Demon i reszta bandy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2005 17:32

zapowiada się niemal cały weekend spędzony w domu
Hienusia najbardziej szaleje o 22-23 i około 5 rano, więc jakby co odeśpię za dnia
kiedy sie bawi, zapomina o rujce, więc wymęczę ja zabawą

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Pt lut 18, 2005 17:54

dorot pisze:zapowiada się niemal cały weekend spędzony w domu
Hienusia najbardziej szaleje o 22-23 i około 5 rano, więc jakby co odeśpię za dnia
kiedy sie bawi, zapomina o rujce, więc wymęczę ja zabawą

No to i tak masz nieźle. Kitka dawała koncerty o 2-3 w nocy :evil: Ale do czasu :twisted: , bo zaraz po rujce poszła pod nóż :twisted: .
W czasie rujki cierpiała też psica. Kitka zamiast prać ją po pysku jak zwykle, to wypinała tyłek i mryu, mryu :lol: . A Kropka wtedy: 8O
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lut 21, 2005 14:38

Hienusi powoli rujka mija, już się tak nie MAIUUUUCZY non stop, tylko chwilami, dzisiaj dzwonię do weta i porozmawiam o sterylce
Hienusia ma prawie 11 miesięcy...
aha i wczoraj zdarzyło się coś niezwykłego...
Demonek wskoczył mi na kolana i siedział ponad godzinę, dawno już nie był taki przymilny, wygłaskałam go na zapas :wink:
może dlatego, że pozwoliłam mu wykończyć tą zabawkę ze strusiego pióra, którą na wystawie kotów kupiłam
po wyślinieniu i połamaniu piórka bawił się samym patyczkiem bambusowym, do pierwszej w nocy :evil:
Zauważyłam, że zabawki z piórkami najbardziej pasuja Demonkowi (on się na nie rzuca ,zdobywa i z dumą biega po mieszkaniu z zabawką w pysku), Diabliczka lubi skoki wzwyż na takie puchate kuleczki (do nie pasują :wink: ) a Hienusia uwielbia gonić myszki i polować moje stopy pod kołdrą :evil:
no i dlaczego zabawki w kolorze czerwonym najbardziej je kręcą???

dorot

Post » Pon lut 28, 2005 12:25

zauważyłam u Demonka łysiejące miejsca na tylnich nogach, nie mam pojęcia co to może być, pędzę dzisiaj do weta, no trochę mam stracha :?
Z Hienusia już dobrze, rujka zupełnie mineła.
Diabliczka ukradła mi liść kapusty, jak robiłam gołąbki w piątek w nocy. Złodziejka jedna, ale podzieliła się z Demonkiem 8O 8O i myli się nawzajem w nocy w sobotę 8O 8O wietrzę spisek jakiś, operację przejęcia lodówki czy coś w tym stylu :wink:

dorot

Post » Pon lut 28, 2005 12:35

dorot pisze:zauważyłam u Demonka łysiejące miejsca na tylnich nogach, nie mam pojęcia co to może być, pędzę dzisiaj do weta, no trochę mam stracha :?
Diabliczka ukradła mi liść kapusty, jak robiłam gołąbki w piątek w nocy. Złodziejka jedna, ale podzieliła się z Demonkiem 8O 8O i myli się nawzajem w nocy w sobotę 8O 8O wietrzę spisek jakiś, operację przejęcia lodówki czy coś w tym stylu :wink:

czy te łyse miejsca są na zgięciach tylnych łapek? Bo moje oba tez to maja, ale nie ma tam żadnych zmian, wygląda, jakby się futro wytarło...
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pon lut 28, 2005 12:35

Te łysiejące miejsca to może byc grzybek, więc wizyta u weta to dobry pomysł 8)

A ten liść kapusty to w lodówce był? 8O
Biedna Dorot nie daj im tak łatwo tej lodówki :twisted:
Obrazek
Fanaberia i Aisha

