Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 11, 2012 9:40 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

dzwoniłam do mojej Pani weterynarz i powiedziała, że to normalne bo kociaki muszą się przyzwyczaić do mleka i żebym poczekała tydzień, jeśli nadal bedzie zielonkawa kupka to zmienimy mleko :)

ewik85

Od: Śro kwi 18, 2012 7:50

Post » Czw paź 11, 2012 9:46 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

ewik85 pisze:dzwoniłam do mojej Pani weterynarz i powiedziała, że to normalne bo kociaki muszą się przyzwyczaić do mleka i żebym poczekała tydzień, jeśli nadal bedzie zielonkawa kupka to zmienimy mleko :)

dałabym espumisanu w kropelkach.
Moze nalezy pomyśleć o odrobaczeniu?Ile one mają?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw paź 11, 2012 10:04 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

Na odrobaczenie chyba jeszcze za wcześnie bo mają 2 tyg, w każdym razie bede je obserwować :)

ewik85

Post » Czw paź 11, 2012 10:07 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

Od 21 dnia można podać delikatne odrobaczenie.
Daj im espumisan.Zielonkawe kupale to często gazy w jelitach przy zmianie pokarmu.
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 11, 2012 10:11 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

ok kupię dziś ten espumisan, to jeszcze poczekam z odrobaczaniem bo one mają ok.13-14 dni bo otworzyły oczka we wtorek ;) ile kropelek podać i rozrabiać z czymś?

ewik85

Post » Czw paź 11, 2012 10:15 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

ewik85 pisze:ok kupię dziś ten espumisan, to jeszcze poczekam z odrobaczaniem bo one mają ok.13-14 dni bo otworzyły oczka we wtorek ;) ile kropelek podać i rozrabiać z czymś?

Dawałam 1-2 kropelki. Można na języczek, można do jedzenia. Byleby mleczka smaku nie zepsuło.
Podgrzewasz mleko?Powinno być ciepłe. Dość ciepłe bo koty mają wyższą temp niż my. To też może być przyczyna.
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 11, 2012 10:15 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

jakież maluszki
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw paź 11, 2012 10:21 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

Tak podgrzewam ale niezbyt mocno, zaraz urywam się z pracy je nakarmić to podgrzeje mocniej :)
Dzięki za porady :ok: :ok: :ok:

ewik85

Post » Czw paź 11, 2012 11:56 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

Nakarmiłam koteczki :) już nie ma miauczenia pół godzinnego po jedzeniu tylko od razu kładę je spać i grzecznie mruczą i usypiają :) kochane maleństwa. Swoim dałam też mleczko w kuchni żeby mi na złość siusiu na kanapę nie zrobiły :) wszystko jest na dobrej drodze tylko jeszcze domki muszę im znaleźć :)

ewik85

Post » Czw paź 11, 2012 21:02 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

ewik85 pisze:Nakarmiłam koteczki :) już nie ma miauczenia pół godzinnego po jedzeniu tylko od razu kładę je spać i grzecznie mruczą i usypiają :) kochane maleństwa. Swoim dałam też mleczko w kuchni żeby mi na złość siusiu na kanapę nie zrobiły :) wszystko jest na dobrej drodze tylko jeszcze domki muszę im znaleźć :)

Znajdziesz na pewno tylko muszą jeszcze podrosnąć, chyba jeszcze miesiąc trzeba poczekać. Dopiero wtedy można załatwiać domki. :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw paź 11, 2012 21:19 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

Śliczne dzidzie :D Niemowlaki kocie jak i ludzkie bardzo indywidualnie się rozwijają. Trzeba tu intuicji, jeśli masowanie brzuszka pomaga na krzyk to znaczy, że pomaga :lol:, to jeszcze kwestia mało dojrzałego układu trawienia (zwłaszcza jeśli dotyczy samczyka). Biorąc pod uwagę to, że robi kupkę podczas masowania to może być kwestia tego, że boli go brzuszek bo nie może się załatwić. Espunisan też potwierdzam jako sprawdzony na wzdęcia u maluszków i cieplejsze mleczko :)
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Czw paź 11, 2012 21:33 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

Na odrobaczywianie zdecydowanie za wcześnie. To ogólnie trudny i kontrowersyjny temat. Nasi weci (jedni) mówią, że najwcześniej trzytygodniowe, inni, że dopiero sześcio. Za wcześnie odrobaczyć źle, bo maluchy mogą nie dać sobie rady z toksynami z rozkładających się robali :( , za późno też nie dobrze bo dużo robali to osłabienie i więcej toksyn :evil:
Jedno co się u nas sprawdza z zasady to stopniowe odrobaczywianie (lepiej słabszy środek a trzy dni pod rząd) i stanowcze wypatrywanie kupy z parafiną pod ręką (tak, żeby maluszek się nie przytkał tylko wydalał robale z toksynami).

Co do sikacza to nie bardzo jestem w temacie i mało go znam, ale nasze demonstrowały w ten sposób stres. Może warto stopniowo pokazać mu maluszki do obwąchania. Nasza Maszka (sika jak tylko zaczynam wspominać coś na temat jej adopcji, kiedy ktoś na nią krzywo popatrzy lub powie coś co się jej nie spodoba :twisted: ) dobrze reaguje na okazanie jej zainteresowanie. I każdy niestety (niestety, bo wiem ile to nerwów i cierpliwości kosztuje) źle reagował na nasze najdelikatniejsze ostre reakcje (mam tu na myśli złapanie sikacza na gorącym uczynku i pognanie z nim do kuwety, czy zrzędzenie po przestępstwie :evil: ) Ważny jest spokój, tym bardziej, że kot najczęściej sika bo się boi, czuje się niepewny. Wiem, że przy maluszkach to trudne, ale może pomóc skupienie na nim uwagi, np. wygłaskanie wieczorem przed telewizorem. Na moje sikacze to najlepiej działało.

Pozdrawiamy
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pt paź 12, 2012 11:09 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

Kciuki nieustające za Dzieciaki!!

Czy nadałaś już im imiona?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt paź 12, 2012 12:16 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

dzięki tylko szkoda, że dziś czeka je ewakuacja do łazienki bo szwagier przyjeżdża :(

Nie dalam imion jeszcze, ale coś pomyślę :)

ewik85

Post » Pt paź 12, 2012 12:39 Re: Dwa Kociaki NIEMOWLĘTA PILNIE potrzebują DS lub DT!!!!!!

Nasi weci nakazli odrobaczyć drobiazg w 3 tygodniu.Czekam na sobotę by mieć baczenie. Pyrantelum lub pastą zadziałamy ale słabiej.Mamunia też bedzie potraktowana.Ma robale!!!
Ale co innego dzieci z mamą a co innego sierotki. Pamiętam,że nasza Lila mało co nie odeszła po odrobaczeniu. Mimo parafiny skończyło się na cito wetem i lewatywą. Dobrze więc zacząć odrobaczać jak wet jest dostępny. A ty jesteś w domu.
Odrobaczanie jest konieczne bo z robalami trudno dzieciom rosnąć.Ale też jest niebezpieczne.Musisz być obecna.
Nasze prawie wszystkie koty jak przychodzą nowe tymczasy sikają.Czy to maluszki czy starszaki się trafią. Mam swoje spostrzeżenia.Czym wiecej nerwowa atmosfera tym więcej lania.Jak jest TZ co szumu więcej robi ogólnie to po powrocie z pracy mam co sprzątać.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]