Znaleziono kocurka ul.Wspólna .Już w domku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 22, 2013 19:57 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

OKI sorry Ty byłaś pierwsza .Nie doczytałam ,ale ze mnie.... :oops:
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Śro maja 22, 2013 21:25 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Tytus chyba niezbyt do niego pasuje. Na razie to co najwyżej Tusiek. Zresztą Tytus jakoś kojarzy mi się z rudzielcem.
Zastanawiałam się nad Cyprysem. Nie żeby wyglądał jak cyprys, ale to za te wszystkie cypryjskie błąkające się koty podwórkowe, których nie mogłam wziąć do domu (a niektóre były długowłose, mnóstwo rudych). Z kolei z cyprysem skojarzył mi się fikus, też dobre jako imię. Ale jeszcze nie wiem.
Rzężączka - no naprawdę, wszyscy wiedzą, że Rzężączka, taaa... :twisted:

TŻ kazał mi pójść posiedzieć z kotem. To poszłam i posiedziałam. Od razu wlazł mi na ręce i się przytulił - no, może nie tak od razu, bo zbyt ruchliwy, posiedział też tylko chwilę i znów. No normalnie - w d. motorek. W końcu wpadłam na to, że może kot by zjadł coś innego niż suche, bo tak je niby jadł, ale nie jadł. Dostał skrzydło indyka z zupy, bo pewnie wcześniej dostawał jakieś resztki. Kiedy wychodziłam, zabierał się do jedzenia.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro maja 22, 2013 21:26 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Rzężączka jest od rzężenia :twisted: I bez skojarzeń :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw maja 23, 2013 0:14 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

To wiem, że od rzężenia, podobnie jak rzeżączka. Na pewno nikomu się nie kojarzy...

Buraty ładnie zjadł mięsko, potem zrobił ładne siu i jeszcze piękniejszą kupę do kuwety. Na szczęście.
Aczkolwiek sam zapach tych sików nie tyle przyprawił mnie o radość, co o zawrót głowy. A ja myślałam, że siki Korneliusza śmierdzą... Aż obszukałam kawałek pokoju, czy nie ma niespodzianek, bo nawet sprzątnięcie nie pomogło na zapach. W każdym razie nie ma mowy, by na noc zamknąć mu okno, bo rano nie będziemy w stanie wejść do pokoju. Naprawdę nie wiem, jak ludzie mogą trzymać niekastrowane kocury. I jeszcze tak miesiąc aromatycznie może być?...
Zresztą może dlatego ktoś się pozbył woniejącego kłopotu zamiast kota wykastrować, bo to takie niemęskie...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Czw maja 23, 2013 7:14 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Pan z ochrony jak powiedziałam że zabieram go na kastracje ,miał dziwny wyraz twarzy i stwierdził że on ma tu dobrze dzielą się z nim jedzeniem.Jedzenie to zeschnięte szprotki i coś co kiedyś przypominało mleko. No ale mieli dobre intencje ,skopa nie dali.Ale wnęka już zaklejona styropianem.
Być może że wywalono go bo zaczął śmierdziec ,może był gdzieś z dziećmi .Myślę że on jest taki ruchliwy ,bo siedział zamknięty w przychodni i wszystko się w jego życiu zmieniło ,może to jest jego reakcja na stres.
Obrazek

Henia

Post » Czw maja 23, 2013 10:21 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Podejrzewam, że nudzi się i chciałby sobą zainteresować. No i to przymilanie to pewnie też w dużej mierze z niepewności. Osiądzie, to zacznie robić fochy. Na razie zaczął jęczeć, gdy wychodzę, ale po chwili się uspokaja. Dziś pozwoliłam mu zrobić mały rekonesans mieszkania, bo wyrywa się przy każdym moim otwarciu drzwi. Moje koty niezbyt zadowolone z nowego domownika, ale oprócz niewielkiego posykiwania (i to Korneliusz - chyba jednak chłop niezbyt mu pasuje), nie wykazywały niechęci. Młody trochę zestresowany towarzystwem, ale dzielnie spacerował i nie syczał w gościach.

Tak sobie pomyślałam o tym kocie ze złamaną łapką, "kumplu" młodego z lecznicy - on jest czyjś? Bo jeśli nie, a nie dziki, to może ta chętna osoba z fb by go wzięła zamiast szczurowatego?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Czw maja 23, 2013 10:49 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Muszę się dowiedzieć od p.Aliny czy to czyjś kot tylko zostawiony ,czy wolnożyjący , no i jaki.
Korneliuszowi może zapach przeszkadza jeszcze zbyt intensywny :) ale to dobrze wróży że nie syczał na gości.
Ja miałam kiedyś kocurka który 3 razy wracał z adopcji ,byłam załamana .Był młody,piękny ale bardzo duży i gonił towarzystwo dla zabawy ,a koty z krzykiem uciekały .Jeden to prawie w depresje wpadł .Za czwartym razem trafił na dwie małe dziewczynki ,które go najpierw olewały a ,potem były gonitwy ,no i został.
Obrazek

Henia

Post » Pt maja 24, 2013 18:46 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Jak tam kocurek? bardzo rozrabia :wink:

