Długowłosa 4m kotka - już we własnym domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 19, 2012 21:23 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

W takim razie proponuję przedstawić fakty organom ścigania - wpisy na forum nie rozwiążą problemów ewentualnych nadużyć, natomiast mogą zaowocować pozwem o zniesławienie. Ponieważ dziwnym trafem te ogólnikowe zarzuty kolejny raz padają od świeżo założonego nicka, kolejne wpisy bez konkretów potraktuję jako trolowanie.
Ostatnio edytowano Nie gru 02, 2012 14:32 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam cytat

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lis 19, 2012 21:34 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

arkadiuszm3 - jeśli nie zauważyłeś, to sposób pisania osoby w tamtym wątku (która potraktowała akcję ratowania zwierząt z pseudohodowli jako okazję do zdobycia "okazów") jest niemal identyczny z tym, co reprezentuje antuna. Co bardzo źle o niej świadczy, podobnie jak fakt, że zasłania się frazesami i unika konkretów. W każdym razie kicię trzeba wyleczyć - na chwilę obecną nie nadaje się do adopcji - a już na pewno nie do kogoś, kto swoim zachowaniem nie budzi zaufania.

:ok: :ok: za malutką :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lis 19, 2012 21:42 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

Trzymam za kotke kciuki ktos bedzie mial pieknego kota.
Ostatnio edytowano Nie gru 02, 2012 13:13 przez arkadiuszm3, łącznie edytowano 1 raz

arkadiuszm3

Od: Pon lis 19, 2012 17:40

Post » Pon lis 19, 2012 21:53 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

Zacznijmy od tego, że ten kot nie jest rasowy.
Zwykła chora, bezdomna bieda, tylko z nieco dłuższym włosem i w ładnych kolorach...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon lis 19, 2012 22:04 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

Skasowane na prośbę trollującej. Zdaje się że ban i świadomość odpowiedzialności karnej za pomówienia potrafią zdziałać cuda :D
Ostatnio edytowano Nie gru 02, 2012 13:32 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon lis 19, 2012 22:47 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

Przynajmniej wątek jest na górze :)

Słuchajcie, mała nadal dostaje recovery,czy jakoś tak.Bardzo ładnie je,została wykąpana i wyczesana.Być może dostanę fotki.może chociaż ktoś mógłby ją przetrzymać do czasu znalezienia transportu?
Ostatnio edytowano Pon lis 19, 2012 22:55 przez justyna8585, łącznie edytowano 1 raz

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon lis 19, 2012 22:48 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

justyna8585 pisze:Przynajmniej wątek jest na górze :)

Słuchajcie, mała nadal dostaje recovery,czy jakoś tak.Bardzo ładnie je,została wykąpana i wyczesana.

No właśnie. ;)
Czytam wątek od początki, cieszę się że malutka je. :)
Ostatnio edytowano Wto lis 20, 2012 2:39 przez Gretta, łącznie edytowano 1 raz
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Pon lis 19, 2012 22:56 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

Ja Ci tylko tłumaczę, że to nie jest kot rasowy, mając nadzieję, że gdy to zrozumiesz, przestaniesz się ciskać.
A rzucanie podejrzeń niczym niepopartych to zniesławienie.
Weź to pod uwagę, zanim napiszesz coś jeszcze :!:
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Pon lis 19, 2012 22:57 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

arkadiuszm3 - czy Liwia_ bierze tego kota do siebie? Nie. Czy Ty go chcesz wziąć na DS? To powiedz. Jest procedura adopcyjna - wizyta przedadopcyjna, umowa adopcyjna z wymogiem kastracji, szczepienia, udzielania kotu pomocy medycznej w razie choroby przez weterynarza a nie panią Krysię z warzywniaka, co od lat ma koty, nie ważne że max pół roku przeżywają. Standard. Bez względu na to, czy wygolone na łyso po leczeniu grzyba, czy wyglądające jak milion dolarów, dachowce, czy rodowodowe - koty forumowe idą do adopcji na zbliżonych zasadach.

