Akcja sterylizacji do konca marca,niektore lecznice.str 24.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2005 12:05

Agusia pisze:Szkoda, że ta akcja tak późno jest.. teraz jest ciepło i napewno małe kotki pojawią się dużo wcześniej :( Koty już marcują..

:( Pewnie tak. Normalnie jest zima. Ale akcja jest skierowana glownie do opiekunow kotow domowych, wiec to tylko od nich zalezy, czy ich kotka bedzie w ciazy czy nie, a nie od pogody :(

Jesli ktos w ramch akcji-a tak jest-sterylizuje kotki wolnozyjace to jesli wroci zima to takie kociaki nie maja szans przezycia,raczej:(
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Śro sty 12, 2005 12:39

Arko! ja tez poprosze o list!
margaretis@interia.pl
Buziorki od Piro i Morii! Roja tez caluje
Obrazek Obrazek Obrazek
Zorra w krainie wiecznych łowów!

Archiesa

Od: Nie mar 21, 2004 16:25

Post » Śro sty 12, 2005 12:44

ARKA pisze:Jesli ktos w ramch akcji-a tak jest-sterylizuje kotki wolnozyjace to jesli wroci zima to takie kociaki nie maja szans przezycia,raczej:(

mysle, ze nalezaloby w kazda pogode probowac przetrzymac gdzies kotki, przynajmniej przez te dni zaraz po zabiegu
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro sty 12, 2005 12:52

carmella pisze:
ARKA pisze:Jesli ktos w ramch akcji-a tak jest-sterylizuje kotki wolnozyjace to jesli wroci zima to takie kociaki nie maja szans przezycia,raczej:(

mysle, ze nalezaloby w kazda pogode probowac przetrzymac gdzies kotki, przynajmniej przez te dni zaraz po zabiegu

carmella, zle zrozumialas. Mnie nie chodzi o kocice po sterylce ale o kociaki, ktore mial by sie narodzic jesli kocice, w zwiazku z terazniejsza pogoda, zaszly by teraz w ciaze :?

ARKA

Post » Śro sty 12, 2005 12:57

Wg mnie plakat powinien być w formacie zapewniającym możliwość powieszenia na tablicy ogłoszeń na klatce schodowej
powinno być na nim puste pole, na którym będzie można wpisywać adresy i kontakty do najbliższych placówek sterylizacyjnych
to taki mój pomysł... :roll:
rokko + Luzak + Cicia + Baxter
Obrazek Obrazek Obrazek
My, koci Ojcowie, musimy się trzymać razem !

rokko

Od: Wto gru 07, 2004 11:00

Post » Śro sty 12, 2005 12:58

ARKA pisze:
carmella pisze:

carmella, zle zrozumialas. Mnie nie chodzi o kocice po sterylce ale o kociaki, ktore mial by sie narodzic jesli kocice, w zwiazku z terazniejsza pogoda, zaszly by teraz w ciaze :?

No to juz na pewno. zreszta my ten temat juz przewalkowalysmy z Jola, maluchy nie maja szans na przezycie, a zapowiadaja nadejscie mrozow i ze beda dluzej trzymac (nie wiem jak im sie sprawdzi, bo taka wiosna za oknem). Niestety taka 'selekcja" naturalna jakos nam nie przypadla do gustu - dlatego juz teraz chcemy wysterylizowac kotki. Powinnam pisac w liczbie pojedynczej, ze to Jola zrobi, bo nie wiem na ile logistycznie i technicznie bede mogla pomoc.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro sty 12, 2005 13:15

rokko pisze:Wg mnie plakat powinien być w formacie zapewniającym możliwość powieszenia na tablicy ogłoszeń na klatce schodowej
powinno być na nim puste pole, na którym będzie można wpisywać adresy i kontakty do najbliższych placówek sterylizacyjnych
to taki mój pomysł... :roll:

Tak plakat tez byl-do pobrania z naszej strony, zobacz:
http://www.arka.strefa.pl/Bannery/sterylizacja.pdf

ARKA

Post » Śro sty 12, 2005 14:14

ARKA pisze:
Agusia pisze:Szkoda, że ta akcja tak późno jest.. teraz jest ciepło i napewno małe kotki pojawią się dużo wcześniej :( Koty już marcują..

