"..bo kot ginie, gdy.." UFO W DOMU!!! gusiek1 - dziękuję !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 26, 2019 12:04 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Nie wiem, czy mapka ma sens, to są spore odległości, wyjdzie nieczytelna. Kot może być wszędzie, najważniejsze ogłoszenia w uczęszczanych miejscach.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt lip 26, 2019 12:07 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Mapka po to,aby nie miotac się jak głupek, zwłaszcza, że powodu odległości, a mapkę łatwiej wręczyć małżonkowi i powiedzieć jedziesz, my kleimy :)
Coś będę musiała pokombinować w takim razie :)

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Pt lip 26, 2019 12:08 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Ma sens, chodzi o to żeby sobie drogę sensownie zorganizować.. Gusiek1 sama opłaca paliwo od początku szukania Bobiego, a teraz Ufo i przydałoby się aby droga była jak najlepiej zaplanowana.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 26, 2019 12:11 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

No to w Google maps uruchom funkcję "znajdź drogę" z punktu do punktu (wg adresów), wszystko to zostanie zaznaczone na mapie, potem robisz opcję drukuj.

mziel52

Post » Pt lip 26, 2019 13:05 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

mziel52 pisze:No to w Google maps uruchom funkcję "znajdź drogę" z punktu do punktu (wg adresów), wszystko to zostanie zaznaczone na mapie, potem robisz opcję drukuj.

Już mam w smsie instrukcję zrobienia mapki - jeszcze bardziej fascynującą :mrgreen:
le dopiero jak szefowie wyjdą na stałe z pracy to posiedzę na spokojnie, teraz wyszli na chwilę.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lip 26, 2019 15:51 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Marzenia11 pisze:Siedzę sobie nad mapka, a co :wink:
Jakoś tak sobie dumam, że jednak trzeba obstawić szeroki promień dokoła miejsca wywiezienia, czyli dt , czyli ul. Gałczyńskiego w Otwocku.

I teraz tak - patrząc na mapę to idąc na południe od dt (w dół mapy) jest Karczew - a wcześniej bym mocno podziałała z ogłoszeniami: ul. Hallera, i prostopadłe do niej Generalska, Fieldorfa i jakas pomiędzy nimi bez nazwy
-kolejne to na prawo od gabinetu dr Grądziel, gdzie już byliście gusiek1, czyli Przewoska, Lema, Ługi (kwadrat), zwłąszcza ze Ługi jest jakaś mega pokręcona.. i mocno lesista
-kolejny to całą Przewoska do Batorego -to ciągle na prawo i w górę nieco od dt, dalej nie trzeba bo tam sa poinformowane karmicielki
-kolejna to w lewo od dt, czyli kwadrat wytyczony przez sale zabaw Madagaskar, ul. Kuklińskiego.. Zastanawiam się, czy mogł pojść do dwóch zakładow zwiazanych z przeróbką mięsa..
Potem są lasy, czy tam sa jakies miejsca do spacerów ludzi z psami? ale to i tak na kolejny raz, chyba...
Co o tym myślicie?
Oczywiście przede wszystkim punkty wskazane przez ASK.

To jest duuuuży obszar i różnorodny. Na mapie tego nie widać ale to są przestrzenie. Przewoska to z reguły domki jednorodzinne. Tuż przy ulicy ustawione. Druga strona to też domi, domki...podwórka...Batorego i Przewoska i Zygmunta to także osiedla. Ciągną się daleko, daleko...
wszystko co wymieniłaś to bardzo trudny teren do szukania i wywieszania ogłoszeń.
Punktami są kościół na Okrzei, sala zabaw (choć mniej), szkoła 4, sklep 24 godziny czynny (nazwy nie znam) , gab.wetowski, Biedronka i bazar (pisałam o nich), sklepy budowlane na końcu Batorego (w kierunku Warszawy)
Ul. Ługi prowadzi do os.Ługi. To las. Nigdy tam nie byłam to nie wypowiem się.
Za Morskim Okiem jest blokowisko. Trudne do obstawienia. Są domki jednorodzinne uwalone w szeregu, doki swobodnie stojące lokalsów i bloki. Zakamereczki. Nie wiem czy drogę zrobili. Były płyty betonowe. A w około lasy.
Sklep z pieczywem i alkoholem i nocny to punkty do ogłoszeń. Nie wiem czy jest sens lecieć tam w głąb. Ludzie tam robią zakupy w okolicznych sklepach/marketach/aptekach
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 26, 2019 16:06 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Wiem, ale zakreliłam go nie jako caly do przejścia i obklejenia co pól metra ogloszeniami, ale jako taki co wydaje mi się do jakiejś eksploracji i podumania, gdzie uderzyć. Dlatego info od Ciebie o tym co to za teren i gdzie bywają ludzie jest bezcenny. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pt lip 26, 2019 17:18 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Ogrom tych punktów. Zasiadam do mapy. Może mi się uda. Włączyłam sobie Floydów :D

