Ruda MCO w domku - zamykamy wątek- prosimy o gratulacje

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 13, 2004 17:11

Jejku, jeku, jak bym chciała......

ale nawet nie mogę o tym mysleć , budżet nie pozwoli :twisted: to jednak kicia specjalnej troski, nie można tak sobie zechcieć, a potem ratuj się kto może....

ale :ok: z całej siły za odpowiedni domek.

jaibura

Od: Śro mar 31, 2004 9:46

Post » Wto gru 14, 2004 11:35

Ponieważ myśl o kotce nie daje mi spokoju mam pytanie: czy karma dla alergików może w jakiś sposób zaszkodzić dorosłemu, zdrowemu kotu?
Już wyjaśniam o co chodzi, otóż mam takiego na stanie (ten z podpisu:)) jest to półtoraroczny kastrat z tendencją do tycia niestety. Gdybym się zdecydowała wziąć kotkę konieczna by była dieta dla alergików. Najłatwiej byłoby to przeprowadzić w ten sposób, że oba koty dostawały by tą samą karmę i stąd moje pytanie.
Dodam jeszcze, że rezydent odżywia się prawie wyłącznie suchą karmą.
Obrazek

gala

Od: Nie paź 03, 2004 20:55

Post » Wto gru 14, 2004 11:55

Ja nie wiem co w tych karmach jest, ale jeżeli leki antyhistaminowe, to po nich się grubnie :roll:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto gru 14, 2004 12:24

Poniewaz˙ mys´l o kotce nie daje mi spokoju mam pytanie: czy karma dla alergików moz˙e w jakis´ sposób zaszkodzic´ doros?emu, zdrowemu kotu?
Juz˙ wyjas´niam o co chodzi, otóz˙ mam takiego na stanie (ten z podpisu:)) jest to pó?toraroczny kastrat z tendencja˛ do tycia niestety. Gdybym sie˛ zdecydowa?a wzia˛c´ kotke˛ konieczna by by?a dieta dla alergików. Naj?atwiej by?oby to przeprowadzic´ w ten sposób, z˙e oba koty dostawa?y by ta˛ sama˛ karme˛ i sta˛d moje pytanie.
Dodam jeszcze, z˙e rezydent odz˙ywia sie˛ prawie wy?a˛cznie sucha˛ karma˛.

mam dwa koty - jedna alergiczke i jedna bez alergii, obie dostaja karme dla alergikow. W karmie nie ma lekow, karmy dla alergikow maja bardzo prosty sklad, zawieraja skladniki najrzadziej uczulajace,np. suchy Trovet RRD - to krolik i ryz, suche Sensitivity Control - tapioke i rybe - capelina, sa tez mokre karmy dla alergikow. Obydwie moje kotki sa szczuple i maja zdrowa, blyszczaca siersc. Karma zostala od razu zaakceptowana.
Karolcia&Jowita&Jaga
Obrazek

kasia piet

Od: Sob cze 14, 2003 16:37

Post » Wto gru 14, 2004 12:34

kasia piet pisze: mam dwa koty - jedna alergiczke i jedna bez alergii, obie dostaja karme dla alergikow. W karmie nie ma lekow, karmy dla alergikow maja bardzo prosty sklad, zawieraja skladniki najrzadziej uczulajace,np. suchy Trovet RRD - to krolik i ryz, suche Sensitivity Control - tapioke i rybe - capelina, sa tez mokre karmy dla alergikow. Obydwie moje kotki sa szczuple i maja zdrowa, blyszczaca siersc. Karma zostala od razu zaakceptowana.

no to sorry Kasiu za moje mało profesjonalne porady :roll:

Anda

Post » Wto gru 14, 2004 12:46

Anda pisze:
kasia piet pisze: mam dwa koty - jedna alergiczke i jedna bez alergii, obie dostaja karme dla alergikow. W karmie nie ma lekow, karmy dla alergikow maja bardzo prosty sklad, zawieraja skladniki najrzadziej uczulajace,np. suchy Trovet RRD - to krolik i ryz, suche Sensitivity Control - tapioke i rybe - capelina, sa tez mokre karmy dla alergikow. Obydwie moje kotki sa szczuple i maja zdrowa, blyszczaca siersc. Karma zostala od razu zaakceptowana.

