joanna3113 pisze:Muszę to napisać żeby nikt nie miał wątpliwości w schronisku nie chciano zaszczepić kota trikatem tylko przeciw wściekliźnie.
Wersja oszczędnościowa?

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
joanna3113 pisze:Muszę to napisać żeby nikt nie miał wątpliwości w schronisku nie chciano zaszczepić kota trikatem tylko przeciw wściekliźnie.
Alienor pisze:Za wyzdrowienie Dropsa wbrew wszelkim przeciwnościom![]()
I oby żadnych więcej chorób - ani u Ciebie, ani u Joanny, ani u Darii, ani u nikogo
![]()
horacy 7 pisze:Alienor pisze:Za wyzdrowienie Dropsa wbrew wszelkim przeciwnościom![]()
I oby żadnych więcej chorób - ani u Ciebie, ani u Joanny, ani u Darii, ani u nikogo
![]()
Niestety chyba cudu niebędzie bo dzisiaj zobaczyłam ,że coś nie tak z okiem Niuńka.Czyżby kolejna chlamydia?
horacy 7 pisze:Noc przetrwaliśmy jednak bardzo mnie Drops wystraszył leżał na boku i się nie ruszał,serce mi zamarło.Słaby po nocy jest bardzo,leki podaliśmy ,ociupine jedzenia wcisnęłam i nawodniłam go.Teraz leży sobie w ciepełku spokojnie.Stawy obrzęknięte i chłopca mocno bolą,patrzy tylko na mnie tym swoim oczkiem ,ja zaś ciągle mam nadzieję, chociaz tak bardzo mi go żal tyle już wycierpiał.
ASK@ pisze:horacy 7 pisze:Noc przetrwaliśmy jednak bardzo mnie Drops wystraszył leżał na boku i się nie ruszał,serce mi zamarło.Słaby po nocy jest bardzo,leki podaliśmy ,ociupine jedzenia wcisnęłam i nawodniłam go.Teraz leży sobie w ciepełku spokojnie.Stawy obrzęknięte i chłopca mocno bolą,patrzy tylko na mnie tym swoim oczkiem ,ja zaś ciągle mam nadzieję, chociaz tak bardzo mi go żal tyle już wycierpiał.
Podawaj mu tolfiną lub metakan.Nie wiem,on na pewno powinien coś dostawać.Zapytaj weta.Jest maść znieczulająca moze ona by mu ulgę przyniosła jak stawy się by posmarowało.
Alienor pisze:Jeśli leży spokojnie to może udałoby się mu zrobić kompres z siekanej surowej kapusty? Na te bolące stawy - zmniejsza obrzęki i redukuje stan zapalny, powinna lekko działać przeciwbólowo. Na staw potłuczona lub posiekana kapusta, na to folia spożywcza, na to ręcznik.
Lignokaina to środek przeciwbólowy stosowany zewnętrznie i zewnętrznie.
Jest mnóstow maści przeciwbólowych - Naproxen, Ketonal, Ben Gay, maść końska - ale trzeba by spytać weta czy można. No i pod warunkiem że Drops nie wyliże. Zwłaszcza ta ostatnia - była stosowana najpierw u koni, potem dopiero zaczęli jej używać dżokeje i reszta ludzkości.Czy można, jak tak to które, ile wsmarować w skórę, jak często.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Beanie, Google [Bot] i 652 gości