jak sie urodza u tej babki to je utopi
nie wiem nawet gdzie mieszka to matka mojej sasiadki i sasiadka we wtorek ma przywiezc kotke do wadowic
uspic miot? tam sie z chorym kotem, psem do vet nie chodzi kasy sie nie wydaje

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kotka Milka pisze:ich nie ma w wadowicach sa w tłuczani jeszcze sie nie urodzily i mam nadzieje ze do 3 to sie nie stanie![]()
nie wiem nawet gdzie mieszka to matka mojej sasiadki i sasiadka we wtorek ma przywiezc kotke do wadowic
uspic miot? tam sie z chorym kotem, psem do vet nie chodzi kasy sie nie wydaje![]()
Chiara pisze:Kotka Milka pisze:ich nie ma w wadowicach sa w tłuczani jeszcze sie nie urodzily i mam nadzieje ze do 3 to sie nie stanie![]()
uspic miot? tam sie z chorym kotem, psem do vet nie chodzi kasy sie nie wydaje![]()
Jezu, zabieraj ją do weta.Mam nadzieję, że zdążysz... Serce pęka.
Napiszę do darczyńcy i zapytam.
Kotka Milka pisze:Chiara pisze:Kotka Milka pisze:ich nie ma w wadowicach sa w tłuczani jeszcze sie nie urodzily i mam nadzieje ze do 3 to sie nie stanie![]()
Jezu, zabieraj ją do weta.Mam nadzieję, że zdążysz... Serce pęka.
Napiszę do darczyńcy i zapytam.
mam nadzieje ze sie zgodzi
Chiara pisze:Kiedy zobaczyłam zdjęcie kotki N°6 nogi się pode mną ugięły...Byłam pewna, że już po nas... Ale Sylwia po zarwanej w pracy nocy rzuciła wszystko, złapała rower i dosłowanie na ostatnią chwilkę zdążyła kicię złapać i wysterylizować... Ta dziewczyna jest niewiarygodna.
Musimy zrobić wszystko, aby mogła w komforcie sterylizować. Pomóżcie Jej proszę...
A tu kicia z koleżanką, która dostaje N°7 w naszej ewidencji i która również jest już po zabiegu:
Na ul. Zamkowej, gdzie kotki mieszkają czeka na naszą pomoc jeszcze jedna kotka i kocurek.![]()
Chiara pisze:Napisała do mnie pani Lucyna, karmicielka ze Szczecina, z którą już współpracowałam. Znalazła kocurkaz chorą łapką i zabrała go do weterynarza. Przy okzacji kocurek został wykastrowany, a Powszechna Sterylizacja poproszona o sfinansowanie zabiegu, którego koszt wynosi 50 zł.
Chiara pisze:Chiara pisze:Sylwia polowała na tę kotkę od lat. Bez powodzenia to mało powiedziane. Z zagrożeniem życia!Raz wylądowała z nogą w gipsie, raz przytrzasnęła sobie bardzo pechowo palec.
A kotka wciąż się wymykała doprowadzając Sylwię do rozpaczy tak czarnej jak kocie futerko.
Kotka oczywiście pojawiła się także tej wiosny, znów w ciąży. Sylwia oczywiście postanowiła ją łapać choć byłyśmy absolutnie zgodne, że do wpisu w KRS nic, nic, nic nie łapiemy. OK, zrobimy wyjątek ( kolejny...
), ale przecież tej i tak nie da się złapać. Bardziej byłam zaangażowana w ostrzeganie Sylwii, żeby uważała na siebie, gdy poluje na ten sztański...
Po prostu nie mogłyśmy uwierzyć.![]()
![]()
Kotka jak gdyby nigdy nic po prostu weszła do klatki i zatrzasnęła ją z wdziękiem.
![]()
![]()
Czekała przez te wszystkie lata na Powszechną Sterylizację ???
![]()
![]()
![]()
Mówcie co chcecie, ja wiem, że to szczęśliwy omen. Znak od losu, że WSZYSTKO NAM SIĘ UDA. Czarna i nieuchwytna kotka zwiastuje nam szczęście, wysterylizujemy każdego kota, który poprosi. Zawsze znajdzie się sposób! Musi!
Posłuchaj znaku od Losu, nie czekaj, przyłącz się, tu jest Twoje miejsce!
A oto ona. Nasz N° 1:
I jeszcze N° 1 po zabiegu.
sylwia1982 pisze:dziś przy okazji codziennej rowerowej przejażdżki pojechałam na ogródki działkowe niedaleko mojego osiedla, no i oczywiście ja na każdych działkach są tam koty, ile ich tam jest trudno powiedzieć, jedno jest pewne trzeba to kocie towarzystwo sukcesywnie ciachać
w imieniu tych kotów bardzo proszę o pomoc, dzisiaj nie udało mi się zrobić żadnego zdjęcia, ale póki co widziałam tam 4 koty trudno powiedzieć czy to były kotki czy kocury
POMOŻECIE![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Richardseake i 28 gości