KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 30, 2013 17:27 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

alix76 pisze:ASIA EGIERD, pisanie postu pod postem jest sprzeczne z netykietą, nie rób tego http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta . Obrażanie wszystkich osób wypowiadających się nie po Twojej myśli raczej nie zachęci nikogo do dyskusji a spiskowe teorie rzadko pomagają cokolwiek wyjaśnić.
Sugeruję mniej emocji w sieci a więcej pracy nad porozumieniem w realu.

Dziękuję za upomnienie,gdyby było porozumienie w realu,nie byłoby tego wątku.

ASIA EGIERD

Od: Wto sie 20, 2013 15:47

Post » Pon wrz 30, 2013 18:17 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Czy Szanowna Administracja mogłaby zamknąć temat?

Uważam, że w sprawie kotka nic nowego się tutaj nie dowiemy. Insynuacje założycielki wątku oraz jej stosunek nie tylko do osób trzecich z tego forum (zupełnie nie związanych ze sprawą) jest uwłaczający. Do tej pory traktowałam "miau.pl" jako poważne miejsce, a przez ludzi takich, jak pani Joanna zaczynam się czuć, jak mimowolny świadek jakiejś farsy.

Wszyscy tutaj wzajemnie się nakręcacie; "winna" , "niewinna" , "niech odda" , "niech nie oddaje" ...

Nie oceniam i nie oczerniam. Żałuję kota w ciszy.

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pon wrz 30, 2013 18:57 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Sarah DeMonique pisze:Żałuję kota w ciszy.

Żałujesz kota w ciszy...
Bo kot już nie żyje? Czy jak? :roll:

Naprawdę nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi?
NIEKTÓRE fundacje i domy tymczasowe lecą w krewetkę.
Mają pod opieką bardzo chore zwierzęta.
Nie diagnozują ich, bo nie mają na to kasy.
O tym nie piszą.
Piszą łzawe posty o depresjach, zanimbędziezapóźnach, jejkujejkujechach...
Chętnych na adopcję zapewniają, że kot/pies jest zdrowiutki i milutki.

Jak już wepchną komuś słodkiego, spokojnego psa, okazuje się, że to kretyn z piekła rodem.
A "kotek z depresją" jest w fazie terminalnej.
Ostatnio edytowano Pon wrz 30, 2013 19:07 przez redaf, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon wrz 30, 2013 19:01 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

redaf pisze:
Sarah DeMonique pisze:Żałuję kota w ciszy.

Żałujesz kota w ciszy...
Bo kot już nie żyje? Czy jak? :roll:

Żałuję w ciszy, bo tutaj nic się o nim nie dowiem, a wzajemne nakręcanie się, oszczerstwa i uszczypliwości kotu nie pomogą :( Tylko kilka osób przyszło i tutaj i w poprzednim wątku zapytać o kota. Reszta wyraża swoje zdanie na temat zachowania się poszczególnych stron i opowiada się po jednej, bądź po drugiej. Nie widzę w tym celu.

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pon wrz 30, 2013 19:07 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Doczytaj wyżej :roll:
Obrazek

redaf

Post » Pon wrz 30, 2013 19:11 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Cytuję :Przysiężna Elżbieta Po pierwsze niech oddadzą kociaka bo na pewno maja i tak mnóstwo kotów/psów do leczenia i wykarmienia, nastepna sprawa to nim się pomoze jakiejś fundacji to trzeba ja sprawdzić lub znac lub od kogos cos o niej wiedzieć bo pomogac jak można to trzeba tyle jest zwierzątek.. oczywiście ja w rownym stopniu i ludziom pomagam bo na nasze państwo to liczyc nie moooooożna !!!!
Ostatnio edytowano Pon wrz 30, 2013 19:18 przez ASIA EGIERD, łącznie edytowano 1 raz

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 19:17 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Zakładając ten wątek mieliśmy wyłącznie na myśli tylko to,że może ktoś się odważy i napisze coś o kotku i co mu dokładnie jest

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 19:19 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Marlon: ogłoszenie - wg tego ogłoszenia (fizycznie zdrowy); wpis na wątku tutaj - sparaliżowany strachem; pytanie o szczegóły - tutaj; odpowiedź tutaj cyt. Witaj Asiu, niestety nie wiemy nic ponad to co napisane tu i w ogłoszeniu (inna wolontariuszka - ta, dzięki której mam cudowną kocicę w domu; poprzednią - Mokate - też od niej miałam: niby zdrowa i tylko do odkarmienia, a w praktyce białaczka, uszkodzona wątroba i trzustka /tyle na pierwszym przeglądzie u weta/, do tego pchły i glisty - żyła tylko 4 miesiące, ale i tak było warto: nie umierała za kratami) i zdjęcia; następne szczegóły i filmik - tutaj; jestem w stałym kontakcie - tutaj; w schronisku nie ma szans - tutaj itd. itd.

Gdyby czytać między wierszami... tylko kota szkoda: Łódź -> Sztum -> DT -> Łódź (żeby diagnozować i leczyć) - dla zdrowego dużo by to było. Szkoda, że między 15 a 24 sierpnia (przyjęcie -> adopcja) nie dało się niczego diagnozować i leczyć, a w ogłoszeniu... a najbardziej dostał po głowie kurier (DT), który miał pecha i znalazł się po środku - jak to mówią: nie rób innym dobrze, nie będzie Ci źle. Masakra po prostu.

A liczenie, że ktoś tu coś konkretnego napisze... wątpię. Bardzo wątpię. Już za dużo urażonej dumy itd. Chyba, że jednak stanie się cud. Lepiej by było temat zamknąć i otworzyć dopiero jeśli by ktoś miał jakieś konkretne poparte czymkolwiek wieści o Marlonie (czyt. prawdopodobnie felusia, skoro jest u niej). Ale to decyzja moderatorów.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pon wrz 30, 2013 19:23 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

ASIA EGIERD pisze:Cytuję :Przysiężna Elżbieta
Po pierwsze niech oddadzą kociaka bo na pewno maja i tak mnóstwo kotów/psów do leczenia i wykarmienia, nastepna sprawa to nim się pomoze jakiejś fundacji to trzeba ja sprawdzić lub znac lub od kogos cos o niej wiedzieć bo pomogac jak można to trzeba tyle jest zwierzątek.. oczywiście ja w rownym stopniu i ludziom pomagam bo na nasze państwo to liczyc nie moooooożna !!!!

Skąd ten cytat? Z FB?
Nooo, i?
Dlaczego wklejasz kocopały pisane przez Przysiężna Elżbieta?
Kocopały kwadrat.
Kwadrat poznaje się po pitoleniu takich bzdur:
...tyle jest zwierzątek..
oczywiście ja w rownym stopniu i ludziom pomagam bo na nasze państwo to liczyc nie moooooożna !!!!
Obrazek

redaf

Post » Pon wrz 30, 2013 19:30 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Przychylam się do wniosku. Na wpisy na FB proponuję odpowiadać na FB. Nakręcanie atmosfery nie wyjaśni nic. Wątek otworzę, o ile któraś ze stron lub osób zainteresowanych zechce napisać coś konstruktywnego.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia]