Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 11, 2012 9:00 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

spinca pisze:Może sama ma do siebie żal, może to bardziej retoryczne pytanie, może tamten wątek gdzieś ją jednak gniecie w środku... przecież nie przekonuje nikogo, że przemyślała sprawę i jednak aborcja u kotek to samo zło....
Nie wiem, zakładamy ciągle, że ktoś ma złe intencje, że nic do nikogo nie dociera, że my wiemy wszystko najlepiej.... przykre to i tyle.

Nazwanie "morderczyniami" osób, które kompetentnie i skutecznie rozwiązały problem kotów w hucie jest dla mnie o wiele bardziej przykry. Obiecanie domu kotce i wycofanie się z tego też. Nadmienię, że za pobyt w lecznicy i leczenie tejże kotki dziewczyny zapłacą - niemało - z własnych pieniędzy. Tak że jakby co, jest okazja się wykazać ;)
(To nie do Ciebie Spinca oczywiście)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro kwi 11, 2012 10:20 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

Zofia&Sasza pisze:Nazwanie "morderczyniami" osób, które kompetentnie i skutecznie rozwiązały problem kotów w hucie jest dla mnie o wiele bardziej przykry. Obiecanie domu kotce i wycofanie się z tego też. Nadmienię, że za pobyt w lecznicy i leczenie tejże kotki dziewczyny zapłacą - niemało - z własnych pieniędzy. Tak że jakby co, jest okazja się wykazać ;)
(To nie do Ciebie Spinca oczywiście)

Wiem, że tak było i to jest bardzo nie fair.
Chyba jestem zbyt naiwna, bo żal mi dupę ściska, że nie możemy się po prostu dogadać mając jedyną słuszną rzecz na względzie, mianowicie pomoc tej kotce (i nie tylko tej, niestety).
Napisałam na samym początku tego wątku, że są rozmaite formy pomocy... bez odzewu ze strony autorki. Ale w sumie nie ma obowiązku tłumaczenia się.
Wykażę się bardzo chętnie, mimo, że nie do mnie. Zrobię bazarek, zobaczymy co ugram.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Śro kwi 11, 2012 10:35 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

mamo-san, jesteś dorosłą osobą i sama odpowiadasz za swoje odczucia, uczucia i to, w jaki sposób odbierasz rzeczywistośc.
Jeśli Cię gniecie to, że masz jednego kota i projektujesz* co inni mogą o tym sądzic, jesli oczywiscie inni zadadzą sobie trud aby zajmowac się tym co masz w domu, to musisz sobie z tym sama poradzic.
Da się
Wystarczy tylko nie uzależniać swojego samopoczucia od opinii innych.
Szkoda na to zycia.
*http://www.charaktery.eu/slownik-psychologiczny/P/137/Projekcja/
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw kwi 12, 2012 12:06 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

spinca pisze:Może sama ma do siebie żal, może to bardziej retoryczne pytanie, może tamten wątek gdzieś ją jednak gniecie w środku... przecież nie przekonuje nikogo, że przemyślała sprawę i jednak aborcja u kotek to samo zło....
Nie wiem, zakładamy ciągle, że ktoś ma złe intencje, że nic do nikogo nie dociera, że my wiemy wszystko najlepiej.... przykre to i tyle.

dzięki SPINCA za zrozumienie...

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

Post » Czw kwi 12, 2012 12:39 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

mama-san pisze: dzięki SPINCA za zrozumienie...

Mamo-san, a czy TY już zrozumiałaś, jakie błędy popełniłaś i gotowa jesteś przeprosić osoby, które uraziłaś?

Czy wzięłaś pod uwagę ewentualność jakiejś formy pomocy dla kotów z Huty?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw kwi 12, 2012 13:13 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

mama-san - moim bardzo prywatnym i osobistym zdaniem jesteś winna pomoc dziewczynom - przynajmniej z tą kotką. Ty prosiłaś o pomoc tym kotom, ty nie stuknęłaś palcem o palec by im pomóc - teraz masz okazję pozbyć się tego robaka, który Cię gryzie.
Oferowanie domu tymczasowego kotce, a potem wycofanie się "bo nie mogę, bo ja tak tylko mówiłam" nie było na poziomie - wszyscy to wiemy. A co możesz zrobić? Ano ogłoszenia, bazarki, pomoc w spłacie zadłużenia u weta - możliwości sporo, prawda? Bo ta kotka nie może wrócić tam, bo zginie - z jednym okiem nie da rady przeżyć wśród maszyn. Trzeba ją wyleczyć i trzeba znaleźć jej dom - a w tym możesz i powinnaś pomóc. Bo jeśli jesteś pro-life, chyba nie możesz spokojnie myśleć, że ta kotka tam ma wrócić i zginąć :( ?

PS I proszę, zmień ten tytuł, bo jest naprawdę żałosny.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 12, 2012 13:29 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

Osławiona selekcja naturalna wchodzi tutaj w grę.
Bo tylko życie nie poczęte jest ważne. Te już będące na tym padole musi sobie samo radzić.

Sorki, za sarkazm. To był ostatni raz. Nie warto wracać do tego tematu bo nie ma po co. Nic się u mamy-snan nie zmieni. Widzi tylko to co chce. Wystarczy tylko chcieć pomóc. A tutaj , na tym wątku i na wątku kotów z huty chciejstwa nie ma.
Ostatnio edytowano Czw kwi 12, 2012 13:44 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw kwi 12, 2012 13:36 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

ASK@ pisze:Osławiona selekcja naturalna wchodzi tutaj w grę.
Bo tylko życie nie poczęte jest ważne. Te już będące na tym padole musi sobie samo radzić.