Zagineła mi dzika kotka z terenu samochodówki (ona była z drugiej strony)ostatni raz widziałam ją w zeszły piątek ,ale tam nawet nie ma jak szukać -plac budowy .
Robotnicy wprawdzie ok ,ale boje się żeby nie została gdzieś zamknięta :(
Obrazek

Henia

Post » Pt maja 24, 2013 19:28 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Młody ma się całkiem dobrze.
Dziś w nocy postanowiłam z nim spać, żeby nie czuł się samotny. Głupia decyzja to była. Ten kot ma po prostu ADHD. Oczywiście zaraz wylądował obok mnie. Git. Poleżał 3 minuty. Zmienił pozycję. Przytulił się do mojej ręki, potem szyi, potem głowy, potem wlazł mi na głowę, potem zepchnął z poduszki, potem... Już sama nie pamiętam co. Myślałam, że mnie szlag trafi. Nie wiem, ile spałam. Na szczęście dziś praca w domu.
Wypuściłam dziś młodego z pokoju, koty nawet spoko. Kawa oczywiście jest przeciw, ale ona trzyma się z daleka. Mała trochę syczy, ale jakoś znosi. Korneliusz za to znalazł sobie kumpla do zabawy i teraz koty bawią się w ganianki i przepychanki. Chociaż jeden widzi zalety sytuacji.
A, młody na syczenie nie reaguje syczeniem. Za to chodzi i jęczy, no normalnie jak kotka w rui nieomalże. Nie wiem, czy mu o coś chodzi, czy tak ogólnie.
Jeszcze nie zdecydowalam się na imię, ale spoko, póki nie będzie czipowany, nie jest to szczególnie istotne.
Może i Tytus, ale w wersji Tytuś, bo na Tytusa nie jest wystarczająco poważny :wink: Może, kiedy dorośnie i utyje.
TŻ wczoraj stwierdził, że młody nie ma takiej ładnej mordki jak nasze (fakt, ma taką szczurowatą, jak to podrostek).
Ja: Spoko, dorośnie i trochę utyje, to mu się zaokrągli.
TŻ: A co, masz zamiar go roztyć?
No.
Ostatnio edytowano Pt maja 24, 2013 19:36 przez koteczekanusi, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pt maja 24, 2013 19:36 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

On ma śliczną mordkę i ten różowy nosek :)
Filipek którego znalazłam parę lat temu też się tak zachowywał ,potem już jak poszedł do domu stałego (pewnie kastracja też zrobiła swoje )znormalniał.
Młody pewnie dawno nie spał z nikim w łóżku,dziwisz mu się :wink:
Obrazek

Henia

Post » Pt maja 24, 2013 19:39 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Spać to pewnie spał, bo to nie wyglądało dla niego na nowe, natomiast nie mógł d. w jednym miejscu posadzić. Mam nadzieję, że ta nadpobudliwość wynika z jego zamknięcia przez ostatnie dni i po joggingu z Kornelkiem odrobinę mu przejdzie.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pt maja 24, 2013 19:54 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Anka, to jest NORMALNE zachowanie nocne kota co człeka do wyrka wpuścił. :mrgreen: Potem uspokoi się...albo ty nawykniesz. Też chodzimy, szczególnie TZ do nowo nastałych a potem słyszę gadki jak twoje :wink: Będzie ok.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt maja 24, 2013 22:16 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

No nie, ja mam łóżkowe obowiązki w swojej sypialni. I wcale nie piszę tu o TŻ-cie, tylko o małej. Mała innych kotów do łóżka nie wpuszcza (wyjątkiem był rudy gnojek, który łaził za jej cyckiem). Zresztą skoro już zaczęłam młodego z pokoju wypuszczać, to spokojnie może wrócić sobie noc i posiedzieć sam. Mam tylko nadzieję, że nie będzie za długo się darł w proteście.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pon maja 27, 2013 7:10 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Wstaw jakieś zdjęcia , bym porobiła nowe ogłoszenia .Trzeba zmienić treść.No i czekam na nowe wiadomości jaki charakter ma kocio
Obrazek

Henia

Post » Pon maja 27, 2013 8:31 Re: Znaleziono kocurka ul.Wspólna W-wa MA DT .Szukamy stałeg

Kocio ma super charakter, super maniery kuwetowe, z moimi kotami dogaduje się bardzo dobrze, przytulasty, póki co nie grymasi przy jedzeniu, a przy tym naprawdę piękny. Ma piękną sierść, śliczne zielone oczy i nie wykazuje żadnych objawów chorobowych (odpukać).
U nas ok, więc nic nie piszę.
Zdjęcia wstawię, tylko muszę znaleźć nasadkę dopasowującą kartę z aparatu do dziury w lapku.
PS. Co myślicie o imieniu Tuliusz? Bo ma taki patrycjuszowski rzymski wygląd (te pręgi :1luvu: ). Najpierw myślałam o Juliuszu, ale Tuliusz jest od "tulący się Juliusz"...
Bo jeszcze myślę o Tusinku np. (od Tytusa). Ale na razie funkcjonuje jako "młody".
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

[poprzednia][następna]