Zimowa norka u Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 18, 2013 8:24 Re: Słoneczna norka u Alienorka

Alienor pisze:Chyba nie pisałam o tym, ale ostatnio Kotori ma manię ładowania się na człowieka w pozycji "Na papugę" lub "na szynszyle". Dziś w wyniku tego (bo nie będę się schylać z kotem na karku) zyskałam piękną szramę na środku czoła i przez łuk brwiowy. Bo dzidzia koniecznie chciała wrócić z wysokości lodówki na me kojące ramiona ale trochę chybiła :evil: . Co te koty mają w łepkach - trociny?

To chyba nie pierwsza szrama na Twojej twarzy, dobrze pamiętam że kiedyś już opisywałaś podobny przypadek? Współczuję bardzo, tym bardziej że po kocim pazurze rana lubi się pieprzyć i długo goić :|
A jak gardło, lepiej?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw kwi 18, 2013 10:49 Re: Słoneczna norka u Alienorka

Łączę się w bólu z powodu szramy. Też mam takową - na górnej wardze. Na razie słabo się goi, traktuję wodą utlenioną i maścią z wit. A
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw kwi 18, 2013 13:18 Re: Słoneczna norka u Alienorka

potraktuj mascia ichtiolową - brzydko pachnie ale jest bardzo skuteczna na rany po pazurach i zębach.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw kwi 18, 2013 17:38 Re: Słoneczna norka u Alienorka

Wypluwam płuca, mimo braku (wg termometru) gorączki pocę się jak mysz, wyglądam jak ofiara przemocy domowej (bo i ta szrama na czole do brwi i to zimno już ostrupione w jednej dziurce nosa), głowa mi pęka i w prawym płucu mi gra - ale jakoś ciągnę. Koty niezadowolone bo niewiele ze mnie mają. Cóż, taki żywot zombiaka :wink: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 18, 2013 17:58 Re: Słoneczna norka u Alienorka

buuuu :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw kwi 18, 2013 19:44 Re: Słoneczna norka u Alienorka

dopiero na czwartej się witam :wink:
ale od początku tygodnia obleciałam:
bierzmowanie i urodziny córki
oraz
łapankę dwóch kotek na sterylkę - udaną zresztą - dzisiaj zawiozłam panienki do lecznicy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
szkoda, że trzecia nie złapana, miała łapać dziewczyna, która dokarmia - tak zapewniała, że da radę i co du...a
do mnie kotka nie podejdzie bo mnie nie zna, a co dopiero do transporterka :roll:

masakra - załatw darmową sterylkę - to jeszcze tego nie doceni :evil:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw kwi 18, 2013 19:46 Re: Słoneczna norka u Alienorka

Alienor, na kaszel ponoć dobry mucosolwan. Mi go nawet wet kazał podawać Małej Czarnej, jak kaszlała.
Kuruj się, bo wiosna idzie!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw kwi 18, 2013 20:45 Re: Słoneczna norka u Alienorka

czego tak daleko mieszkasz.
Obrazek

Kinnia

Post » Czw kwi 18, 2013 20:57 Re: Słoneczna norka u Alienorka

Marzenko, a Ty jakiejś alergii nie masz czasem na coś ?

ps. od początku czytałam "silikonowa norka....." :oops:
jo.anna

Post » Czw kwi 18, 2013 21:05 Re: Słoneczna norka u Alienorka

Mam alergię i to śmiertelną, ale na truskawki/poziomki. Nawet zapach mi szkodzi i to od razu. Malowniczo jest.
Po prostu mam felerne zatoki - jak się coś tam zacznie kluć lubi se pohulać a ja cierpię. Jak mi spływa po tylnej ścianie gardła to mam takie ataki, że mnie o suchoty podejrzewali i mam wtedy problemy czasem ze złapaniem tchu. No i czasem dochodzi do "zwrotki". Piłam pectodrill, ale chyba przestanę i przejdę na coś innego. No i może zobaczę czy codipar dostanę bez recepty - bo to najlepiej "wycisza" kaszel pozwalając np. przespać noc. Bo wiem, że ciągle nie można codeiny, bo a) wykaszliwanie wydzieliny jest OK, b) może uzależniać i c) dawać odloty (podobno) przy za dużej dawce.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw kwi 18, 2013 21:31 Re: Słoneczna norka u Alienorka

