Prośba o wsparcie finansowe dla kotki po amputacji łapki!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 31, 2012 15:20 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Mam problem z łapką. Może mi coś doradzicie. Pisałam już, że do tej łapki wszystko się przykleja. W tej chwili zrobiła się już dość gruba skorupka. Weterynarz mówił wczoraj, żeby tego nie oczyszczać, bo to będzie naturalna osłonka, ale przed chwilą zauważyłam, że spod tej skorupki coś się sączy, nie wiem, chyba ropa, i nieprzyjemnie pachnie. Boję się to oczyszczać na własną rękę, żeby czegoś nie uszkodzić i żeby łapa znowu nie zaczęła krwawić. Przetarłam tylko rywanolem.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

Post » Sob mar 31, 2012 15:26 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

bakakaj pisze:Mam problem z łapką. Może mi coś doradzicie. Pisałam już, że do tej łapki wszystko się przykleja. W tej chwili zrobiła się już dość gruba skorupka. Weterynarz mówił wczoraj, żeby tego nie oczyszczać, bo to będzie naturalna osłonka, ale przed chwilą zauważyłam, że spod tej skorupki coś się sączy, nie wiem, chyba ropa, i nieprzyjemnie pachnie. Boję się to oczyszczać na własną rękę, żeby czegoś nie uszkodzić i żeby łapa znowu nie zaczęła krwawić. Przetarłam tylko rywanolem.

napisz pw do :arrow: Figaro52 pewnie coś doardzi

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob mar 31, 2012 15:28 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

masz szansę ewentualnie dziś pogadać z lekarzem? Telefonicznie?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob mar 31, 2012 15:35 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Pewnie powie powie mi to samo, co wczoraj. Na razie chyba będę jej to przecierać, może za jakiś czas się odklei i wtedy spryskam opatrunkiem w sprayu.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Sob mar 31, 2012 17:18 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Zrób okład z rivanolu i zabandażuj. Nasz Miko często rani sobie łapkę, tą której nie dało się uratować, wtedy robimy okłady z rivanolu i bandażujemy, ale uważaj ,żeby bandaż nie był ciasno związany , tylko lekko. Na ten moment , to musi jej wystarczyć.Zmieniaj opatrunek codziennie.
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie kwi 01, 2012 11:36 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Niedawno wróciłam od weta. Zdjął jej tę skorupkę i spryskał sprayem. Na razie wszystko w porządku. Wrzucam zdjęcie kici, niestety nie jest najlepszej jakości.
Obrazek
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Nie kwi 01, 2012 12:01 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

fajna :-) zmniejsz zdjęcie - wklej kod miniaturki , bo to jest chyba za duże na forum
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie kwi 01, 2012 12:15 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Nie wiem jak :oops: Mój chłopak to wklejał i też miał problem, mimo że jest informatykiem. Mówił coś o jakimś serwerze, że nie mamy własnego :?:
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Nie kwi 01, 2012 12:29 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

A powiedzcie mi ta kicia ma złamaną łapkę :?: Czy w jakiś sposób ma ją unieruchomioną :?: Jak to w ogóle z nią wygląda i z jej zdrowiem :?:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie kwi 01, 2012 12:35 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Łapka była złamana, chyba już dawno temu, i zrosła się pod kątem prostym. Pod spodem jest żywe mięso, nie ma szans się zabliźnić, bo kotka się na tej łapce opiera. Ogólnie jest w dobrej kondycji, co dwa dni dostaje antybiotyk, więc nie powinno wdać się zakażenie, została odrobaczona, ma ogromny apetyt. Ma chyba bardzo wytrzymały organizm, bo zważywszy na to, co przeszła, naprawdę świetnie daje sobie radę.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Nie kwi 01, 2012 12:36 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Obrazek
Obrazek

zmniejszyłam, tzn. wkleiłam linki do obrazków w mniejszym formacie :)

kicia bardzo fajna! :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie kwi 01, 2012 12:44 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Dzięki jessi!!!
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Nie kwi 01, 2012 14:04 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

O czarnulka, czarnulki są urocze
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pon kwi 02, 2012 10:34 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

jak ma się kicia? Cos już wiadomo o wyjeździe? Musze wziąć dzień urlopu, więc prosze o informację, żeby nie było jakiś problemów (u mnie z pracą)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon kwi 02, 2012 10:51 Re: Potrzebny transport z Parczew/Lublin do Wrocław lub Kali

Jeśli chodzi o mnie, jestem gotowa do wyjazdu. Dobrze, że to już w środę, bo moja rezydentka zachowuje się w stosunku do czarnej coraz bardziej agresywnie. Dzisiaj przed wyjściem do pracy musiałam je odizolować. Jutro jeszcze ostatnia wizyta u weterynarza.
Obrazek Obrazek

bakakaj

[poprzednia][następna]