DO ZAMKNIĘCIA !WARSZAWA PERS DO ADOPCJI!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 20, 2016 20:28 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

To kto zamieścił to ogłoszenie o oddaniu kota? Ta sąsiadka, co go chciała zabrać, czy inna?

Koniczynka47

Od: Wto lut 23, 2016 9:21

Post » Wto gru 20, 2016 22:21 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

Chyba jest to bez różnicy ,kto co gdzie i kiedy ,ważne że wszyscy dopuścili aby kot cierpiał ,głód ,zimno ,choroby ,pchły ,wszy i nie wiadomo co jeszcze .Czemu źle chodzi? czemu tył się buja ? przykurcze?wypadek?
To też już nie ważne ,kot ,chory kot ,wynędzniały ,wygłodniały ,w skorupie stał na mrozie na sznurku .
Jego stan nie wskazuje że zadziało się to raz ,dwa ,czy trzy ,dla mnie temat kto co jest najmniej ważny .
Bo gdzie oni byli kiedy to zwierzę cierpiało ?
Cieszę się że jest w cieple ma pełen brzuszek nie gryzą go pchły ,że ma się coraz lepiej czyli antybiotyk działa , ma szansę na fajny domek .I to jest ważne.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto gru 20, 2016 22:40 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

Koniczynka47 pisze:To kto zamieścił to ogłoszenie o oddaniu kota? Ta sąsiadka, co go chciała zabrać, czy inna?

dorcia44 pisze:Chyba jest to bez różnicy ,kto co gdzie i kiedy ,ważne że wszyscy dopuścili aby kot cierpiał ,głód ,zimno ,choroby ,pchły ,wszy i nie wiadomo co jeszcze .Czemu źle chodzi? czemu tył się buja ? przykurcze?wypadek?
To też już nie ważne ,kot ,chory kot ,wynędzniały ,wygłodniały ,w skorupie stał na mrozie na sznurku .
Jego stan nie wskazuje że zadziało się to raz ,dwa ,czy trzy ,dla mnie temat kto co jest najmniej ważny .
Bo gdzie oni byli kiedy to zwierzę cierpiało ?
Cieszę się że jest w cieple ma pełen brzuszek nie gryzą go pchły ,że ma się coraz lepiej czyli antybiotyk działa , ma szansę na fajny domek .I to jest ważne.

:ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro gru 21, 2016 8:46 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

dorcia44 pisze:Chyba jest to bez różnicy ,kto co gdzie i kiedy

Skoro się chcesz miotać po prokuraturach to różnica jest.
Na pewno ogłoszenia nie zamieściła właścicielka bo by Ci kota bez szemrania oddała, więc zostaje jakaś sąsiadka.
Z ciekawości więc zapytałam, czy to ta sama, co potem przygarnąć kota chciała bo to nie jest logiczne.
Podejrzewam więc, że inna.

Koniczynka47

Od: Wto lut 23, 2016 9:21

Post » Śro gru 21, 2016 9:01 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

Koniczynka47 pisze:
dorcia44 pisze:Chyba jest to bez różnicy ,kto co gdzie i kiedy

Skoro się chcesz miotać po prokuraturach to różnica jest.
Na pewno ogłoszenia nie zamieściła właścicielka bo by Ci kota bez szemrania oddała, więc zostaje jakaś sąsiadka.
Z ciekawości więc zapytałam, czy to ta sama, co potem przygarnąć kota chciała bo to nie jest logiczne.
Podejrzewam więc, że inna.

Podejrzewać mogę, że kot ma kocią obdukcję zrobioną :wink: , są fotki świadczące o wilekiej miłości "właścicieli" i można śmiało donieść do prokuratury o zaniedbaniu zwierzęcia, narażeniu jego zdrowia i życia. Mam wielką nadzieję ,że fundacja co kotem się zajęła zrobi to. Masz rację, że możliwe jest targanie się po prokuraturach . Ale w takiej sprawie będzie tylko przyjemnością.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 21, 2016 9:33 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

Witam .
Swojego czasu ,ze wsi przywiozłam psa długowłosego (w typie Maltańczyka) , który właśnie zamiast typowej okrywy miał "pancerz" . Pancerz na tyle był zbity że krępował ruchy suki , plus warunki trzymania suni ,ot kawałek chlewika ,brak ruchu ,zła dieta + częste porody . To wszystko doprowadziło do atrofii mięśni i właśnie do takiego "zarzucania" zadem , suka dochodziła do siebie prawie 2 lata ,ale sprawność i radość życia odzyskała w pełni . Trzymam kciuki za Persika , i za to ,żeby problemy z chodzeniem były spowodowane tylko złymi warunkami bytowymi zwierzaczka .
Jesteście Wielkie , pozdrawiam serdecznie .

