Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 06, 2015 14:35 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

Dzisiejsza paczkucha :-)

Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Od: Czw sie 22, 2013 11:17

Post » Pt mar 06, 2015 14:37 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

Kotki są w trakcie zabiegu. Dzisiaj dużo w mieszkaniu nie porobimy, bo moja kotka się rozchorowała i muszę dość szybko wrócić, żeby zabrać ją do weterynarza. Ale "najgrubsze" rzeczy mam nadzieję wysprzątać :-) Czekam na telefon, że kotki są do odbioru, czekam z zapakowanymi darami :-)

Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Post » Pt mar 06, 2015 14:45 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

ada to ja mam prosbę - napisz mi co dla kotków będzie jeszcze potrzebne ok?
budkę/transpotret dowiozę, karmę i żwirek oczywiście też :)
ale czy sa potrzebne legowiska? (bo coś tu na zdjęciu widzę) a o kuwetach czytałem że nazbierała się cała masa
może lepiej żebym kupił coś co jest potrzebne, a na ta chwile tego nie ma

genialnie że jest taki odzew pomocowy dla Pana Edwarda :ok: :201494

jestem w poniedziałek, wcześniej oczywiście zdzwonię się z sąsiadką Pana Edwarda
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pt mar 06, 2015 14:53 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

KotwKratke pisze:ada to ja mam prosbę - napisz mi co dla kotków będzie jeszcze potrzebne ok?
ale czy sa potrzebne legowiska? (bo coś tu na zdjęciu widzę) a o kuwetach czytałem że nazbierała się cała masa

jestem w poniedziałek, wcześniej oczywiście zdzwonię się z sąsiadką Pana Edwarda

Dobrze, napiszę :-) nie wiem jeszcze co było w pudłach z Folwarku Zwierzęcego, bo koleżanka zawiozła wszystko do pana Edwarda. Dzisiaj we wszystkim się zorientuję :-)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Post » Pt mar 06, 2015 14:54 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

KotwKratke pisze:ada to ja mam prosbę - napisz mi co dla kotków będzie jeszcze potrzebne ok?

Ach, to legowisko i drapak to jest moich kociastych, nie zauważyłam, że się załapały na zdjęcie :-D Dowodem jest pełno czarnych kłaczorów w środku ;-)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Post » Pt mar 06, 2015 15:01 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

ada_z pisze:Ach, to legowisko i drapak to jest moich kociastych, nie zauważyłam, że się załapały na zdjęcie :-D Dowodem jest pełno czarnych kłaczorów w środku ;-)

ok ok :)
ale i tak poczekam aż napiszesz, bo po co dublowac czy wogóle powielac a może sa rzeczy potrzebne których nie ma :)

KotwKratke

Post » Pt mar 06, 2015 15:19 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

z Folwarku poszły dwie kuwety,jedzenie suche i mokre dla kotów,jedzenie dla pana Edwarda,pościel,ręczniki,ubrania,zabawki dla kotów (piłeczki,myszki etc.) wiadro z mopem,srodki czystości Mr.Small ,gabki do naczyń (pan Edward powiedział,że tyle darów jakby była czteroosobowa rodzina) ;)
Gdyby zwierzę zabiło z premedytacją był by to ludzki odruch

akirara

Od: Wto wrz 18, 2007 20:12

Post » Pt mar 06, 2015 15:37 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

akirara pisze:z Folwarku poszły dwie kuwety,jedzenie suche i mokre dla kotów,jedzenie dla pana Edwarda,pościel,ręczniki,ubrania,zabawki dla kotów (piłeczki,myszki etc.) wiadro z mopem,srodki czystości Mr.Small ,gabki do naczyń (pan Edward powiedział,że tyle darów jakby była czteroosobowa rodzina) ;)

I bardzo dobrze, bo dzięki temu na dłużej mu wszystko starczy :ok:
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Pt mar 06, 2015 16:07 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

a jakies typowo męskie kosmetyki?
maszynki do golenia, płyn po golwniu, krem albo pianka - nie wiem mydło albo żel do kapieli_
co myslicie?

