MŁODE Kocięta-KK , ŚWIERZBOWIEC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 10, 2014 20:43 Re: MŁODE Kocięta-KK , ŚWIERZBOWIEC

parę lat temu miałem ten sam problem u znalezionych przeze mnie kotków - nie pomogły ani Vetomectin, ani Dexoryl, ani Advocat, ani Oridermyl - pomogła maść CROTAMITON, kupiona w aptece - teraz cena to ok. 11 złotych, na receptę - tyle tylko, że kiedy kiedyś wspomniałem o tym u weta, to ten powiedział, ze bałby sie to stosować - tak na wszelki wypadek o tym wspominam, żeby nie zaszkodzić... trzeba uszy oczyścić, a potem niewielką ilość na waciku wsadzić, i rozmasować ucho, żeby to rozprowadzić...
parę lat temu mi tez zwiał mój Kubuś z torby, gdy wracaliśmy od weta - 800 metrów do domu pokonał w 3 dni - po drodze ulice i domki... może jeszcze Twoja kicia wróci...
jeśli zastosujesz ten Crotamiton, to napisz jak to się skończyło - czy pomógł - mam nadzieję, że nie zaszkodzi...

piotreks

Od: Wto sty 26, 2010 17:33

Post » Wto lis 11, 2014 19:39 Re: MŁODE Kocięta-KK , ŚWIERZBOWIEC

piotreks,dziękuję bardzo za radę..poczytam o tym preparacie,jeśli wprowadzę w uzytkowanie to oczywiście dam znać o efektach.
Na razie jestem dalej na etapie czyszczenia uszu,i to co w pierwszych dniach przyprawiało mnie o zawrót głowy to jednak było nic w porównaniu z uszami panny Krysi :( Uszka totalnie zaczopowane,jakby ktoś węglem pozatykał-,czarne twarde czopy.Ale rada Sabianki o ciumkaniu bardzo się przydała.Czopy odmokły i dało się je usunąć.
Opracowałam sobie też technikę unieruchomienia kotka,-taki kaftan bezpieczeństwa z kalesonów MŻ :D
Na dzień dzisiejszy pozostał mi już tylko jeden futrzak do przeczyszczenia :D Potem już leczenie tego pieruństwa :evil:
Mam nadzieję ,ze u Czesławy kk już zaleczone,wszelkie objawy odeszły,dziś 8 dawka antybiotyku, :D
troszkę fotek
Obrazek
panna Perełka
Obrazek
kawaler Krystek,dla znajomych Józik
Obrazek
Krysia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

bobkowa

Od: Sob sie 30, 2014 21:37

Post » Pt gru 26, 2014 18:13 Re: MŁODE Kocięta-KK , ŚWIERZBOWIEC

bobkowa pisze:Z probiotyków mam na stanie DUO-LACTIL,kiedyś pediatra zapisał córce-to po skończeniu antybiotyku podam.Nada się toto?

Właśnie leczę moją kicię, która po antybiotykoterapii ma rozwalony żołądek. Wet zalecił jej właśnie ludzki probiotyk. Ponieważ kotka zaczęła się zalewać kwasem żołądkowym i ten sam wet nie był w stanie jej pomóc, zmieniłam weterynarza. Pierwsze, czego się dowiedziałam, to to, że kot ma inną florę bakteryjną w jelitach, niż człowiek i że należało (i teraz też należy) podawać koci probiotyk. Moja kotka dostaje Synbiotic D-C (kocio-psi).
Dlatego ostrzegam wszystkich przed podawaniem ludzkich probiotyków. Przez wyjałowienie żołądka moja kicia jest teraz w bardzo złym stanie :(

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

[poprzednia]