villemo5 pisze:dolabra pisze:Siostry,
Jest dobrze, nie ma co narzekać.
Vilemo raz pisze że "macie" bałagan, a potem "nasz" pakt...
Eeeeee? Ten CYTAT "Macie (...)" to miał żartobliwy być. W końcu demokratycznie zlikwidowano skarpetę, a ona nagle wypłynęła?
Wiesz dolabra. ... naprawdę nie rozumiem po co ten przytyk.
Eeee to raczej nie przytyk, Dolabra też się pogubiła raczej, jak my wszyscy.
Na raz dowiaduję się, że demokratycznie zlikwidowano skarpetę ,a na pierwszej stronie każdego wątku mam jak wół :
becia_73 pisze:(...)
4. Skarpeta
Skarpeta (dawniej Fundusz Specjalny) to środki trzymane na cele "nagłe i niespodziewane". Trafiać tam będą pieniądze spontanicznie wpłacane przez Czarownice i sympatyków wątku oraz środki z bazarków na ten cel i wszelkie ewentualne nadwyżki ze składek, jeśli zwycięzca głosowania danego miesiąca potrzebuje kwoty mniejszej niż zebrana.
Pomoc ze Skarpety przyznaje grono 5 Sióstr większością 3/5 czyli minimum 3 Sióstr trzeba do decyzji.
"Strażniczki skarpety" to Trinity36, jasdor, AYO, villemo5.
(...)
Tutaj cytuję tylko ten wątek, ale tak jest w każdym.
Stąd i wniosek, że naprawdę wypada w końcu zrobić porządek i usystematyzować co nieco.
Jeśli przyjdzie ktoś nowy do Paktu za chiny się nie pozna co i jak.
Ja jestem bodajże od roku i dalej jak dziecko we mgle.
Dlatego myślę, że warto przebrnąć przez okres porządków i ustalić jasne reguły PAKTU CZAROWNYCH CZAROWNIC.
Jeśli Naczelne mają pełnić funkcję tylko li honorową proponuję by było ich więcej niż trzy - wtedy zawsze
można znaleźć jedną, która bywa często na forum i będzie zdolna do funkcji reprezentacyjnych.
Jeśli Naczelne mają mieć władzę - fakt musi być 3 ( 5 za dużo fakt ) .
Wtedy powinny choć raz w miesiącu zaznaczyć swoją obecność i napisać post podsumowujący dany miesiąc ( jedna z nich oczywiście )
No i wypada w końcu na pierwszej stronie uaktualnić regulamin i zasady ...
Dlaczego ? Patrzcie np. początek mego posta.
Inaczej będę zmuszona zacytować za Siostrą Villemo5 ( jakże celnie

) klasyka "Macie tu niezły bur.del Siostry "
Słowo "macie" oczywiście należy czytać "mamy"

no ale cytat to cytat.

EDIT : Literówka