KotwKratke

Post » Pt mar 06, 2015 19:20 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

Koty już w swoim domu :) . W niedziele kontrola :) i wówczas będzie wiadomo czego jeszcze panu Edwardowi brakuje.

akirara

Post » Pt mar 06, 2015 19:20 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

Koty już w swoim domu :) . W niedziele kontrola :) i wówczas będzie wiadomo czego jeszcze panu Edwardowi brakuje.

akirara

Post » Sob mar 07, 2015 0:35 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

KotwKratke pisze:a jakies typowo męskie kosmetyki?
maszynki do golenia, płyn po golwniu, krem albo pianka - nie wiem mydło albo żel do kapieli_
co myslicie?

O! O tym nie pomyślałam :-) Do tej pory pan dostał dwa żele, o męskie przybory żadna z nas babeczek nie zadbała ;-)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Post » Sob mar 07, 2015 0:37 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

Kochani!
Tak, jak pisze akirara, kotki już są po zabiegach. Dodatkowo zwierzaki zostały odrobaczone, mają przycięte pazurki, a rudasek miał ściągnięty kamień z zębów. Jedyne, za co zapłaciłam, to odrobaczanie. Za resztę zabiegów wspaniałe panie weterynarz nie wzięły pieniążków <3
Preparat na odrobaczanie opłaciłam z bazarku, kupiłam też 40l żwirku Cat's Best - rozliczenie umieszczę na wydarzeniu bazarkowym (na facebooku).
Z kotkami wróciłyśmy do pana Edwarda dość późno i nie udało nam się wiele zrobić. Akirara przemyła podłogę, napełniłyśmy nowe kuwetki podarowane przez Was żwirkiem. Akirara będzie dalej działać we wtorek.
Odnośnie Waszych pytań o potrzeby pana Edwarda - wszystkiego akirara dowie się w niedzielę, kiedy pojedzie zrobić zastrzyki kotom. Pan Edward był dzisiaj tak przejęty zabiegami, że nie było szansy porozmawiać z nim o niczym innym :-) Bardzo się bał, że kotki do niego nie wrócą. Gdy przywiozłyśmy kotki, pan cały czas wypytywał o to, jak kotki się zachowywały, jak się czują, jak ma o nie teraz zadbać, czy mogą z nim spać... Umówiliśmy się więc, że w niedzielę wszystko ustalimy :-) To, czego udało mi się dowiedzieć: lodówka jest i działa, pralki nie ma, ale też nie ma miejsca, żeby jej wstawić. Pan nosi ubrania do prania do kolegi. Telewizor jest i gra. Kanapę na wymianę pan znalazł na jakimś strychu i sobie ją przyniesie. Rozmiar buta to stara 5 - teraz to chyba 40. Pan ma 170 cm. wzrostu i w pasie 73 cm. Z tego, co się uzbierało do tej pory to tak myślę, że jedzenia dla kotków wystarczy na około 2 miesiące <3 Kuwetki też już są.
To chyba na razie tyle, jak mi się coś przypomni, to napiszę :-)
(Zdjęcie czystych kuwetek - na razie tylko tyle, bo nawet nie było czasu porobić zdjęć :-) )

Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Post » Sob mar 07, 2015 0:45 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

ada_z pisze:
KotwKratke pisze:a jakies typowo męskie kosmetyki?
co myslicie?

O! O tym nie pomyślałam :-) Do tej pory pan dostał dwa żele, o męskie przybory żadna z nas babeczek nie zadbała ;-)

a to tylko dlatego ze ja jestem facet ;)
to ja o to zadbam :)
a reszte dowiem sie od Was w niedziele

KotwKratke

Post » Sob mar 07, 2015 12:34 Re: Gdańsk - pan Edward i jego dwa koty

Ada, wrzuć tu proszę linka do wydarzenia na FB. Nie mam konta na FB, ale część da się poczytać nawet bez logowania. Poczekam jeszcze na informację z niedzieli i wtedy jakoś się umówię z Wami.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

[poprzednia][następna]