czy to był FIP? pewnie tak... Mirabelki nie ma już ze mną :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 18, 2012 13:03 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

Zgadza się... Tylko o ten przecinek chodzi.
Mogę jutro u siebie w pracy z fizykami porozmawiać. Oni z matmy są OK.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lis 18, 2012 13:13 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

http://www.liczby.pl/przelicznik/objeto ... ecision=10

1mm3 = 0,000001 litra. To wygooglałam.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie lis 18, 2012 13:29 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

z tego, co pamiętam, to 10*9/litr i 10*3/mm3 (mikrolitr) to jest to samo (tzn wartości są takie same)

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Nie lis 18, 2012 13:30 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Nie lis 18, 2012 13:33 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

Ivette pisze:z tego, co pamiętam, to 10*9/litr i 10*3/mm3 (mikrolitr) to jest to samo (tzn wartości są takie same)

o, i to by było najlepsze;

ale rozjaśniono mi, że trzecia tabelka algorytmu dotyczy badania płynu, a ja mam wyniki badań krwi więc pewnie nie mogę się na nich opierać...

sentimenti

Od: Pt lis 09, 2012 22:13

Post » Nie lis 18, 2012 13:40 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

Ale jeżeli przeliczasz krew z jednostki na jednostkę, to jako proporcję (uważam) możesz ją zastosować.

Marcelibu

Post » Nie lis 18, 2012 15:51 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

postępując zgodnie z algorytmem następny krok to analiza biochemiczna płynu i test Rivalta;

sentimenti

Post » Pon lis 19, 2012 11:55 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

Mirabelka wróciła właśnie od lekarza, miała mieć pobrany płyn do trzech badań: analizy biochemicznej tu na miejscu, specjalistycznej analizy wysięku w Niemczech i do testu Rivalta, który miałam wykonać w domu.
Na początek lekarz zrobił USG i powiedział, że płyn się cofnął, udało się pobrać ledwo ledwo na wysyłkę do Niemiec.
Lekarz powiedział, że płyn zanikł pod wpływem sterydów, co o tym sądzicie, piszę natychmiast po powrocie kotki od lekarza więc jeszcze nie zdążyłam o tym poczytać, ale może to jest oczywisty objaw?

sentimenti

Post » Pon lis 19, 2012 12:00 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

wg mnie, jeśli byłby fip, płynu nie byłoby mniej
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon lis 19, 2012 12:06 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

mąż mi tu właśnie mówi (ponieważ on był przy pobieraniu płynu, że teraz miał kolor czerwonawy (ostatnio był żółty), nie ma białych kłaczków

sentimenti

Post » Pon lis 19, 2012 12:32 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

płyn FIPowy nie zanika pod wpływem sterydów.
czerwonawy kolor może być przy nowotworze.
Gdyby żółty, lepki płyn zawsze oznaczał FIP, to moja psica by go miała- dokładnie taki fIpowy płyn był u niej przy nowotworze wątroby.

Nie myśl teraz o FIPie, nie sugeruj się nim, szukaj innych przyczyn choroby.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pon lis 19, 2012 12:34 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

Wg mnie ilość płynu by się nie zmniejszyła.
Jeżeli płyn jest czerwonawy tzn., że skąd podkrwawia. Idź tym tropem. Może połóż nacisk na wątrobę. Sprawdź serce.

Marcelibu

Post » Pon lis 19, 2012 12:41 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

lekarz pytany o zmianę zabarwienia na czerwonawą powiedział, że może przy wkłuwaniu się troszkę krwi dostało, musiał wkłuwać się trzy razy żeby zebrać na tę próbkę do Niemiec;
na USG nie stwierdził nic niepokojącego, wcześniej było jakieś poszarpanie wątroby, teraz go nie ma, więc może to jakieś przekłamanie było...

co powinnam teraz zbadać Mirce?

sentimenti

Post » Pon lis 19, 2012 12:43 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

porządne usg by się jej przydało
krew - morfologia i biochemia
Jako ona się czuje teraz i jak się zachowuje?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon lis 19, 2012 12:51 Re: czy wyniki i objawy są jednoznaczne? czy to FIP?

jej stan ustabilizował się kilka dni temu i jest bez zmian, nie wykazuje żadnego zainteresowania jedzeniem, jak podsuwam smakołyk pod pyszczek to odwraca główkę, więc poję ją i karmię strzykawką, daję jej pastę Calo-pet i Convalescence, zażywa leki, wspina się na swoje ulubione miejsce na kaloryferze i drzemie tam cały dzień, korzysta z kuwety.
Objawy pojawiły się dwa tygodnie temu, w pierwszym tygodniu było gorzej, a teraz nic się nie zmienia (na drugi dzień pojawił się niedowład tylnej łapki i tak jest do dziś)

sentimenti

[poprzednia][następna]