Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zofia&Sasza pisze:Głosujcie, przytaczajcie argumenty na poparcie swojego stanowiska. Zapraszam!
Angel_ pisze:Ankieta troche bez sensu.
Jeśli ktoś ma stały zastrzyk gotówki, talony, dofinansowanie ze strony fundacji, tozu czy poprostu worek bez dnato jest naturalne, ze najlepiej sterylizowac i kastrowac wszystkie koty wolnożyjące.
Jednak jeśli - jak w większosci przypadków- środki są ograniczone to najważniejsze by wysterylizować kotki, szczególnie te zaciążone.
MariaD pisze:dune pisze:ale moze ktos nie doczytał ze pytanie jest oderwane od finansów
Pytanie jest o poglądy a nie o finanse. W tytule ankiety występuje słowo "należy".
Angel_ pisze:Ankieta troche bez sensu.
joshua_ada pisze:Angel_ pisze:Ankieta troche bez sensu.
Zrób własną. Lepszą. Z sensem i realiami takimi, jakie są. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie.
Angel_ pisze:Więc jak nie bierzemy aspektu finansowego- co jest abstrakcją bo chyba nie ma fundacji nawet która miałaby ów worek bez dna, nie mówiąc o karmicielach prywatnych- to nie ma o czym dyskutować, kastrować dziki ile wlezie.
Angel_ pisze:Ale jak napisałam powyżej to się ściśle, ze sobą wiąże
Angel_ pisze:joshua_ada pisze:Angel_ pisze:Ankieta troche bez sensu.
Zrób własną. Lepszą. Z sensem i realiami takimi, jakie są. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie.
Sęk w tym , że ja nie mam potrzeby wywoływać krawych dyskusji na każdym wątku tego forum\
Uważam, że ankieta bez sensu bo skoro ma byc to czysto abstrakcyjna wizja wrzechświata ( finanse się nie liczą) to o czym tu dyskutować? Kastrować wszystko i tyle.
Prawdziwą dysksują mogłoby byc właśnie to, jakie są priorytety przy ograniczonych środkach ( bo od tego sie zaczęła jazdunia na jednym z wątków) bo tu napewno każdy ma swoja wizje zbawiania świata
MariaD pisze:Angel_ pisze:Ale jak napisałam powyżej to się ściśle, ze sobą wiąże
Poglądy zmieniające się pod wpływem dostępności środków finansowych? Ciekawe podejście.
Zawsze sądziłam że pod wpływem dostępności środków finansowych zmieniają się możliwości.
MariaD pisze:Angel_ pisze:Ale jak napisałam powyżej to się ściśle, ze sobą wiąże
Poglądy zmieniające się pod wpływem dostępności środków finansowych? Ciekawe podejście.
Zawsze sądziłam że pod wpływem dostępności środków finansowych zmieniają się możliwości.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 93 gości