KOTY Z BYTOMIA - KARMICIELKA NIE CHCE ODDAĆ KOTÓW...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2014 16:40 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Zaglądają, tylko nie piszą bo pomysłów brak.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto gru 02, 2014 21:24 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Byłam dziś na miejscu, poza otwartym okienkiem koty nie mają innego schronienia.Pisałam wcześniej ,że spróbuję załatwić jakieś materiały na budkę i prawie się udało... prawie bo... sąsiad wystawił ze swojej piwnicy deski tzn. elementy starych mebli- fronty,półki a styropianu mój ojciec już nie ma bo oddał koledze. :x półki te raczej średnio nadają się na budkę.Rozglądałam się po allegro za budka,są budy dla kota/psa ale ładne i drogie (240 zł) komuś mogłaby się spodobać... próbowałam szukać pudełek styropianowych,gotowych takich ale jedynie jakie znalazłam to takie które robią za lodówkę turystyczną. :roll: nie wiem czy karmicielka ma jakiś plan,pomysł...?

staruszka

Od: Pon sie 06, 2012 23:46

Post » Śro gru 03, 2014 0:20 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

staruszka pisze:Byłam dziś na miejscu, poza otwartym okienkiem koty nie mają innego schronienia.Pisałam wcześniej ,że spróbuję załatwić jakieś materiały na budkę i prawie się udało... prawie bo... sąsiad wystawił ze swojej piwnicy deski tzn. elementy starych mebli- fronty,półki a styropianu mój ojciec już nie ma bo oddał koledze. :x półki te raczej średnio nadają się na budkę.Rozglądałam się po allegro za budka,są budy dla kota/psa ale ładne i drogie (240 zł) komuś mogłaby się spodobać... próbowałam szukać pudełek styropianowych,gotowych takich ale jedynie jakie znalazłam to takie które robią za lodówkę turystyczną. :roll: nie wiem czy karmicielka ma jakiś plan,pomysł...?

Niestety rozchorowałam się i nie udało mi się do niej dotrzeć :/
Postaram się w piątek podjechać, bo mam dla niej karmę, porozmawiam z nią czy jest szansa żeby budkę postawić.

http://www.koteria.org.pl/miejskie/budki_instrukcja.htm
Ja znalazłam cos takiego podobno koszt całkowity to ok 50 zł. Martwię się tylko tym,że budka jest lekka i ktoś ja może najzwyczajniej w świecie ukraść...
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Czw gru 04, 2014 1:23 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

oooo właśnie takie coś by się przydało ! po południu spróbuje poszperać jeszcze po necie i podpatrzeć jak mniej więcej taką budkę zrobić .Spróbuje coś zdziałać sama może mi się uda,jeśli nie to trudno.Pooglądam w jakiej cenie jest styropian i najwyżej zakupie parę arkuszy,jeśli będzie w miarę tani,jeśli nie to spróbuję zorganizować jakiś bazarek lub wystawię gdzieś rzeczy na sprzedaż,bo w moim portfelu jedyne twarda waluta jest :mrgreen: Poza tym ,nie wiem jaki jest stan kotów na podwórku.Mam jedynie zdjęcie kotki (matki) i to z dnia w którym do Ciebie dzwoniłam... czarnego kota (tego nowego) nie widziałam ,reszty tez nie.Nie wiem co się z nimi stało,albo są wszystkie tylko ja na nie nie mogę trafić? :roll: no nic, w każdym bądź razie spróbuję coś zdziałać z tą budką,jak nic mi z tego nie wyjdzie pomyślę nad czymś innym.W piątek raczej nie dam rady podejść,mam roboty z pieczeniem pierników i w szkole muszę pomóc.. Jakbyś dotarła do karmicielki i będziesz miała jakieś info ,daj znać.

staruszka

Post » Czw gru 04, 2014 20:09 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

A co u Rudego?Zdrowieje?
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Pt gru 12, 2014 9:10 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Ania G pisze:Bartuś ma szeregu badań i leków czuje się duuuuużo lepiej- chłopak przybrał na wadze i wyniki ma dobre :)

Jak koteczek się czuje ?