babuszka

Od: Czw kwi 09, 2015 15:43

Post » Śro gru 21, 2016 15:53 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

Kwinta 50 zł ,Zuzia96 50 zł ,Luty-1 . 50zł ,bardzo Wam dziękuję za pomoc :1luvu:
Limuś i za stóweczkę od Ciebie wielkie dzięki :1luvu:
Obliczono mnie na 600 zł..po cenach fundacyjnych ,strach pomyśleć ile było by normalnie :strach:
Wszystko nic to ,oby było już tylko dobrze .
Jutro nabędę bilety ,troszkę się boję ,ale zawsze powtarzam jak się ma 18 lat to nie ma nic strasznego :smokin:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro gru 21, 2016 17:32 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

Zapraszam serdecznie na bazarek : viewtopic.php?f=20&t=178389
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro gru 21, 2016 18:11 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

Pięknie dziękuję :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro gru 21, 2016 18:53 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

ametyst55 pisze:Zapraszam serdecznie na bazarek : viewtopic.php?f=20&t=178389

Mam 3 sztuki nowych kosmetyki mogę je dołączyć do Twojego bazarku ?
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Czw gru 22, 2016 13:25 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

zaznaczam i kibicuję :)
dorzucę grosz do chłopaka ...
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Czw gru 22, 2016 15:17 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

KotwKratke pisze:zaznaczam i kibicuję :)
dorzucę grosz do chłopaka ...

KotwKratkę 115 na moim koncie :1luvu:
Wandzia 100
Kwinta 50
Kochani starczy na wszystko bardzo pięknie dziękuję za odzew :1luvu:

Nie wszystkie wpływy w pisałam ,potem uzupełnię jak podliczę .

Jednak jadę po kota do ..Wrocławia ,dziewczyny z Wrocławia pojadą po kota do Gorzowa ,a ja do Wrocławia bo zabiorę też sunię z guzami listwy mlecznej .( sunia po operacji będzie do adopcji)
Do Wrocławia mam 3godz 30 min lub 4 godz. 30 min .to samo z powrotem ,czyli wyjeżdżając o 5.10 będę we Wrocławiu o 9.40 ,powrót 10.17 w Warszawie 13.40 :!: to już nie cały dzień.
Uff.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw gru 22, 2016 15:23 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

:ok:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw gru 22, 2016 15:43 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

super, oby jutro nie było bardzo zimno ...!
nieustannie jestem pod wrażeniem Twojego serducha, a jutro trzymamy wszyscy w domu (z całym kocim gangiem) kciuki :ok:
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pt gru 23, 2016 17:48 Re: RATUNKU GORZÓW WIELKOPOLSKI Kot już zabrany !

Chłopak już u mnie ,już albo dopiero . :twisted:
Pociąg o 5.10 miał opóźnienia godzinę :idea: dwukrotnie w ciągu krótkiego czasu się zepsuł :twisted:
Miałam wykupiony bilet powrotny na Pendolino ,bo futra jechały by tylko 3.30 ..niestety nie zdążyłam :placz:
Szczerze to z trudem zdążyłam na drugi ,2 min. przed odjazdem spotkałam się ulv. i migusiem przekładaniec z jednego do drugiego.
Pociąg zapchany po brzegi ,ja mam psa i kota i ulv. ukradkiem wcisnęła mi trzecie zwierzę :twisted: kaczuchę :smokin:
Bilet za 150 zł a ja nie mam szans na siedzenie bo wszystko zajęte ,5 godzin na stojaka ,super.

Musze napisać reklamację.

Kot bardzo fajny ,chudy ale z dużym brzuszkiem ,widać że dobrze młóci :wink:
Za to jestem totalnie zaskoczona uszami ,pazurami zawiniętymi w poduszki i tym że przy goleniu ogolili mu równo z wąsami :evil:

Z jednej łapki pazurki obcięłam z drugiej już się złościł ,ale nie wiem też czy dam radę sama wyciągnąć z poduszek ,tak są wciśnięte.

Pilnie szukam dobrego dt lub ds dla smroda ,niestety źle reaguje na moje psie jazgotki :cry:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]