WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 07, 2015 21:20 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

justyna8585 pisze:Wczoraj dostałam pw na fb, że mają nadzieje, iż mój Maciek(tymczas) szybko umrze,bo takie koty się usypia,a nie małe.

Co za chamstwo! :evil:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto kwi 07, 2015 23:09 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Zosia MK to ja byłam.
Przykro mi, że się nie udało :(

Ja się w ogóle tak po cichutku i nieśmiało zastanawiam nad tą historią...
Kociaków nikt nie widział... zdjęć nie ma... prośby o wsparcie płyną...
No jakoś tak... nieładnie to wszystko wygląda.

Pomijam kwestię głupoty ludzi chwalących cud narodzin i zachęcających do odchowania nowo-narodzonego miotu.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro kwi 08, 2015 0:02 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Zosik masz racje. Dziwne to wydarzenie na razie. Ta dziewczyna to chociaż jest na tym wydarzeniu?
BTW u mnie tymczas od małego juz 1,5 roku siedzi. Z malutkie czarne zrobiło się 6kilowe czarne. Śliczne ale cisza.
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Śro kwi 08, 2015 17:31 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

No z tym malutkim 6 kg tymczasem to moja wina :? Bez bicia się przyznaję i mam wyrzuty sumienia :( tak się kończą dobre chęci na początku, a potem szara rzeczywistość :(

PaniKot

Od: Pt sie 30, 2013 19:32

Post » Czw kwi 09, 2015 0:31 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Daj spokoj. Jakby nie on to jakaś inna łajza by mi sie szwedała. To fajny śmieszny kocio wiec nie narzekam mimo że w tym tygodniu chyba chce mi zasmarkać całe mieszkanie. ;)
Obrazek

pchełeczka

Post » Czw kwi 09, 2015 13:15 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Ja walczę z facetem z ochrony, z tych co to "kotka musi choć raz urodzić". I urodziła..... tylko wszystkie kociaki odeszły, część przy porodzie, cześć kilka dni później.
Myślałam, że to im da do myślenia. Jednak na sterylkę nie godzi się żona i córka. Ostatnio coś mówił o zastrzyku hormonalnym przed wyjazdem na działkę.
Moje "wykłady" na nic. On mówi, że mają prawo do swoich poglądów. Odpowiadam, że to nie sprawa poglądów tylko doświadczeń, wiedzy medycznej i sytuacji kotów.
Czy kotka musi dostać ropomacicza lub nowotworu, żeby zdecydowali się na operację??? Tym bardziej, że coś z jej organizmem nie tak, skoro młoda kociczka rodzi martwe dzieci.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw kwi 09, 2015 16:47 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Glupie pytania zadajesz. Dla niektórych musi bo wtedy jest po bozemu ratowanie życia. Co prawda większość takich ludzi nie leczy chorych działkowych kotów bo "tyle pieniędzy na kota wydac"....
Obrazek

pchełeczka

Post » Pt kwi 10, 2015 8:02 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

pchełeczka pisze:Glupie pytania zadajesz. Dla niektórych musi bo wtedy jest po bozemu ratowanie życia. Co prawda większość takich ludzi nie leczy chorych działkowych kotów bo "tyle pieniędzy na kota wydac"....

To do mnie???
Pytanie było retoryczne. Jako przykład uporu i tkwienia w ciasnej mentalności.
A kotka nie działkowa, tylko domowa-kanapowa.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt kwi 10, 2015 12:43 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Oczywiście dziewczyna nie zdecydowała się na uśpienie?

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt kwi 10, 2015 13:23 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Na FB ktoś napisał, że miot został uśpiony, a kotka będzie sterylizowana przy pomocy JOKOT-a.
Nic dziwnego, że dziewczyna nie chciała rozmawiać na FB z "zainteresowanymi", pewnie przestraszyła się reakcji fanów bycia szlachetnym cudzymi rękoma. :roll:

Pozostaje mieć tylko nadzieję, że ci wszyscy pomagacze będą równie skorzy do pomocy (w sensie wzięcia kociąt, a nie "lajkowania" na FB), jak się zacznie wysyp maluchów.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt kwi 10, 2015 14:55 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Nie widzę tego wpisu? Ja proponowałam pomoc przy tym smutnym zabiegu ale nie skorzystano. Może ktoś inny pomógł, oby kicia trafiła na sterylkę ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt kwi 10, 2015 15:10 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Zgodnie z tradycją grupy "Koty" cały wpis został wykasowany, bo po komentarzu osoby, która napisała o uśpieniu miotu, zrobiła się pod nim zbyt emocjonalna dyskusja. ;)

Rzekomo informacja była uzyskana od tamtej dziewczyny, u której jest kotka, ale czy to była prawda, czy nie, trudno dociec.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt kwi 10, 2015 15:18 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Teraz tez nie mogę znaleźć tego wpisu, ale był rano. Założony nowy temat - w sensie - gdzie jest dziewczyna do której się kotka przyplątała i co dalej z kociakami.
Dziewczyna wyszła z grupy i wśród komentarzy był właśnie taki, że miot został uśpiony, a sterylką zajmie się Jokot. Po czym parę soczystych komentarzy o forum i użytkownikach miau.pl. :twisted:
Może cały wpis został usunięty.

Edit: spóźniona ;)
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34

Post » Pt kwi 10, 2015 15:44 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

JOKOT obiecał sterylkę o ile dziewczyna się zgłosi.
Na razie nie mieliśmy od niej żadnego sygnału.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt kwi 10, 2015 19:23 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

zaczyna to wszystko być podejrzane...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

[poprzednia][następna]