no to sorry Kasiu za moje ma?o profesjonalne porady :roll:

no w karmach swinstwa moga byc rozne przeciez :roll: , ale najprosciej i najlepiej dla zdrowia stosowac diete eliminacyjna i prosta :D
ja tak wchodze i wchodze i wchodze do tego watku - bo siedzi mi w glowie ze ja moglabym byc odpowiednim domkiem... bo i mam koty alergiczne na alergicznej karmie, i pod nosem mam p. Beate i bicom, ktorym mozna by zbadac ruda... no, ale ten TZ... nie udaje sie. stan zakocenia zwieksze chyba po podziale mieszkania na pol albo jako wdowa
Karolcia&Jowita&Jaga
Obrazek

kasia piet

Od: Sob cze 14, 2003 16:37

Post » Wto gru 14, 2004 12:51

:twisted: twój TZ to w parze z moim mogliby chodzić :twisted:

Anda

Post » Wto gru 14, 2004 13:39

o bosh.... A ja marzę o takim kocie :roll: , rudy - jak ja, dłgowłosy (uwielbiam długowłose zwierze - wszystkie) ale TŻ uparł się. Naszego qota ja przyniosłam, burunio jest. I on się już nawet zgodził na dokocenie w okolicach wiosny, a ja głupia dałam mu możliwośc wyboru kotucha i on się uparł. Nic tylko trikolorka. Żaden inny. A ja chce mieć rudzielca!!!!
Trikolorki mi się tak sobie podobają.... Mam za swoje.

koteknaplotek

Od: Czw lip 15, 2004 14:09

Post » Wto gru 14, 2004 13:42

Ale jak to już ktoś na tym forum stwierdził - jaki kot komu pisany to go nie minie!!!!
Komu pisana ta piękniota???
BRAĆ ( a mnie tylko zazdrość tłucze)

koteknaplotek

Od: Czw lip 15, 2004 14:09

Post » Wto gru 14, 2004 22:13

Brać , brać bo długo takiej okazji może nie być, zwłaszcza jeżeli jedyną przeszkodą jest Tż a tego da sie urobić, kobietki to potrafią, ja w to wierze :wink:

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto gru 14, 2004 22:15

koteknaplotek pisze:o Nic tylko trikolorka. Żaden inny. A ja chce mieć rudzielca!!!!

Zaklepać Ci Nadię? 8)

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro gru 15, 2004 10:22

u mnie w domku tez jeden alergik, drugi nie

i obaj dostaja karme alergiczna
i naprawde nie jest to taki problem (chociaz tak mi sie na poczatku wydawalo)
a obecnie na rynku jest sporo produktow dla alergikow

do karmy Trovet RRD (Rabit Rise Diet) wspomnianej przez Kasie Piet dodam jeszcze:
Trovet LRD - Lamb Rise Diet (moje koty lubia go jeszcze bardziej niz RRD)
RC dla alergikow (dwa smaki: rybny i jakis tam jeszcze)
Animonda sensitiv
to suche ktore znam

a mokre
Animonda sensitiv
i mieeeeesko

to na prawde nie jest takie straszne - opieka nad alergikiem
moze badania czasem trzeba zrobic (no ale kazdemu trzeba...)
dobrze tez zbadac na co konkretnie jest kicia uczulona

i cieszyc sie jej pieknem!! i kochac i przytulac!!!
dzienniczek_Marysi->http://emanka.hpage.com/
Obrazek

emanka

Od: Śro maja 12, 2004 22:04

Post » Śro gru 15, 2004 10:52

A ja mam pytanie typowo ekonomiczne ;) jaki jest koszt wyżywienia takiego alergika (chodzi mi w przybliżeniu o koszty karmy) bo kolezanka ma takiego kota ale nie mam z nią teraz kontaktu a nie pamiętam za ile kupowała

Bigmilka

Od: Śro gru 15, 2004 10:32

Post » Śro gru 15, 2004 11:15

3 kilogramy Trovetu dla alergików w animaliach kosztują 85,12 zł, mają też w ofercie karmy dla alergików Hagen, której 3 kilogramy kosztuje 54,68 zł. Trzy kilogramy karmy wystarcza na jakieś 2 miesiące ( ta kotka waży tylko 3,5 kg) więc koszt wyżywienia jest mniej więcej podobny jak u kota bez alergii.
Obrazek

gala

Od: Nie paź 03, 2004 20:55

Post » Śro gru 15, 2004 11:35

Gala bardzo, bardzo dziękuję tak naprawdę to strasznie podobały mi się MC i rudość mi nie przeszkadza (ma rudego psa wychowanego przez kocicę) nie wiem co tylko mąż na jeszcze jednego zwierzaka w domu, raczej nie sądzę zeby był happy ;)

Bigmilka

Od: Śro gru 15, 2004 10:32

[poprzednia][następna]