Pika i Morena znalazły nowe domki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 15, 2014 21:15 Re: Mini w ds -młody na ulicy, brakuje już tylko 30 zł !!!

Laserek kupiłam w Tesco na dziale zwierzątkowym chociaż nie ukrywam, że był dość drogi ale wcześniej dość długo szukałam i też miałam problem, żeby go dostać.

Jeśli chodzi o pomoc to na pewno się przyda :ok:
Rozmawiałam dziś z Panią doktor i kocurek może przychodzić do hoteliku. Dziś na leczenie trafił maluch z dusznością i nie wiadomo co mu jest ale zostanie najprawdopodobniej do śr-czw. Przemyślałyśmy sprawę i zdecydowaliśmy, że lepiej wstrzymać się jeszcze te kilka dni bo jeśli okaże się, że to jakaś wirusówka to lepiej nie narażać kocurka na dzień dobry na zarażenie.
Tym bardziej, że "nasz" kocurek na 100% będzie zestresowany a w stresie dużo łatwiej o chorobę.
Dlatego polowanie na kocurka odbędzie się w środę lub czwartek i zaraz po złapaniu zostanie przewieziony do lecznicy.
I tutaj przydałaby się pomoc. Kocurka trzeba będzie ośmielić troszkę i pomóc mu przełamać lody dlatego przydałyby mu się dodatkowe odwiedziny. Paulinko, jeśli miałabyś chwilkę czasu któregoś dnia to fajnie byłoby jakbyś mogła odwiedzić chłopaka i trochę go wymiziać :201461

Tymczasem Pika miewa się chyba nie najgorzej. Kiteczka próbuje nawiązać kontakt z Florką, chciałaby się do niej poprzytulać. Biega za nią, mruczy i grucha do niej, ociera się próbując się wkupić ale Florka jest nieugięta i z racji tego, że jest niedotykalską kotką strasznie fuczy na małą kiedy ta próbuje wkroczyć w jej przestrzeń osobistą.
Jedynie zbliżają się do siebie przy jedzeniu i zabawach ale przy jakimkolwiek dotyku Florka strasznie fuczy na małą. I tak jest dużo lepiej bo koteczki na równi korzystają z całego mieszkania. Pika odwiedza Florkę w "jej" pokoju a Florka zaczęła co raz pewniej wchodzić do pokoju w którym większość czasu spędza Pika i to już bez fuczenia :kotek:

Obrazek

Pika chciała wpakować się Florce do hamaka ale została tak strasznie ofuczana, że została na półpiętrze i tak sobie dziewczyny leżały przez jakiś czas. Nie pomogło ani mruczenie, ani gruchanie, ani mowa ciała Florka jest nieugięta.

Obrazek

A tutaj wspólna kolacja jedyna sytuacja oprócz zabawy kiedy koteczki są tak blisko i Florka nie fuczy na małą.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto wrz 16, 2014 0:56 Re: Mini w ds -młody na ulicy, brakuje już tylko 30 zł !!!

:ok: :ok: bedzie dobrze :wink:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw wrz 18, 2014 11:02 Re: Mini w ds -młody na ulicy, brakuje już tylko 30 zł !!!

Bardzo proszę o kciuki za kocurka. Niedługo zostanie podjęta kolejna próba złapania go.
Wczoraj za żadne skarby nie chciał wejść do kontenerka, można go było próbować łapać na siłę ale gdyby się nie udało trudno byłoby ponownie przekonać go do ludzi. Kocurek w dzień nie poznaje Pani, która go karmi i nie jest tak ufny jak późnym wieczorem, kiedy to bez niczego wskakuje na kolana i ugniata. Dodatkowo kręci się sporo ludzi, psów a z racji tego, że kocurka ciągle ktoś przegania stał się on bardzo ostrożny.
Niestety łapanie wieczorem skończyłoby się siedzeniem kocurka w kontenerku bo zupełnie nie mamy go gdzie przetrzymać przez noc. Wypuszczać go w nowym mieszkaniu jest trochę bez sensu bo to tylko dodatkowy stres dla niego i dodatkowo łapanie następnego dnia zestresowanego już kota też nie jest dobrym pomysłem.
Dlatego dziś spróbujemy jeszcze raz a jeśli się nie uda w dzień to nie będzie wyjścia i młody będzie musiał przesiedzieć noc w kontenerku.