Marzenia11

Post » Pt lip 26, 2019 18:25 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Zrobione. Mapki u gusiek1 na telefonie. Ktoś chce jeszcze? :ryk:

Marzenia11

Post » Pt lip 26, 2019 21:36 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Oklejone według mapek.
Ask@ mega dzięki za punkty :)
Ufo wróć do domu!
(kolejna noga zaczyna dawać o sobie znać)

gusiek1

Post » Sob lip 27, 2019 0:22 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

gusiek1 pisze:Oklejone według mapek.
Ask@ mega dzięki za punkty :)
Ufo wróć do domu!
(kolejna noga zaczyna dawać o sobie znać)

Jak dostałam smsa, ze gusiek1 wraz z mężem obkleili WSZYSTKIE punkty to nie ukrywam, że mnie to nieco zszokowało, bo absolutnie byłam przekonana, zę to na dwa wyjazdy działanie. Dodatkowo chyba tylko ja wiem od której godziny byli na nogach i jaki dzień dzisiaj mieli.
Pozostaje żywić nadzieję, że uda się namierzyć dzięki tym ogłoszeniom Ufo i że dowiemy się o tym, ze są zgłoszenia...
Bo to wcale nie jest oczywiste. Dla mnie jest to kompletnie nowa sytuacja, gdy osoba której się pomaga bardzo słabo wspólpracuje. Nie oceniam, ale kompletnie tego nie rozumiem. a chciałabym bo - jakoś takie złudzenie mam - że jak kogoś/coś rozumiem to łatwiej mi się dostosować ze swoimi działaniami.I wspierać i motywować. Przykład - wczoraj popołudniu wysłałam smsa Adamowi w ktorym miał wypunktowane miejsca (podane przez ASK) i pytanie, w ktorych był i wieszał ogloszenia. Odpowiedz dostałam dzisiaj po 13, czyli jakieś 16 godzin później.. I można byłoby zrozumiec jak by się tak stało raz czy dwa, ale brak kontaktu, informacji jest normą dla Adama, niestety.
Oczywiście nadal szukamy Ufo - jeszcze czuję, zę ma to sens, ale nie wiem co dalej.. Jak interpretować milczenie - czy jako "mam cię w dupie", czy "mam doła", czy "nie szukam już kota" czy pewnie jeszcze inaczej.. Kontakt jest o tyle ważny, żeby wiedzieć, czy są zgłoszenia z danego rejonu, i trzeba obmyślać szczegółowe poszukiwania, czy tez nie, czy są z innych miejsc i jeśli tak to gdzie itd.
Trzeba być dobrej myśli. Dobranoc. :ok:

Marzenia11

Post » Sob lip 27, 2019 9:06 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Niestety, młodzież tak ma, że odpowiada z opóźnieniem albo wcale. To norma.

mziel52

Post » Sob lip 27, 2019 10:40 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

mziel52 pisze:Niestety, młodzież tak ma, że odpowiada z opóźnieniem albo wcale. To norma.

Hmmm... ja jako (jeszcze) młodzież :mrgreen: to mam inne standardy.
Ale z racji bycia na granicy wiekowej już siebie nie biorę pod uwagę, natomiast znam trochę młodziezy i ich standardy są podobne do moich. Pytani smsem czy na mesengerze co u nich słychac, czy co robią, albo o plany odpisują. Nie oczekuje odpowiedzi na już, bo nie każdy moze/chce odpowiadać od razu. Ale odpisują.
Tu jest zgoła inna sytuacja. Ja nie pytam o plany na wieczór czy weekend, tylko o konkretne kwestie związane z sytuacją poszukiwania kota. Informacje ktore sa potrzebne do dalszych działań, na które czekają inne osoby, zeby wiedzieć co mają lub że nie mają nic robić w tej sprawie przez najbliższe dni.
Zresztą - sqbi jest w podobnym wieku a styl działania miał zupełnie inny. I chyba łatwiejsza w pomocy w szukaniu jest nachalność wręcz niż takie wycofanie..
No nie wiem, mziel52, jak nie widzisz róznicy no to pozostańmy przy swoich różnych stanowiskach.

Marzenia11

Post » Sob lip 27, 2019 11:14 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Marzenia11 - żeby ulotki miały szansę przynieść rezultat trzeba było je rozwiesić wczoraj zanim w sobotę ludzie wyjdą "na miasto".
Oby to pozwoliło Ufo wrócić do domu!

gusiek1

Post » Sob lip 27, 2019 11:17 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

gusiek1 pisze:Marzenia11 - żeby ulotki miały szansę przynieść rezultat trzeba było je rozwiesić wczoraj zanim w sobotę ludzie wyjdą "na miasto".
Oby to pozwoliło Ufo wrócić do domu!

Wiem!! Dokładnie - miałam to napisać. Dlatego tym bardziej ogromne podziękowania dla Ciebie i męża. :201494 :201494 :201494 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]