Ann_pl

Od: Pon sty 13, 2003 10:46

Post » Pon lut 28, 2005 12:40

Jowita pisze:
dorot pisze:zauważyłam u Demonka łysiejące miejsca na tylnich nogach, nie mam pojęcia co to może być, pędzę dzisiaj do weta, no trochę mam stracha :?

czy te łyse miejsca są na zgięciach tylnych łapek? Bo moje oba tez to maja, ale nie ma tam żadnych zmian, wygląda, jakby się futro wytarło...

no dokładnie tak, ale może to cos gorszego...tak czy inaczej wizyta u weta nie zaszkodzi mu, a jeszcze się podpytam o kilka rzeczy i konkretny termin ciachania Hienki załatwię
Ann, liść leżał na stole, było to w trakcie produkcji gołąbków, podgotowany i czekający na farsz do zawinięcia...nie do zwinięcia :evil: lodówki nie oddam, moja ci ona jest :wink:

dorot

Post » Pon lut 28, 2005 12:43

dorot pisze:Ann, liść leżał na stole, było to w trakcie produkcji gołąbków, podgotowany i czekający na farsz do zawinięcia...nie do zwinięcia :evil: lodówki nie oddam, moja ci ona jest :wink:

Więc to był tylko trening :lol:
Obrazek
Fanaberia i Aisha

Ann_pl

Od: Pon sty 13, 2003 10:46

Post » Pon lut 28, 2005 12:46

Beaty Telma tak ma. Robiła zeskrobiny i wyszedł grzyb. bardzo nietypowy bo występujacy na sluzówkach a ona na piety zawędrował 8O
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon lut 28, 2005 12:49

Mysza pisze:Beaty Telma tak ma. Robiła zeskrobiny i wyszedł grzyb. bardzo nietypowy bo występujacy na sluzówkach a ona na piety zawędrował 8O

ale czy oprócz łysych placuszków o średnicy może 0,5 cm dokładnie na stawach i nigdzie więcej, grzyb też jest możliwy?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pon lut 28, 2005 12:52

Mysza pisze:Beaty Telma tak ma. Robiła zeskrobiny i wyszedł grzyb. bardzo nietypowy bo występujacy na sluzówkach a ona na piety zawędrował 8O

tego się obawiam :? zobaczymy, co wet powie....
a chciałam go na wystawę :evil: ale najważniejsze, żeby był zdrowy

dorot

Post » Pon lut 28, 2005 12:56

Jowita pisze:

ale czy oprócz łysych placuszków o średnicy może 0,5 cm dokładnie na stawach i nigdzie więcej, grzyb też jest możliwy?

jest
ale Telmay grzybek w tym miejscu jest tak nietypowy, że żaden wet tego nie widział, wiec wasze wcale tego nie musza mieć. Mogły sie faktycznie wytrzeć ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon lut 28, 2005 13:06

Mysza pisze:
Jowita pisze:

jest
ale Telmay grzybek w tym miejscu jest tak nietypowy, że żaden wet tego nie widział, wiec wasze wcale tego nie musza mieć. Mogły sie faktycznie wytrzeć ;)

ale ja chcę futrzastego Demona , tż się śmieje, że będę mieć sfinksa :evil: :evil:

dorot

Post » Wto mar 01, 2005 12:04

Byłam u weta. Demon przebadany gruntownie, zdrowy jest. Wet się ucieszył, bo Demonek strzelił mu baranka. Takiego miziastego kota mam :)
Hienusia, o ile nie dostanie znowu rujki idzie pod nóż w poniedziałek, pewnie będę panikować...
Wieczorem, żeby odreagować stresy związane z wizytą u weta zafundowałam kotom, no głównie Demonkowi, pół godziny biegania za piórkiem.

dorot

Post » Wto mar 01, 2005 12:14

nooo, takie bieganie za piórkiem bardzo odstresowuje kota ....
wskazane jest codziennie 5x 1/2 godziny :twisted:

trzymam kciuki za sprawne i bezstresowe pocięcie Hienki :ok:
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

[poprzednia][następna]