Tymczasem Pika była dzisiaj na kontroli u lekarza. Cycuszki są już suche i troszkę się zmniejszyły ale za to nasiliły się jej instynkty macierzyńskie. Dzisiaj w nocy przyniosła mi do łóżka wszystkie zabawki jakie tylko znalazła w domu, pościągała miśki z szafek i wszystko poukładała na pościeli. Obudziłam się dopiero jak chciała wtaszczyć taka sporą piłeczkę na stojaku i niestety nie dała rady. Zabawka spadła i hałas mnie obudził. Nie wiedziałam co mam robić a Pika biegała po domu zaglądała we wszystkie dziury i wołała. Na początku te zachowania nie były tak widoczne bo koteczka czuła się nie do końca pewnie a teraz jak już się zadomowiła z dnia na dzień jest co raz gorzej. Jeśli do poniedziałku nie przejdzie lub ich częstotliwość nie zmniejszy się najprawdopodobniej skończy się na leczeniu hormonalnym ale powiem szczerze, że wolałabym tego uniknąć.
W dzień jest w miarę ok oprócz pomiaukiwania zabawki ją nie interesują najgorzej w nocy :(

Ze szczepieniem i badaniami kontrolnymi na razie czekamy aż wszystkie sprawy pociążowe się ustabilizują.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw wrz 18, 2014 14:49 Re: Mini w ds -młody na ulicy, brakuje już tylko 30 zł !!!

Kocurek już bezpieczny w hoteliku. Wszedł ładnie do transporterka i bezstresowo został w nim zamknięty. Wtedy dopiero zaczęła się panika, miauczenie i wyrywanie się.
Natychmiast przewiozłyśmy go do lecznicy i przełożyłyśmy go do klatki. Zdecydowałyśmy, że przez jakiś czas pomieszka w klatce bo jednak klatka na takie straszki fajnie wpływa :ok:
Pani doktor na spokojnie go obejrzała i podała Advocat na robale i pchły (nie chciałyśmy go stresować dodatkowo podawaniem tabletki i spryskiwaniem na pchełki).
Niestety ku naszemu zdziwieniu okazało się, że jest to kociczka !
Te kilkudniowe zniknięcia nie były związane z chodzeniem na dziewczyny ale najprawdopodobniej koteczka rujkowała się :strach: A kocurki nie przeganiały tylko ganiały za dziewczyną. W związku z tym najprawdopodobniej koteczka okaże się być w ciąży więc przydałoby się w najbliższym czasie ją ciachnąć.

Koteczka nie jest dzika, nie wykazuje agresji najmniejszej. W klatce daje się dotykać i głaskać ale strach na razie bierze górę. Myślę, ze za jakiś czas przekona się do ludzi i stanie się kolankowym miziakiem :ok:

A oto nasza bohaterka :201461

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw wrz 18, 2014 23:08 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

Nie wiem, jakim cudem przegapiłem ten wątek :strach:
Jeśli trzeba się dorzucić do hoteliku lub sterylki, to jestem do dyspozycji.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt wrz 19, 2014 10:01 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

Gem pisze:Nie wiem, jakim cudem przegapiłem ten wątek :strach:

Taż się właśnie zastanawiam jakim cudem dopiero teraz :mrgreen:
Na pierwszy miesiąc i najprawdopodobniej na przyszły koteczka ma zagwarantowane wpłaty na hotelik także tutaj na razie sytuacja jest w opanowana.
Ze sterylką gorzej, bo trzeba ją zrobić w miarę szybko a jak na razie kasy brak :?
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt wrz 19, 2014 10:10 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

fiona.22 pisze:

Na pierwszy miesiąc i najprawdopodobniej na przyszły koteczka ma zagwarantowane wpłaty na hotelik także tutaj na razie sytuacja jest w opanowana.
Ze sterylką gorzej, bo trzeba ją zrobić w miarę szybko a jak na razie kasy brak :?