Przepraszam - chciałaś chyba napisać: "Bo tylko życie poczęte jest ważne". :?:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw kwi 12, 2012 13:46 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

vega013 pisze:

Przepraszam - chciałaś chyba napisać: "Bo tylko życie poczęte jest ważne". :?:

Duży skrót myślowy. Myślałam o życiu jeszcze nie będącycm na tym padole fizycznie. Wiem z tym można polemizować. Ale o tym myślałam. :oops:
Obrazek

ASK@

Post » Czw kwi 12, 2012 16:40 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

Sorki, za sarkazm. To był ostatni raz. Nie warto wracać do tego tematu bo nie ma po co. Nic się u mamy-snan nie zmieni. Widzi tylko to co chce. Wystarczy tylko chcieć pomóc. A tutaj , na tym wątku i na wątku kotów z huty chciejstwa nie ma.

A nie przyszło Ci do głowy że mogłam się zrazić tą cała nagonką na mnie której kompletnie nie rozumiałam, tym zacietrzewieniem wielu osób. Chciałam dobrze ale okazało się że odebrane to zostało kompletnie naodwrót. To tak jakbym znalazła na ulicy leżącego człowieka, wezwała pogotowie, a teraz ciągaja mnie po sądach bo nie zrobiłam mu sztucznego oddychania (taka metafora).

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

Post » Czw kwi 12, 2012 16:53 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

Czyli kiedy przeprosisz osoby, które zostały przez Ciebie nazwane mordercami? I co zrobisz żeby pomóc kotce? I kiedy wreszcie zmienisz tytuł sugerujący, że nic nie zrozumiałaś z tego, co działo się na tamtym wątku?
Osoba mająca 1 kota nie jest z definicji gorsza. Osoba tak przejmująca się swoim ego, że w żaden sposób nie pomoże kotce, bo poczuła się urażona, że ktoś inny ratował tę kotkę i nie w sposób, który ona aprobuje - to zupełnie inna kwestia.

edit: walka z klawiaturą źle wpływa na przekaz :oops:
Ostatnio edytowano Czw kwi 12, 2012 17:10 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 12, 2012 17:08 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

mama-san pisze:

A nie przyszło Ci do głowy że mogłam się zrazić tą cała nagonką na mnie której kompletnie nie rozumiałam, tym zacietrzewieniem wielu osób. Chciałam dobrze ale okazało się że odebrane to zostało kompletnie naodwrót. To tak jakbym znalazła na ulicy leżącego człowieka, wezwała pogotowie, a teraz ciągaja mnie po sądach bo nie zrobiłam mu sztucznego oddychania (taka metafora).

No tak, nasza wina.Gdyby nie "nagonka" to byś pomogła. A tak to się obraziłaś i plecami odwróciłaś do kotów.Miałaś wszak powód do tego.Słuszną rację. Niech koty cierpią za karę.
Jednak dziewczyny mimo twoich obraźliwych słów i twojej nagonki na nich jakoś nie zraziły się, nie pozbierały zabawek. Poszły i zaczęły pomagać kotom.Nadal pomagają.A kocia mimo słabej sytuacji finansowej dziewczyn trafiła na operację i nie wróciła do huty.
I dla mnie to jest zasadnicza różnica.One też miały pretekst do "nie pomagania" ,bo sama im go podsunęłaś.Ale...
Obrazek

ASK@

Post » Czw kwi 12, 2012 17:11 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

mama-san pisze:

Pogotowie to element publicznej służby zdrowia. Opłacany z naszych podatków. Oni mają obowiązek reagować. AnielkaG i Moguncja to całkowicie prywatne osoby. Finansujące swoje działania z funduszy własnych. Naprawdę nie dostrzegasz różnicy? A twoje zachowanie można porównać do sytuacji w której po przyjeździe pogotowia opierniczyłabyś ratownika, że robiąc masaż serca złamał pacjentowi żebro :roll:
Ty "mogłaś się zrazić", ty "nie rozumiałaś"... Zdarza ci się czasami myśleć o uczuciach i emocjach innych, czy tylko o własnych?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw kwi 12, 2012 17:17 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

Alienor pisze:Czyli kiedy przeprosisz osoby, które zostały przez Ciebie nazwane mordercami?

Gdzie mama-san nazwała AnielkęG lub moguncję mordercami? Czytałam uważnie tamten wątek i nie mogę tego znaleźć.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw kwi 12, 2012 17:31 Re: Czy człowiek z jednym kotem jest gorszy???

mimbla64 pisze:
Alienor pisze:Czyli kiedy przeprosisz osoby, które zostały przez Ciebie nazwane mordercami?

Gdzie mama-san nazwała AnielkęG lub moguncję mordercami? Czytałam uważnie tamten wątek i nie mogę tego znaleźć.

Chodzi o ten post:
mama-san pisze:Czy ja dobrze zrozumiałam że większość zabranych do sterylizacji kotek JUŻ było ciężarnych???? Czy to zanczy że te nienarodzone kocięta zostały poprostu zabite????? Sorry, ale czy waszym zadaniem jest TĘPIENIE kotów, czy ich ratowanie? może od razu lepiej wyłożyć trutkę! To potworne. Nie mogę sobie wybaczyć że nieświadomie przyłożyłam do tego ręki :evil:

Słowo "mordercy" nie pada, ale... :?
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]