!!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - ZNALEZIONA :) !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 06, 2016 0:27 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

milva b pisze:(...)
Raczej na "S" to polski odpowiednik "motherfucker" tylko nie wiem czy nas zaraz moderator tutaj nie przechrzci ;)
...

Nie pasował mi ten odpowiednik. Sansa to dziewczynka przecież (w Pieśniach Lodu i Ognia też). Chyba że ten odpowiednik w liczbie mnogiej, że tak długo te takie-owakie-potomki jej nie znajdowali.

My na osiedlu tri szukamy. Gupki właściciele mieli balkon niezabezpieczony. W ogłoszeniach też jest nagroda wpisana.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Sob sie 06, 2016 0:33 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - WARSZAWA!!!

Słupek pisze:
milva b pisze:(...)
Raczej na "S" to polski odpowiednik "motherfucker" tylko nie wiem czy nas zaraz moderator tutaj nie przechrzci ;)
...

Nie pasował mi ten odpowiednik. Sansa to dziewczynka przecież (w Pieśniach Lodu i Ognia też). Chyba że ten odpowiednik w liczbie mnogiej, że tak długo te takie-owakie-potomki jej nie znajdowali.

My na osiedlu tri szukamy. Gupki właściciele mieli balkon niezabezpieczony. W ogłoszeniach też jest nagroda wpisana.

W tych pieśniach lodu i ognia to Sansa wcale nie jest taka grzeczna ;) Poza tym nasza kotuchna przez pierwsze 4 tygodnie życia nazywała się Cersei Lannister, gdyż ponieważ jej braciszkowie to Tyrion i Jaime. Ale że Cersei jakoś tak mi się gryzło z jej usposobieniem przerobiłam na Sansę, a co!

Trzymam kciuki za trikolorkę! I by ludzie poszli po rozum do głowy i założyli siatki :ok:
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Sob sie 06, 2016 10:30 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - ZNALEZIONA :) !!!

ależ się cieszę !!!

A słowo na "s" to choćby delikatna swołocz.....o synu matki nieszczegolnego prowadzenia przez delikatność nie wspomnę :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob sie 06, 2016 10:38 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - ZNALEZIONA :) !!!

izka53 pisze:ależ się cieszę !!!

A słowo na "s" to choćby delikatna swołocz.....o synu matki nieszczegolnego prowadzenia przez delikatność nie wspomnę :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: Otóż to!
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Sob sie 06, 2016 11:51 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - ZNALEZIONA :) !!!

a swoją drogą to koty potrafią wszystkie emocje głosem wyrazić. Mam taki gadający egzemplarz, niestety wyłącznie jojcząco - marudzący.
Taki koci malkontent.
Ale - z racji, że moje koty wychodzące, to i inwektyw trochę się nasłucham. Bo obce koty przychodzą....no i siedzą dwa takie na przeciwko siebie i rzucają mięsem. I wtedy słyszy się dokladnie te wszystkie k.... , ch.... , tudzież wypominanie prowadzenia się kobiet , tfu,kotek, do dziesiątego pokolenia wstecz. :mrgreen: Z przykrością wyznaję, że przodują w tym obie baby, sobie nawzajem też potrafią nawrzucać. :oops:

Co do nagród....hmmmm....kradzieże psów rasowych to niemal zawód, dlatego pisałam, czy jest możliwość kradzieży. Bo koty są cenniejsze od psów i trudniejsze do zdobycia.
BTW - za tego yorka, którego pomogłam odzyskać, tez była nagroda, bo on był rzeczywiście rasowy - więc oferowali dwa tysie. I nie wzięłabym pieniędzy, ale przykro mi było, że nawet słówkiem nie wspomnieli o czymkolwiek, nie dostałam nawet złamanej róży z ich ogrodu, czy przysłowiowej tabliczki czekolady. A ogłoszenie zauważyłam jadąc na firmową imprezę, zadzwoniłam natychmiast i trzy czwarte owej imprezy byłam na gorącej linii, wysłuchując pretensji, że nie odbieram zaraz teraz. Został mi po tym po prostu niesmak.

izka53

Post » Sob sie 06, 2016 13:35 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - ZNALEZIONA :) !!!

No, to już bardzo niehonorowe nawet się nie zająknąć o nagrodzie, skoro taka była wcześniej oferowana.
Nam trafiła się pani, która pieniędzy wziąć nie chciała, dlatego dostała podarunek.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Sob sie 06, 2016 14:23 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - ZNALEZIONA :) !!!

nie chodzi o samą nagrodę, bo waliło mnie to równo, w sumie przeczytałam do końca ogłoszenie, jak pies już był. Ale - jak przyszłam do nich następnego dnia, na co wielce nalegali - wystarczyłoby mi,jakby babon podleciał do krzaczka i tę różyczkę zerwał, czy nawet rzuciłby mi się na szyję z radości. Ale nie - tak, jakby tak musiało być, jakby to był mój obowiązek - bo widziałam.
Ale miałam też inne zdarzenie - piesa znalazłam. Ot - leżał sobie na krzyżówce ulic obok mnie . Starszawy spaniel, znałam z widzenia, często widywałam go jak biegał z panem. Pan też mocno starszy, na rowerze. Pieso podnieść się nie chciał, TŻ wziął na ręce, przyniósł, wpuściliśmy na ogród. Ustalanie skąd pies jest zajęło kilka godzin, poszliśmy. A tam - pełna euforia. Bo pieso jest przyzwyczajony do biegania z panem, po kilkanaście km. A pan zachorował, był po operacji, psu brakowało ruchu. No wymknął się , poleciał swoją trasą, ale widać zabraklo mu motywacji. Ludzie byli przeszczęśliwi, że pies już jest - zanim zaczęli na dobre go szukać. Synowa pana, która przyszła z nami po psa nas wyściskała, pies nam mordy - i jej - oblizał. To jest nagroda. Zwykła wdzięczność.
A piesa i pana nadal widuję, choć to juz dobre cztery lata minęły. Tyle, że pies teraz już na osiedlu na smyczy przy rowerze, bo ulice nam ucywilizowali i durnie pop........
Ale w ub sobotę widzieliśmy ich w lesie, pan z wiaderkiem grzybów, i siwa mordka psa, uśmiechnieta od ucha do ucha, popierdalająca za rowerem. Pan ma juz dobrze po osiemdziesiątce, pies , w przeliczeniu - pewno więcej. Chyba odejdą razem, w niedługim odstępie czasu, bo wzajemna miłość aż od nich bije.

izka53

Post » Sob sie 06, 2016 15:33 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - ZNALEZIONA :) !!!

Fajna historia :D
I dobrze, że są jednak ludzie, którzy wiedzą co to wdzięczność. Choć mam wrażenie, że to jednak gatunek na wyginięciu ;)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Sob sie 06, 2016 17:26 Re: !!!ZAGINĘŁA KOTKA SYJAMSKA - ZNALEZIONA :) !!!

Fantastycznie! Bardzo się cieszę :)

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

[poprzednia]