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pt gru 12, 2014 23:20 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Kochani :)

Bartus czuje się świetnie :)
Obecnie po serii badań i porządnym odkarmieniu z Kliniki trafił do Fundacji Azylu Koci Świat która ma u siebie miejsce dla kotów z Fiv-em :)
Bartek ma apetyt, przytył i nie ma póki co żadnych innych objawów Fiv-a !! :)
Gdyby ktoś był zainteresowany adopcją Bartusia proszę o kontakt- chłopak nadaje się do domku z innym kotem z fiv lub do domku gdzie będzie jedynym kotem.
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Sob gru 13, 2014 8:40 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Pięknie :D
A nie masz fotek Bartusia ? Urzekające kociszcze, do łez mnie doprowadziło. Trzymam kciuki,żeby w zdrowiu się chował i miał kochających opiekunów.
:1luvu: :ok: :201461 Całusy w koci nosek.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Wto gru 23, 2014 9:19 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Sprawa z karmą załatwiona,już wczoraj wieczorem.U mnie zmiana planów dlatego zaniosłam ją wczoraj.Wszystko ok,czarna koteczka faktycznie jest mega wielka ,ale super miziasta,słodziutka! :mrgreen:

staruszka

Post » Nie gru 28, 2014 1:26 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

KOCHANI!!!!
ALARM!!!!!

Karmicielka z Bytomia idzie 10 stycznia do szpitala na operację.
Ma u siebie 4 kotki którymi nikt w tym czasie nie będzie się opiekował- karmicielka stwierdziła, że kotki zostaną przez nią wypuszczone na podwórko bo nie ma możliwości dalej się nimi opiekować.

Jest tragedia - mam czas do 9 stycznia żeby znaleźć im chociażby tymczasy :(

Jedna kotka jest czarna,duża mega mizista, 2 bure ( to są siostry Tygryska z wcześniejszego miotu ) i jedna tricolorka.
Zrobiłam prowizoryczne zdjęcia - jutro wrzucę na miau.

Będę robić wydarzenie na fb niestety czasu jest masakrycznie mało!!!
Te koty nie mogą wylądować na ulicy zwłaszcza,że idą takie mrozy- one sobie nie poradzą !!! :(

Błagam popytajcie znajomych czy ktoś nie może przygarnąć kota na tymczas lub na stałe- transport załatwię w dowolne miejsce w Polsce!

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Nie gru 28, 2014 23:29 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Ania G pisze:KOCHANI!!!!
ALARM!!!!!

Karmicielka z Bytomia idzie 10 stycznia do szpitala na operację.
Ma u siebie 4 kotki którymi nikt w tym czasie nie będzie się opiekował- karmicielka stwierdziła, że kotki zostaną przez nią wypuszczone na podwórko bo nie ma możliwości dalej się nimi opiekować.
Jest tragedia - mam czas do 9 stycznia żeby znaleźć im chociażby tymczasy :(
Jedna kotka jest czarna,duża mega mizista, 2 bure ( to są siostry Tygryska z wcześniejszego miotu ) i jedna tricolorka.
Zrobiłam prowizoryczne zdjęcia - jutro wrzucę na miau.
Będę robić wydarzenie na fb niestety czasu jest masakrycznie mało!!!
Te koty nie mogą wylądować na ulicy zwłaszcza,że idą takie mrozy- one sobie nie poradzą !!! :(

Błagam popytajcie znajomych czy ktoś nie może przygarnąć kota na tymczas lub na stałe- transport załatwię w dowolne miejsce w Polsce!

:cry:
Aniu, moze zmien tytul, zeby było wiadomo, o co chodzi i ze megapilne...
kicikicimiauhau

Post » Pon gru 29, 2014 17:40 Re: ALARM!!!! KOTY ZA 10 DNI ZOSTANĄ WYRZUCONE NA BRUK!!

Aniu. ale to na zasadzie TDT czy DT?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 29, 2014 17:41 Re: ALARM!!!! KOTY ZA 10 DNI ZOSTANĄ WYRZUCONE NA BRUK!!

Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto gru 30, 2014 2:47 Re: ALARM!!!! KOTY ZA 10 DNI ZOSTANĄ WYRZUCONE NA BRUK!!

Alienor pisze:Aniu. ale to na zasadzie TDT czy DT?

Marzenko najbardziej zależałoby mi na DT a nawet DS ale wiem jak teraz jest ciężko :(
Ja na taki meeeeega awaryjne DT wezmę je do suszarni ale musze dalej szukać DT które będzie mogło trzymać koty do czasu znalezienia DS lub samego DS :(

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Wto gru 30, 2014 21:56 Re: ALARM!!!! KOTY ZA 9 DNI ZOSTANĄ WYRZUCONE NA BRUK!!

Aniu, lepsze to niz ulica... :(
kicikicimiauhau

[poprzednia][następna]