[']Atak szału kota. Pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 31, 2013 17:23 Re: Atak szału kota. Pomoc

przeczytałam wątek.

i nie znalazłam nigdzie informacji o tym, że kotce zostały zrobione jakiekolwiek badania, oprócz prób uspokajania za pomocą środków uspokajających (które zresztą mogą nie zadziałać gdy kot jest już zdenerwowany lub odnieść wręcz odwrotny skutek).
dziwię się przyznaję, bo jak ktoś jest chory, to szuka się przyczyny robiąc przynajmniej podstawowe badania, czyli np. morfologię krwi (nie wspominając o innych, bardziej zaawansowanych w tak krytycznej sytuacji). dzwonienie choćby i po 50 weterynarzach (po co?) nie ma sensu, dzwonieniem kotu się nie pomoże. wystarczyło pójść do jednego porządnego który ma laboratorium i zrobić na miejscu badania. na pewno były one możliwe, skoro dało się do kota podejść i podać mu zastrzyk usypiający.
bardzo prawdopodobne, że okazałoby się, że koteczka była nieuleczalnie chora i jedyne co należało zrobić to uśpić. ale wtedy byłaby to decyzja podjęta na podstawie konkretnych wyników badań, a nie obserwacji, że kot szaleje i nie uspokaja się pod wpływem środków farmakologicznych.

wiem, że sytuacja była trudna i myślę, że właścicielowi jest ciężko, ale braku badań nie rozumiem.

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Śro lip 31, 2013 17:51 Re: Atak szału kota. Pomoc

Blue pisze:
Le Tigre pisze: :lol:
Przepraszam, że w takim smutnym wątku. Nie widuję nietoperzy, wściekłych, czy też nie. Może autor wątku widuje? :mrgreen:

Ale co tu jest śmieszne?

Ale jak często to się zdarza? Nietoperz ze wścieklizną w domu?

Nietoperz latający mi znienacka po domu powoduje mój szeroki uśmiech :mrgreen: Co poradzę :mrgreen:
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Śro lip 31, 2013 18:11 Re: Atak szału kota. Pomoc

Le Tigre pisze:Ale jak często to się zdarza? Nietoperz ze wścieklizną w domu?

Często, nieczęsto, ale jednak takie przypadki się zdarzają. Jak nie w domu, to na balkonie na przykład :|
I to wcale nie jest śmieszne...

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Śro lip 31, 2013 20:44 Re: Atak szału kota. Pomoc

Le Tigre pisze:Ale jak często to się zdarza? Nietoperz ze wścieklizną w domu?

Wystarczyłoby że zdarzyłoby się ten jeden raz.
Jak często znajduje się wściekłego lisa?
Ja takiego znalazłam.
I co więcej, nikt się nie raczył nim zainteresować - choć obdzwaniałam kogo się dało.
A potem się okazało że był wściekły.
Dla mnie wścieklizna ma wymiar jak najbardziej realny. Stałam metr od niej.

Nietoperz latający mi znienacka po domu powoduje mój szeroki uśmiech :mrgreen: Co poradzę :mrgreen:

Akurat nietoperz który wpadł do mieszkania to nie jest coś nieprawdopodobnego, takie przypadki się zdarzają.
Nie wiem dlaczego Ci tak wesoło, tym bardziej w tak smutnym i pełnym przykrych emocji wątku.
No ale w sumie - skoro Ci wesoło, to co będę Ci przeszkadzać.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro lip 31, 2013 23:02 Re: Atak szału kota. Pomoc

Le Tigre a może pójdziesz pośmiać się gdzie indziej ?
jo.anna

Post » Czw sie 01, 2013 7:34 Re: Atak szału kota. Pomoc

jo.anna pisze:Le Tigre a może pójdziesz pośmiać się gdzie indziej ?

A to już było bardzo nieuprzejme. Żeby nie użyć mocniejszych słów.
Ja za śmianie się - a propos nietoperza - przeprosiłam.
Moim zdaniem przesadziłyście z wściekłym nietoperzem u autora wątku, no chyba że się mylę i on je widuje ;)

Blue, ja niestety obserwuję przesadę u co poniektórych kociarzy. Może zamknę okna w domu, bo do mieszkania wleci mi wściekły nietoperz i zaatakuje dziecko? 8O Wiesz co, lepszy śmiech w smutnym wątku, niż pochopne czy wręcz agresywne oskarżanie autora, co akurat często się na forum zdarza. Jak było naprawdę, wie tylko on, lub nie wie ;)

Idę stąd, ale nie dlatego, że jo.anna rzuciła takie hasło, tylko dlatego, że nie zamierzam bawić się w przepychanki słowne. Da swidanja ;)
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

[poprzednia]