Przeciez to bezdomna koteczka - to chyba Powszechna Sterylizacja moze zafundowac jej sterylke :roll: viewtopic.php?f=1&t=162453
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt wrz 19, 2014 10:18 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

Nie mam śmiałości prosić PS o kolejną sterylizację :oops:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt wrz 19, 2014 14:25 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

fiona.22 pisze:Nie mam śmiałości prosić PS o kolejną sterylizację :oops:

Zapłacimy. :lol: Zapytaj weta czy zejdzie do 120 zł, ale jak nie to ok, bo Twój bazarek i tak dopłaci resztę. :ok:

Nie bać się prosić PS o sterylki! :ryk:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt wrz 19, 2014 15:50 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

fiona.22 pisze:

A podałaś link do tego wątku w głównym kieleckim? ;)

Zapłacimy. :lol: Zapytaj weta czy zejdzie do 120 zł, ale jak nie to ok, bo Twój bazarek i tak dopłaci resztę. :ok:

To świetnie :) A gdyby czegoś brakowało, to proszę o info.
Będę dziś na Kaczmarka ze swoim kotem na zastrzyku, więc sobie małą obejrzę.
Obrazek

Gem

Post » Pt wrz 19, 2014 16:46 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

Gem pisze:

Gem, jeśli możesz dorzucić się do tej sterylki będę bardzo wdzięczna, bo PS jeszcze daje radę, ale jesteśmy obłożeni na maksa. :1luvu:

viewtopic.php?f=1&t=162453

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt wrz 19, 2014 17:26 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

fionka a Pan Janusz dzwonił o tę klatkę?
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt wrz 19, 2014 18:11 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

Chiara pisze:
Gem pisze:

Gem, jeśli możesz dorzucić się do tej sterylki będę bardzo wdzięczna, bo PS jeszcze daje radę, ale jesteśmy obłożeni na maksa. :1luvu:

viewtopic.php?f=1&t=162453

Ok, jak będzie znana cena, to ustalimy szczegóły.

Widziałem kitkę. Absolutnie nie jest dzika. W klatce głównie leży w kuwecie (niektóre koty tak mają). Na mój widok od razu zaczęła "rozmowę", a po otwarciu drzwiczek dała się pogłaskać. Jest jednak trochę nieufna, bo na ręce wziąć się nie dała. Ba, wyglądała wręcz na oburzoną tym pomysłem ;) Myślę, że wypuszczenie jej z klatki teraz mogłoby spowodować, że weszłaby na górną półkę, a tam o socjalizację byłoby trudno. Tak więc pomysł z klatką uważam za bardzo dobry.
Obrazek

Gem

Post » Pt wrz 19, 2014 18:42 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

Gem pisze:A podałaś link do tego wątku w głównym kieleckim? ;)

Oczywiście, że tak 8) Pierwszy raz pojawił się 22.08 pod zdjęciami Mini w kaftaniku str 34 a potem jeszcze 11.09 w poście z linkami do bazarków na samej górze .

Zosik pisze:fionka a Pan Janusz dzwonił o tę klatkę?

Niestety, nikt nie dzwonił :(

Dzisiaj w odwiedzinach u kotki była Pani Ania, która wspiera kotkę finansowo. Koteczka dostała 50 zł :1luvu: i została wygłaskana. Niestety tylko niektórzy mają taką szansę i szkoda bo koteczce przydałoby się jak najwięcej odwiedzin i głaskania.
Generalnie dziś było dużo lepiej niż wczoraj. Widać, że kicia już bardziej rozluźniona i nie popadała w panikę. Bez najmniejszego problemu dała się wszystkim pogłaskać a była nas tam trójka więc zrobiło się lekkie zagęszczenie. Kitka wyszła z kuwety na materacyk, troszkę pomruczała, poprzeciągała się, bardzo dużo zjadła ale po jakimś czasie widać było, że chce już mieć spokój. Kitka jest potwornie zmęczona raz bezdomnością a dwa wczorajszym stresem związanym z łapaniem i przeprowadzką itp.
Z braniem na ręce na razie jest problem ale nie ma się co dziwić tak czy inaczej kitka ma zadatki na domowego miziaka i myślę, że z dnia na dzień będzie co raz lepiej.

Rozmawiałam dzisiaj z Panią doktor na temat sterylizacji i promocyjna cena za zabieg kici to 160 zł

Dotarła też wpłata na hotelik od MAU :1luvu: resztę wpłat potwierdzę w poniedziałek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt wrz 19, 2014 19:06 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

fiona.22 pisze:
Zosik pisze:fionka a Pan Janusz dzwonił o tę klatkę?

Niestety, nikt nie dzwonił :(

Szkoda. :(
Ale w ten weekend powinnam się z nim widzieć, bo ma mi oddać moją, więc zapytam, czy nadal chce.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

[poprzednia][następna]