:( Pewnie tak. Normalnie jest zima. Ale akcja jest skierowana glownie do opiekunow kotow domowych, wiec to tylko od nich zalezy, czy ich kotka bedzie w ciazy czy nie, a nie od pogody :(

Jesli ktos w ramch akcji-a tak jest-sterylizuje kotki wolnozyjace to jesli wroci zima to takie kociaki nie maja szans przezycia,raczej:(

A wiesz, że z 3-4 lata temu lecznica A-Z na Targówku odmówiła mi wykastrowania kocurka domowego w ramach akcji?? Powiedzieli, że ta zniżka tylko jak koty dzikie bym kastrowała :roll:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro sty 12, 2005 14:28

ARKA prześli mi też list do weyterynarzy, mam na oku dwie lecznice we Wrocławiu może się uda.
Oto muj adres: marhum@o2.pl

Mops

Od: Wto paź 26, 2004 7:28

Post » Śro sty 12, 2005 14:34

Mysza pisze:
ARKA pisze:

A wiesz, że z 3-4 lata temu lecznica A-Z na Targówku odmówiła mi wykastrowania kocurka domowego w ramach akcji?? Powiedzieli, że ta zniżka tylko jak koty dzikie bym kastrowała :roll:

8O

ARKA

Post » Śro sty 12, 2005 14:50

ARKA pisze:Powiedzieli, że ta zniżka tylko jak koty dzikie bym kastrowała :roll:

ciekawe po czym poznają dzikie koty... :roll:
Pewnie tak:
- nie dają się złapać
- gryzą i drapią z całych sił
- mają conajmniej pchły, być może grzyba (placki na skórze)
- pachną kotem

a w związku z powyższymi ciężko je złapać, ciężko do weta przywieźć a także ciężko wetowi zrobić z nimi cokolwiek
no i żeby maksymalnie zniechęcić ludzi do przynoszenia kotów... :roll:

czyli generalnie akcja przewidziana jest jako reklamowa pt. "my, weci, kochamy koty i tak wiele dla nich robimy..."

Mam nadzieję że weci traktujący akcję na serio i zgodnie z jej myślą przewodnią nie obrażą się za tego posta :roll:
rokko + Luzak + Cicia + Baxter
Obrazek Obrazek Obrazek
My, koci Ojcowie, musimy się trzymać razem !

rokko

Od: Wto gru 07, 2004 11:00

Post » Śro sty 12, 2005 14:58

ARKA pisze:
Mysza pisze:
ARKA pisze:

8O

N o tak powiedzieli. Nie wiem jak jest teraz. Ale z ciekawości tuż przed akcją aż się zadzwonię zapytac. Albo moze arko dopiszcie w liście, ze to nie dotyczy tylko dzikich kotów.
A ja wtedy ze swoim musiałam jechać gdzie indziej... (i teżnie powiem by zrobili to fachowo tak do końca bo wydali mi kota w 5 minut po kastracji, nie wiedziałam, że powinien być wybudzony, a mogłabym z nim posiedzieć w poczekalni nawet)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro sty 12, 2005 15:04

rokko pisze:Mam nadzieję że weci traktujący akcję na serio i zgodnie z jej myślą przewodnią nie obrażą się za tego posta :roll:

No moga sie obrazic-ja bym sie obrazila.

Sprawdzilam na liscie, A-Z nie brala udzialu, w ubieglym roku w akcji, moge sprawdzic i poprzedni rok-przy jakiej ul. oni sie znajduja?
Piszesz o czyms co bylo 3-4 lata temu a ja nie mialam, oprocz Twoje, zadnych innych skarg, ze ktos odmowil wykonania zabiegu DOMOWYCH zwierzat,w ramach akcji. :? Owszem,ze klinika juz nie przyjmuje zgloszen to tak.

ARKA

Post » Śro sty 12, 2005 15:07

Dziękuję za list :D !
Dzisiaj idę do weta, więc od razu mu go wręczę!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Śro sty 12, 2005 15:16

:? Mysza sprawdzilam-w ubieglym roku udzialu nie brali a w 2002 i 2003 brali. Moze jakis malo rozgarniety ktos, a nie wlasciciel, udzielil Ci takiej informacji :(
W ostatnim roku nie brali udzialu w akcji.

Jesli sie cos dzieje nie tak-prosze INFORMUJCJE mnie, od reki, skad mam wiedziec, ze sa jakies uwagi do akcji/klinik :( :(
Ostatnio edytowano Śro sty 12, 2005 15:18 przez ARKA, łącznie edytowano 1 raz

ARKA

[poprzednia][następna]