Jedynym powodem, dla którego nie nabijam się z twojego przekonania, że jak ktoś coś napisał w internecie, to jest to prawdą, jest fakt, że podbijasz wątek. A w ten sposób są większe szanse że kicia szybciej znajdzie dom. Jak kto mądry, to popatrzy kto i z jakim stażem forumowym co pisze i będzie wiedział, gdzie leży prawda. Z poprzedniego wątku założonego przez Liwia_ mam tymczasa, Leona, mix brytyjczyka. Nie dałam za niego złotówki Liwii_ - dałam za to kotu sprawdzony, pewny DT. Już kosztował mnie i inne osoby sporo - kastracja, steryd, szczepienie, nie mówiąc o żywieniu, żwirku i stratach w sprzęcie domowym - ale pójdzie tylko do dobrego, odpowiedzialnego domu, który będzie o niego naprawdę dbał, a nie zobaczy w nim okazji do zarobku lub pochwalenia się sąsiadom.

Są idioci, którzy wierzą, że Ziemia jest płaska, bo tak przeczytali w internecie, są tacy, którzy uwierzą, że jestem 15-letnią blondynką o duuuużych oczach, są tacy, co wierzą bezkrytycznie w paszkwile - bo im to odpowiada.

Justyna, napisz od kiedy ta kicia musi wyjść z kliniki i kiedy są szanse na transport - będzie się łatwiej określić potencjalnym TDT.

Alienor

Post » Pon lis 19, 2012 23:10 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

przepraszam, mam nadzieje ze kotu sie udalo pomoc
Ostatnio edytowano Nie gru 02, 2012 13:15 przez arkadiuszm3, łącznie edytowano 1 raz

arkadiuszm3

Post » Pon lis 19, 2012 23:19 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

Poprosiłam o wyczyszczenie wątku, moim zdaniem dyskusja nie ma sensu. Z odmowy adopcji też, jak sądzę, nie muszę się tu tłumaczyć.

Najlepszą opcją jest jak najszybszy transport do Oławy. Może ktoś dałby radę pojechać pociągiem? Zapłaciłabym za bilet.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon lis 19, 2012 23:26 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

arkadiuszm3 pisze:Staz to nie wszystko. A takie rzeczy jak ilosc kotow w domu i ich stan mozna przeciez sprawdzic!

hmmm
jak ostatnio byłam u Liwii, to koty były dwa
stan- pączusie w maśle 8)
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto lis 20, 2012 0:02 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

Mala miala szczescie ze ktos ja znalazl
Ostatnio edytowano Nie gru 02, 2012 13:16 przez arkadiuszm3, łącznie edytowano 1 raz

arkadiuszm3

Post » Wto lis 20, 2012 8:05 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

arkadiuszm3 pisze:-

jezusmaria właśnie sobie uświadomiłam że u mnie CAŁE mieszkanie tylko jarekm oglądał, a ponieważ u niego 5KOTÓW w tym jeden długowłosy to pewnie zbieracz i handlarz żywym towarem i w ogóle niewrarygodny a u mnie się przewinęło z 10 kociaków albo i więcej i ja je pewnie teraz pod wanną albo za zmywarką trzymam....

boję się iść sprzątnąć pod wanną bo co jak tam te 10 kotów będzie?!?!?!

ubawiłam się :ryk: i mam żal taki fajny troll a mnie nikt nie powiadomił o małoco mnie impreza w rodzaju adasia kanapki ominęła :twisted:

edit: 02-12 dostałam prośbę o skasowanie cytatów z nieprawdziwymi zarzutami. Z przyjemnością je kasuję, ale poniższy cytat zostawię gdyby użytkownikowi wpadło do głowy kiedyś zmieniać swoje zmiany. Oby nie, czego wszystkim życzę.

arkadiuszm3 pisze:Zmienilam swoje posty i skasowalam nieprawde, antuna to tez ja. Chcialabym bardzo przeprosic pania zakladajaca watek, administratorow i korzystajacych z forum. Moje zachowanie bylo glupie i bardzo mi przykro z tego powodu. Wszystko co pisalam bylo zmyslone i wiedzialam to piszac posty. Wiem ze jedynym celem byla pomoc kotom i nie ma podstaw do rzadnych zarzutow. Przepraszam jeszcze raz i obiecuje ze takie zachowanie sie nie powtorzy.
Ostatnio edytowano Nie gru 02, 2012 15:32 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto lis 20, 2012 8:32 Re: 3-mies, chora, długowłosa - POTRZEBNY DT I WSPARCIE

A nie trzymamy 8O

Nie ma sensu dyskutować i tyle.

Jak mała?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]