KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 18, 2016 14:51 Re: KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

Domek na miejscu! :D. Miałam lekką przeprawę z panią dokarmiającą, ale dałam radę. Miała opory co do wywalenia tej starej budy, w której były tylko gazety i jakiś stary mokry sweter :(. Kotka nie było :(.
Wieczorem załączę zdjęcia.

Thea*

Od: Sob gru 10, 2016 17:00

Post » Nie gru 18, 2016 16:59 Re: KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

Czekamy !

:piwa:

wellington

Od: Nie lis 20, 2005 15:25

Post » Pon gru 19, 2016 10:30 Re: KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

NIe rozumiem Waszych problemów z pianką. Trzeba delikatnie naciskać i wychodzi wąski "glutek", który potem puchnie. Nie trzeba nakładać grubo. Owszem czasami sobie upaprałam ręce, bo się dotknęłam do nie wyschniętej jeszcze pianki. Dopóki nie zaschnie dobrze zmywa się zmywaczem do paznokci. Ze sprzętów lepiej poczekać aż wyschnie na dobre i oderwać/zeskrobać.
W marketach np. w OBI są sprzedawane same zapasowe rurki. Jak używana już rurka się zapcha, po prostu nakręcam nową. Jeżeli zapchana jest tylko końcówka rurki, odcinam ją.

Karton wewnątrz to duży błąd. Dlatego wszędzie trąbię , żeby do środka styropianu nic (oprócz posłania) nie wkładać, żadnych kartonów, folii termicznych, itp.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon gru 19, 2016 11:34 Re: KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

ooooooooooo
przepraszam
ja nie mam żadnych :mrgreen:
:lol:

dokładnie
do środka tylko polar
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon gru 19, 2016 11:38 Re: KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

Kinnia pisze:ooooooooooo
przepraszam
ja nie mam żadnych :mrgreen:
:lol:

dokładnie
do środka tylko polar

Nooo, ja nie do wszystkich....
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Wto gru 20, 2016 0:33 Re: KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

Co do pianki, to teraz też już będę mądra :mrgreen: . Pierwszy raz miałam z takim czymś do czynienia i nie miałam pojęcia, że tak to rośnie, lepi się i w ogóle jest nieobliczalne :roll: . No ale pierwsze koty za płoty :D

Poniżej obiecane zdjęcia z końcowego etapu budowy i stan końcowy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I domek już na swoim miejscu. Podjadę tam w najbliższym czasie i zobaczę jak się sprawuje i czy administracja budynku nie ma obiekcji (tak zasugerowała mi karmicielka). Może uda mi się poprawić jeszcze całą tę konstrukcję, bo w niedzielę już nie chciałam nadwyrężać cierpliwości karmicielki z wywalaniem gratów :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Thea*

Post » Wto gru 20, 2016 0:48 Re: KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

Bokiem mi się załadowały. Nie wiem czemu... Postaram się jutro poprawić.

Thea*

Post » Wto gru 20, 2016 11:06 Re: KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

Thea gratulacje. Kawał dobrej roboty :ok: :D

Jeżeli nie obrazisz się, to tylko drobniutka uwaga. Zasłonki nie mogą być za długie, bo wchodząc kot wciągnie jej końce do środka. Musi być taka "wachlująca się".

Zdjęcia zniekształcają prawdopodobnie, bo otworek wydaje mi się dość duży?

Pozdrawiam serdecznie. :1luvu:

Prakseda

Post » Wto gru 20, 2016 13:24 Re: KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

:1luvu: Thea*

wellington

Od: Nie lis 20, 2005 15:25

Post » Pon sty 23, 2017 23:01 Re: KRAKOW - styropianowe pudła do odebrania za free

Najwazniejsze aby nie pomylic pianki montażowej z pianka do włosów http://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/pom ... nu/lj3n42e
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

[poprzednia]