aga66 pisze:Odwaliliście w altance masę roboty. Szacun jak zawsze i chylę czoła.
Przejaśniało nieprawdaż?

Mój problem chyba polega na tym

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aga66 pisze:Odwaliliście w altance masę roboty. Szacun jak zawsze i chylę czoła.
aga66 pisze:We dwoje z Damianem robicie za 10 osób. To praca ciężka i niejednokrotnie ponad ludzkie siły. I dzień dnia.... Człowiek, który pracuje zawodowo ma przynajmniej wolne weekendy a opieka nad bezdomniakami to praca na okrągło
iza71koty pisze:Kochani mamy w skarpecie na minusie 16.99 zł.Ktoś może wesprzeć aby wyzerować debet
albo dołożyć troszeczkę?Zbieramy na pakiet puszek Rafi kaczka.Koszt 24 sztuk około 100 zł.
Szymkowa pisze:iza71koty pisze:Kochani mamy w skarpecie na minusie 16.99 zł.Ktoś może wesprzeć aby wyzerować debet
albo dołożyć troszeczkę?Zbieramy na pakiet puszek Rafi kaczka.Koszt 24 sztuk około 100 zł.
Moja zbiórka z wcześniejszego wątku stanęła. Przeto mając wpłatę od mir.ka w kwocie 30 zł i widząc, że ceny rosną z dnia na dzień, zamówiłam 24 puszki Rafi z kaczką. Dostawa w tym tygodniu. Niestety cena 100 zł za pakiet 24x400g staje się nierealna. Na dziś to 120 zł.
aga66 pisze:Ja mam ogromny szacunek dla Ciebie i Damiana. Dziś opłacę za mojego wirtualnego kotka, szkoda że tylko tyle mogę..... Moja pensja kiedyś nienajgorsza od 3 lat stoi w miejscu a wydatków przybywa i kotów też. Eh, nie lubię narzekać ale chyba się starzeję
iza71koty pisze:O Jezu to już mamy na debecie ponad stówkę....![]()
Szymkowa pisze:aga66 pisze:Ja mam ogromny szacunek dla Ciebie i Damiana. Dziś opłacę za mojego wirtualnego kotka, szkoda że tylko tyle mogę..... Moja pensja kiedyś nienajgorsza od 3 lat stoi w miejscu a wydatków przybywa i kotów też. Eh, nie lubię narzekać ale chyba się starzeję
To nie sprawa narzekania czy starzenia się, To inflacja, która każdego/każdą z nas dopadła.
Ja pracuję w sklepie i codziennie widzę jak ceny rosną. Wielu rzeczy nie kupuję, ale wiele przez moje ręce przechodzi i zaczynam oczy otwierać gdy widzę ceny: 7,50 zł za paczkę 100 g sera żółtego, polskiego czy 7,60 zł za kilogram cukru drobnego, który kiedyś kupowałam do wypieków. A pracuję w sieciówce. W małych sklepach jest jeszcze drożej.
Z tego też powodu zbiórki i bazarki idą gorzej. A potrzebujących pomocy coraz więcej.iza71koty pisze:O Jezu to już mamy na debecie ponad stówkę....![]()
Debet to tylko 16,99 wobec ewkkrem.
madrugada pisze:Wysłałam pw.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 135 gości