przede wszystkim codeina powoduje obniżenie cisnienia więc z cała pewnością będzies miała odlot gdy ...."zgasnie światło". poza tym w wypadku stałego draznienia gardła (bo nacieka na nie) niecelowe jest branie leków blokujących kaszel - odruchowo organizm sie broni ponieważ jest to efekt jak przy "topieniu" wykrztusza zagrorzenie i dobrze zresztą.
Ergo?
Trza na poważnie, planowo i systemowo zająć sie zatokami. Naukowo przedyskutować z nimi opróżnienie balastu z zakazem ponownego zapełnienia. Trzeba obejrzeć w takim wypadku nos i jego drogi. Może byc też tak, że w zatokach są jakieś masy o nieco mniej płynnej konsystencji i one powoduja nawracajace infekcje - trza cyknąć im piekną fotkę i dobrą jakościowo aby ładnie wyszły jakby co. Jednym słowem - kompleksowo temat potraktować.
Obrazek

Kinnia

Post » Pt kwi 19, 2013 7:22 Re: Słoneczna norka u Alienorka

Alienor pisze:Wypluwam płuca, mimo braku (wg termometru) gorączki pocę się jak mysz, wyglądam jak ofiara przemocy domowej (bo i ta szrama na czole do brwi i to zimno już ostrupione w jednej dziurce nosa), głowa mi pęka i w prawym płucu mi gra - ale jakoś ciągnę. Koty niezadowolone bo niewiele ze mnie mają. Cóż, taki żywot zombiaka :wink: .

Marzenko martwię sie o Ciebie okropnie :(

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt kwi 19, 2013 7:32 Re: Słoneczna norka u Alienorka

Witam Dziewczyny :ok: (Młodą i Dużą) :lol: dobrze że na 4 str trafiłam :mrgreen:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt kwi 19, 2013 7:49 Re: Słoneczna norka u Alienorka

A witamy, witamy :D .

Kociamo - nie martw się, bo nie ma czym. Ja po prostu tak a nie inaczej przeziębienia przechodzę, tylko wczoraj było gorzej niż zwykle. Pewnie mnie przewiało przy jedzeniu bo za dużo okien było pouchylanych, a na pewno pogoda też się dołożyła ( w sensie gorąco). Jakoś dam radę - przecież do poniedziałku muszę wyzdrowieć.

Codeina (czy codipar czy thiocodin) to jedyne co pozwala mi spać, bo powstrzymuje kaszel. Niestety nawet gdy spływa "beleco" to i tak mnie kaszel dusi, dlatego muszę je mieć. Inaczej do pracy nietomna będę chodzić. A o ile mówić po hiszpańsku mogę nawet półprzytomna i pijana, to mówienie z sensem gorzej mi wychodzi, podobnie jak szybkie kojarzenie faktów. Jak dotąd lekarze proponowali mi (powiedziałabym grozili mi) punkcję, a nie jakieś rhinoskopie itp. No nic, muszę wykorzystać tą śliczną kartę medicoveru chyba :ok: .

Koty OK, ja nie bardzo, zwłaszcza że z powodu zmiany pogody (dziś szare, zimne niebo) głowa mnie cokolwiek boli. Ale będzie lepiej - po prostu musi być :ok: :D .

Alienor

Post » Pt kwi 19, 2013 8:03 Re: Słoneczna norka u Alienorka

Chciała bym Ci jakos pomóc ale nie wiem jak,gdyby mozna to wziąc na siebie ,ale sie nie da :roll:
No ta bura pogoda daje w kość ,ja wczoraj sie przepracowałam i dzisiaj przy tej pogodzie tez nie za bardzo się czuję
Trzymam kciuki za Twoje zdrowie :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

[poprzednia][następna]