedys u niej grzybice bo miala nieraz placki bez siersci ale to chyba nie bylo to. Mysle ze ona sobie to wylizala lub przeciskala sie gdzies ale pewnie wylizala do rany. Dzisaj z rana otwieram okno i nie biegnie jak zawsze pod okno tylko podeszla powoli co mnie zaniepokoilo bardzo. Zjadla z folii polowe i jakby byla nie domyta. Przestraszylem sie ze to zakazenie od tej rany. Poszedlem do weta i dostalem Synulox. Otworzylem okno i w watrobke rzucam i nic a ona przepadala za watrobka gotowana z drobiu. sprobowalem inaczej. Rozgniotlem antybiotyk i zmieszalem z gourmeatem i na szczescie zjadla prawie wszystko. Od tego czasu ladnie dosyc jadla. Na wieczor druga porcja leku. Niestety tak do konca nie jestem pewnien czy to od zakazenia takie zle jej samopoczucie. Zawsze musze szybko reagowac bo jakby nie chciala jesc to nie ma mozliwosci podania leku inaczej. Godzine temu otwieram okno i patrze ze z drugiego podworka idzie kocur przesladwca i caly czas kicha i kaszle. Ona zaraz do niego i witac go chce a ja wolam zeby przyszla bo sie zarazi a nie jestem pewien czy sie nie zarazila i stad takie samopoczucie chociaz na razie nie kicha. jak miala koci katar miesiac temu to on tez chodzil i kichal ale jakoas wygral z choroba a ona sie szybko zniecheca do jedzenia. Zaraz rzucilem kocurowi Ranoxan i postraszylem zeby sobie poszedl skad przyszedl bo mi ja zarazi i tak zrobil. Musze ja obserwowac czy czasem ona nie zacznie kichac. Rana jakby lepiej wygladala powiem znacznie lepiej niz wczoraj. Mam pytanie czy Synulox tez jej pomoze przy ewentualnym kocim katarze??

Pedro

Post » Nie kwi 24, 2005 19:36

Bardzo duzo czasu przesiaduje na podworku , jakby sie bala wejsc do okienka piwnicznego a tak sie zachowuja koty ktore przesiedzialy zamkniete w piwnicy.

Pedro

Post » Nie kwi 24, 2005 21:26

Wlasnie przed chwila kotka zjadla lek. Jest duzo lepiej niz z rana.Teraz je z apetytem. Ponawiam pytanie czy Synulox moze pomoc tez przy zarazeniu sie kocim katarem ?

Pedro

Post » Pon kwi 25, 2005 6:13

za zdrowie kotki :ok: dobrze ze ma takiego opiekuna :D

adelphia1

Od: Sob lut 19, 2005 8:05

Post » Pon kwi 25, 2005 18:48

Dzisaj z rana zjadla lekarstwo ale jadla bez przekonania. Potem juz lepiej. Zaraz przyjdzie na kolacje.

Pedro

Post » Pon kwi 25, 2005 18:55

Pedro, zawsze czytam twoje posty o kici, biedna ona bardzo jest. :ok: za wyzdrowienie i za takiego opiekuna :lol:
Niestety nie umiem odpowiedzieć na twoje pytanie :cry:

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Wto kwi 26, 2005 18:43

Wczoraj i dzisiaj ladnie kotka zjadla lekarstwo i jedzenie ladnie jej wchodzi. Niestety na podworku znalazl sie kot wyrzucony z domu i sa problemy. Pisze o tym w watku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1165466#1165466

Pedro

Post » Śro kwi 27, 2005 6:48

Synulox można podawać przy kocim katarze jak najbardziej, zwróć jednak uwagę, że powinieneś go podawać dwa razy dziennie.

mamucik

Post » Śro kwi 27, 2005 11:18

Z tego, co mi powiedział kiedyś wet, to Synolux podaje się osłonowo, aby nie doszło do wtórnych zakażen bakteryjnych z powodu kociego kataru. Katar to choroba wirusowa i ten lek jej nie zwalcza.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Śro kwi 27, 2005 11:32

Zakocona pisze:Z tego, co mi powiedział kiedyś wet, to Synolux podaje się osłonowo, aby nie doszło do wtórnych zakażen bakteryjnych z powodu kociego kataru. Katar to choroba wirusowa i ten lek jej nie zwalcza.

Nie jestem wetem, więc nie potrafię się odniesć do tego, niemniej wszystkie moje uliczne maluchy własnie z kocim katarem leczyłam synuloxem - oczywiście pod nadzorem weta i to naprawdę wg mnie bardzo dobrego. Podawałam go także dorosłym z dobrym efektem - wszystkie kociaki zostały wyleczone. Także inny wet to potwierdził - rozgraniczając, że ronaxan z kolei jest lepszy przy chlamydiozie ( zastrzelcie mnie za pisownię - ale jak wspomniałam wetem nie jestem ). Zakocona byc może ma racje - dlatego najlepiej zapytaj się kogoś, kto jest wetem - może po prostu zadzwoń do jakiejś lecznicy.

mamucik

Post » Czw kwi 28, 2005 7:07

Kotce podaje oczywiscie dwa razy dziennie lekarstwo. Ladnie je i ogolnie dobrze sie czuje. Niestety pozniej wrocilem z pracy i jest troche ciemno a z drugiego pietra niewiele widac i nie moge sie przyjrzec tej ranie ale wyglada chyba lepiej. Ja zawsze po jakis zabiegach typu wyrywanie zebow mialem u moich kotow oslonowo podawany Synulox. Na szczescie objawow Kociego kataru nie widac u niej a bardzo sie balem zeby ja tez kocur prezesladowca nie zarazil.

Pedro

Post » Pt kwi 29, 2005 8:52

Na arzie ladnie je i mam nadzireje ze wszystko bedzie dobrze.

Pedro

[poprzednia][następna]