[CZĘSTOCHOWA] Szukamy domu dla kociaka i wielkiego psiska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 20, 2013 9:28 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Hej dzięki Zosik !

Rozmawiałam właśnie z tymczasową właścicielką, dba o te kotki z tego co mówi, naprawdę, smaruje im oczy itp. Myślę, że to naprawdę niełatwa decyzja o uśpieniu ich dla niej, sama ma dużo zwierzaków. To wszystko jest takie skomplikowane....

Międzyczasie znalazłam fundację w Częstochowie, może jak zobaczą ,że tyle osób interesuje się tymi kociakami będą w stanie pomóc.

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Wto sie 20, 2013 9:29 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Jest w Czewie jakaś nowa fundacja, podobno jak na razie sprawnie działa. Ja jeszcze nie miałam z nią do czynienia, ale koleżanka mówi, że zapowiadają się nieźle.
Wszystko lepsze, niż Elpis...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto sie 20, 2013 9:32 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Wysłałam emaila do fundacji w Częstochowie, może oni będą jakoś pomóc. Jak się rozmawia z tymczasową właścicielką to naprawdę nie brzmi jakby chciała je uśpić i że to trudna dla niej decyzja, nie chce też oddawać kociaków do schroniska co zrozumiałe, ale to zagrożenie uśpieniem nie daje mi spokoju, dlatego wolałabym tak jak chyba my wszystkie znaleźć inne miejsce choćby w jakieś fundacji, byleby nie wisiała nad nimi groźba uśpienia.

Witam serdecznie!

Zwracam się z zapytaniem czy nie byliby Państwo w stanie pomóc dwóm kociakom z chorymi oczami ( obecnie w trakcie leczenia) , które mają być oddane do uśpienia.
Sprawa dosyć pilna, a trudno nam znaleźć transport do Warszawy z Częstochowy poza tym ja w Warszawie też nie mogę im zapewnić stałego miejsca, co najwyżej Dom Tymczasowy.

Pani ,która się nimi zajmuje sama ma dużo zwierząt, nie widzi innego wyjścia gdyby nie znalazł się dla nich dom, aby je uśpić.
Na razie powiedziałam, że staram się znaleźć im miejsce. Schronisko to chyba najgorsza opcja, więc może u Państwa mogłyby znaleźć tymczasowe miejsce.
My jako forumowicze zobowiążemy się do szukania im domu na stałe poprzez szerzenie ogłoszeń.

Bardzo dziękuję za uwagę

Karolina Gackowska
511667558

Ogłoszenie wydane przez tymczasową właścicielkę : http://tablica.pl/oferta/dwa-przeurocze ... 0dc4f5bce1

Wątek związany z owymi kociakami na forum: viewtopic.php?f=1&t=155747

karolink

Post » Wto sie 20, 2013 9:34 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

co to za fundacja, bo ten email był właśnie do elpis

karolink

Post » Wto sie 20, 2013 9:36 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Nie lubię o nikim źle mówić.
Elpis krótko mówiąc nie działa...
Kilkukrotnie oferowałam im pomoc i nigdy nikt nie odpowiedział na maila, ani nie odebrał telefonu.
Zaraz zapytam koleżankę o kontakt do tej nowej fundacji.

Edit: Nie ja jedna z resztą mam takie doświadczenia, żeby nie było, że to jakaś moja osobista niechęć do tej fundacji...
Ostatnio edytowano Wto sie 20, 2013 9:41 przez Zosik, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto sie 20, 2013 9:39 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Fundacja SOS Animals
tel. 530-030-024
e-mail: biuro@sos-animals.pl
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto sie 20, 2013 9:42 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Zosik popytaj proszę wśród znajomych czy ktoś by z Częstochowy nie przejął tych maluchów na TDT na kilka dni zanim ogarniemy przewóz do Warszawy do Karolinki? Boję się, że jak wszystko będzie dograne dowiemy się że nie mogła dłużej czekać i je uśpiła :cry:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto sie 20, 2013 9:45 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Zosik pisze:Fundacja SOS Animals
tel. 530-030-024
e-mail: biuro@sos-animals.pl

karolinka zadzwonisz do nich? może oni wzięliby maluchy na kilka dni i podleczyli zanim przewieziemy je do Ciebie?
Obrazek

Goyka

Post » Wto sie 20, 2013 9:48 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Goyka u nas jest takie przepełnienie, że podrzucamy sobie nawzajem koty niemalże podstępem...

Jeżeli sytuacja będzie na tyle ostateczna, to ja mogę je przejąć do czasu zorganizowania transportu. Ale naprawdę tylko do transportu, bo dopiero co wyszło mi z domu pięć kociaków i TŻ by mnie spakował i wystawił na klatkę schodową razem z kotami, gdybym sprowadziła nowe tymczasy.

U nas jest jeszcze sprawa czasu... długo pracujemy i mało czasu możemy poświęcić maluchom.

Ale w ostateczności oczywiście nie odmówimy pomocy.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto sie 20, 2013 9:51 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Póki co myślę, że mamy jeszcze parę dni.
Zosik rozumiem, że Fundacja SOS Animals, to między innymi Ty :)

karolink

Post » Wto sie 20, 2013 10:02 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Super dzięki. Najlepiej jakby ktoś poszedł do tej baby i zobaczył kociaki i znią pogadał i wybadał, czy je przetrzyma dopóki nie będzie transportu i wtedy zdecydował, czy je zabrać na te parę dni czy mogą tam zostać. Karolinka możesz pogadać z tą babą czy ilgatto może dziś przyjść do niej?
Obrazek

Goyka

Post » Wto sie 20, 2013 11:05 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Rozmawiałam z Panią od kociąt. Zapewniłam,że na pewno zostaną zabrane. Przytrzyma je do czasu przewiezienia. Smaruje im oczy neomycyną i przemywa solą fizjologiczną.
Pani ma 4 kotki i 4 psy.Namówiłam ją na wysterylizowanie kocic. Problemem są finanse.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Wto sie 20, 2013 11:09 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

karolink pisze:Póki co myślę, że mamy jeszcze parę dni.
Zosik rozumiem, że Fundacja SOS Animals, to między innymi Ty :)

Nie, ja sama nie wiem do końca co to za fundacja, bo to jakaś nowość u nas. Ale doszły mnie słuchy, że mieli dobry start i bardzo się starają :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto sie 20, 2013 11:22 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Karolink czy do Ciebie pojadą kociaki?

A co z PP?
Zanim dotrą to albo szczepienie na cito, co odpada, bo są chore, albo surowica.

Odwirowania surowicy podejmą się w Tri-Vecie na Sikorskiego. Trzeba znaleźć dawcę, jeśli moja szylkreta może być dawcą, to ją oferuję.

Zawiozę kociaki pociągiem w tę niedzielę, jeśli Zosik przejmie dziecia ode mnie i ktoś zasponsoruje mi bilety w 2 strony. Może jeszcze mam ulgowy, ale nie jestem pewna.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto sie 20, 2013 11:23 Re: Pólślepe kociaki. Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA-WAWA!

Zosik pisze:(...)dopiero co wyszło mi z domu pięć kociaków i TŻ by mnie spakował i wystawił na klatkę schodową razem z kotami, gdybym sprowadziła nowe tymczasy.

Pięć? :oops:
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

[poprzednia][następna]