Czarna ze St. Jabłonek uratowana przed śmiercią- znalazła DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 04, 2015 20:51 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

Weź też PODBIERAK koniecznie! Kocurek może nie chcieć wejśc do klatki-łapki,bo nie ma apetytu i zakitowany nos. Jeśli nikt nie ma ,w Ostródzie koło dworca jest sklep wędkarski.Kup proszę,zwrócę za niego.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon maja 04, 2015 22:58 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

tabo10 pisze:
Bungo pisze:Przecież w Ostródzie działa AFN i - chyba - prowadzi schronisko :roll:

dzwoniłam tam dziś.Alarmowy Fundusz Nadziei na życie jest w Lubajnach (mieścina obok Starych Jabłonek). Prowadzą schronisko,mają 280psów. Kotami się nie zajmują ,nikt nie przyjedzie odłowić i nie pomoże (mogą wypożyczyć transporter lub klatkę-łapkę). Wolontariusze to uczniowie-wyprowadzają psy w weekendy.
Mało tego oni nie przyjmują żadnych kotów (jedynie z wypadku,b.awaryjnie),czyli bajka pracownicy hotelu Anders o odławianiu kotów do schroniska w Ostródzie to było kłamstwo. Tak przypuszczałam od razu.Nie wiem zatem CO SIĘ DZIEJE Z ODŁAWIANYMI PRZEZ HOTEL KOTAMI??? W Ostródzie nie ma innego schroniska.

Ale może AFN jako fundacja by się zajęła tym hotelem i sposobem traktowania tam zwierząt, przecież tego tak nie można zostawić. Jeden pan i władca, w którego rękach jest los biednych zwierząt?

A czy są tam jakieś koty oswojone czy wszystkie dzikie? chociaż nie wiem po co pytam - pewnie dzikie, bo jakie mogą być, jak są ciągle przeganiane i poniewierane
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto maja 05, 2015 6:28 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

AFN nie ma ludzi i nie robi NIC w sprawie kotów.Myślałam,że dadzą z siebie więcej-nie dali nic.Odesłali mnie do gminy.
Już widzę jak urzędas z gminy biegnie z klatką-łapką do Starych Jabłonek po kota!

Zresztą w gminie w Ostródzie byłam ok.5lat temu,w sprawie dwóch bezdomnych psów,które ktoś podrzucił na teren ośrodka,w którym wówczas byłam na wakacjach.Najadłam się tylko nerwów,osoba prywatna,pojedyncza niewiele może zdziałać w zetknięciu z bezduszną biurokracją urzędasów.Do tego urzędasów,którzy mają za nic los zwierząt i patrzą na Ciebie jak na wariata,"bo to tylko psy przecież,o co tyle hałasu".Czasowo przygarnęła te psy jedna kobieta stamtąd,więc urzędas próbował mi wmówić,że to JUŻ jej psy i nie sfinansuje nawet sterylizacji 8O Szkoda słów.W efekcie dało się ją wywalczyć,ale pół mojego urlopu poszło się gwizdać.A pojechałm odpocząć od kocio-psich akcji...

A Hotelowi Anders trzeba będzie narobić czarnego pijaru,bo to co robią podpada pod paragraf.A odławiane przez ich pracownika koty znikają w niewyjaśnionych okolicznościach...Ponadto zakazy karmienia kotów widoczne na każdym drzewie są ich wizytówką i przedstawieniem stosunku do zwierząt.

Przydałaby się koniecznie jakaś organizacja pro zwierzęca do zainteresowania się tematem.Tylko czy taka tam działa?

A koty wszystkie uciekają w panice przed człowiekiem.Tylko ten chory rudy z ciężarną kotką nie zwiewały-bo głodne i słabe.

tabo10

Post » Wto maja 05, 2015 6:42 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

gdzie jest wątek transportowy?

tabo10

Post » Wto maja 05, 2015 6:52 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto maja 05, 2015 16:11 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

Przypomnę
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 05, 2015 17:49 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

Mam nadzieję, że się uda odłowić biedaka, ściskam :ok: z całej siły
Link to transportowego viewtopic.php?f=1&t=62304&hilit=w%C4%85tek+transportowy, jeżeli trzeba będzie na fb też poszukamy transportu
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto maja 05, 2015 19:50 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

No i jak? udało się złapać kocurka?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto maja 05, 2015 19:52 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

niestety nie,ale żyje

tabo10

Post » Wto maja 05, 2015 19:53 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

wielkie dzięki dla cytryna :1luvu: za pojechanie tam-tylko co robić dalej?

tabo10

Post » Wto maja 05, 2015 20:05 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

veni, vidi i nici

są wiadomości dobre i złe
zła jest taka, że kota nie złapałam
ale widziałam
zostałam wpuszczona na teren hotelu i mogłam robić co mi się podobało, nawet dwóch pracowników do pomocy dostałam, a wszystko dlatego, że nie było "kierownictwa"

kota nakarmiłam, obejrzałam, miał nawet dobry humor i apetyt, jest bardzo płochliwy i ostrożny
zdjęcia niewyraźne, bo na zoomie robiłam i w locie
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
jedna z ukrytych miseczek
Obrazek
puk, puk, jest tam kto?
Obrazek

uprzedziłam pracowników, że jest opcja, że jeszcze ktoś przyjedzie do łapania tego kota lub innych, nie ma sprzeciwu o ile nie będzie kierownictwa, jeśli będzie to trzeba z nimi rozmawiać, nic po kryjomu tylko wytłumaczyć na spokojnie o co chodzi
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Wto maja 05, 2015 20:08 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

Ale dlaczego nie udało się złapać biedaka? brak sprzętu czy potrzebny jest wprawny łapacz? A nie wiadomo co z tą koteczką w ciąży, jest tam jeszcze?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto maja 05, 2015 20:11 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

ta miseczka,a raczej talerzyk z nietłukącego się arcorocu jest moja-zostawiłam jak odjeżdżałam pełną suchej karmy w krzakach za domkami,w pobliżu fontanny
nie widziałam tam żadnej wystawionej przez hotel,ani z jedzeniem,ani z wodą

tabo10

Post » Wto maja 05, 2015 20:14 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

kotek jest bardzo płochliwy i nie podchodził blisko, nie dojechał też podbierak, doświadczenia w takich łapankach też nie mam, chociaż bardzo się starałam
kotki w ciąży nie widziałam
w ogóle mało kotów było, może godzina była nieodpowiednia

widziałam jeszcze jedną białą miseczkę i papierowy talerzyk ale zdjęć nie robiłam
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Wto maja 05, 2015 20:15 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

W Ostródzie jest schronisko https://www.facebook.com/schroniskodla. ... da?fref=ts może nawiązać kontakt z wolontariuszami i poprosić o pomoc, więcej osób, więcej możliwości.
Nie wiem, kombinuję.
Śliczny bieduś, oby się złapał :ok: Gosia odpicuje rudaska :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]