Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 07, 2012 10:43 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

horacy 7 pisze:
Jagooda pisze:
horacy 7 pisze:Dziewczyny dziękuję bardzo.O chłopców nie ma praktycznie telefonów ,wszyscy chcą Lorda wczoraj był telefon z pod Olsztyńskiej wsi o Lorda właśnie ,gdy powiedziałam ,ze to nie kot na podwórko to zrezygnowano ,mimo ,ze proponowałam inne koty które mogą być w domu wychodzącym np.Kuro.Każdy teraz chce kota z długim włosem nawet do łowienia myszy.O maluchy był jeden telefon 2 tygodnie temu z Torunia ,dziewczyna mieszka w mieszkaniu lecz ma się przeprowadzić na wieś i nie widziała problemu w wychodzeniu na podwórko głuchego kota.Stwierdziła ,że skoro nie chce ich oddać to nie,owszem w ten sposób nie chcę,to musi być dom dużo lepszy niż mój.

:( :( Dziwi mnie to, bo jak szukałam w ubiegłym roku właśnie białego kota to takie koty znikały z ogłoszeń dosłownie w godzinę - kilkakrotnie dzwoniłam i było juz nieaktualne.
Może ludzie nie chcą 2 ? ale rozdzielanie ich byłoby nieludzkie.
Gdyby były one do adopcji 3 miesiace temu to ani chwili bym się nie zastanawiała (tylko nie wiem czy mój domek byłby zaakceptowany :lol: :lol: )
Na pewno gdzieś jest ten wymarzony domek, one zasługują na naprawdę najlepszy dom .

O ile pamiętam i jeżeli Cię nie mylę to był zaakceptowany,czy miałaś wtedy wziąć dwa białego malucha i czarną siostrę na tymczas?Problem jest rzeczywiście w tym ,że dwa, ale główny w tym ,że jeden głuchy i muszą być w mieszkaniu z zabezpieczonymi oknami bo są szaleni,rozrabiają tak jak wcześniej Marley i Tajfun .Domek musi być odpowiedzialny bo głuchy Tuptuś jest bardzo ufny nie boi się psów ,nie słyszy ich warczenia ostrzegawczego ,nie słyszałby samochodu .On jako jedyny kot u mnie odkurza ze mną mieszkanie bo nie boi się, nie słyszy odkurzacza.Na początku jak były małe nie zdawałam sobie też sprawy ,że Tuptuś jest głuchy zaoobserwowałam to później.Na Atomka byli chętni ale to też wszystko domki,żal mi Tuptusia pozbawiać brata.Poczekamy ,zobaczymy . :kotek:

No tak warunki spełniam, kotów nigdy na dwór nie wypuszczałam, zabezpieczenie balkonu mi zdemolowano po ociepleniu budynku ale za 2 tygodnie będę miała nowe i robię kotom ich "koci raj" mini ogródek z drapakiem, leżanką itp. na 1 metrze kwadratowym :? :?
Jednak dokociłam sie już na maxa :? 4 koty - zaczynam to odczuwać finansowo, ale warto bo są słodkie.
Ciekawa jestem losów białasków, będę sledzić wątek i trzymać kciuki.
Są przesłodkie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Wto lut 07, 2012 16:47 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Jagooda dobry dom mają u Ciebie Twoje futerka :1luvu: I aż 4 znalazły swoje miejsce :1luvu:

Też tak myślę, że adopcja w dwupaku może być trudniejsza. Bo najczęściej jednak szuka się jednego kota, dopiero z czasem człowiek uświadamia sobie, że jeden to zdecydowanie za mało ;)

Tuptuś i Atomek są faktycznie ze sobą bardzo zżyci i szkoda ich rozdzielać :( Skoro możemy jeszcze szukać to szukamy :ok:
po_prostu_kaska

Post » Wto lut 07, 2012 18:29 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Muszą trafić do najlepszego domu. Nie ma wyjścia.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lut 07, 2012 18:40 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

MalgWroclaw pisze:Muszą trafić do najlepszego domu. Nie ma wyjścia.

Muszą.
I wierzę, że taki znajdą.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Wto lut 07, 2012 18:57 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Myślę że chłopaki znajdą dom, ale to będą ludzie którzy już mieli koty i wiedzą, że między utrzymaniem jednego a dwóch nie ma dużej różnicy. Sama zastanawiałabym się jakbyśmy mieli większe mieszkanie albo swój domek, bo chłopaki są świetne :1luvu:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto lut 07, 2012 21:34 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Fajne rozrabiaki :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lut 08, 2012 14:23 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Trzymam mocno :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro lut 08, 2012 14:52 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

po_prostu_kaska pisze:Jagooda dobry dom mają u Ciebie Twoje futerka :1luvu: I aż 4 znalazły swoje miejsce :1luvu:

Też tak myślę, że adopcja w dwupaku może być trudniejsza. Bo najczęściej jednak szuka się jednego kota, dopiero z czasem człowiek uświadamia sobie, że jeden to zdecydowanie za mało ;)

Tuptuś i Atomek są faktycznie ze sobą bardzo zżyci i szkoda ich rozdzielać :( Skoro możemy jeszcze szukać to szukamy :ok:

Na pewno znajdą dom razem, widzę że takie adopcje sie często tez zdarzają,
Choćby rodzeństwa 2 moich maluchów.
W obu przypadkach znalazły wspólne domy - po 2.
Ja nie mam rodzeństwa, jeden miał być tylko tymczasowo od Jokota, ale nie potrafiłam sie z nim rozstać, pozostała 2 z tego miotu poszła razem do domu.
Drugiego malucha mam z innego źródła, ale jego rodzeństwo w ilości 2 tez poszło razem do jednego domu.
Także na pewno i kochane białaski znajdą
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Śro lut 08, 2012 15:39 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Ja też wierzę w to, że wreszcie znajdzie się ten właściwy, wymarzony domek.
Już wspominałam, że chłopaki białaski, to faworyci Renifera....
Kto chce przytulaki białe jak śnieg, miękkie jak wata?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro lut 08, 2012 20:46 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

meksykanka pisze: Kto chce przytulaki białe jak śnieg, miękkie jak wata?

Domki - nie przegapcie szansy na taki piękny dwupak :!:
* Semper eadem *

ksb

Post » Śro lut 08, 2012 21:37 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

znajdzie się fajny domek, ale pasowało by może jakieś nowe zdjęcia chłopaków wrzucić... :cat3: :cat3:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt lut 10, 2012 13:37 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Jak tam nasz dwupak?

Czy ogłoszenia już się pojawiły i ktokolwiek się odezwał?
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt lut 10, 2012 13:39 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Ogłoszeń jeszcze nie ma bo linki aktywacyjne przychodziłyby do mnie, a jeszcze nic nie miałam.
Pisałam przed chwilą do CatAngel, jak odpowie to dam znać :)
po_prostu_kaska

Post » Pt lut 10, 2012 13:44 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

po_prostu_kaska pisze:Ogłoszeń jeszcze nie ma bo linki aktywacyjne przychodziłyby do mnie, a jeszcze nic nie miałam.
Pisałam przed chwilą do CatAngel, jak odpowie to dam znać :)

To czekamy :)

Ze statystyki CatAngel w watku ogłoszeniowym wynika, że Jej ogłoszenia dużo dają - wierzę, że dwupak znajdzie ten właściwy domek :ok:
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt lut 10, 2012 13:56 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Już wiem :D
CatAngel zacznie robić ogłoszenia dziś późnym wieczorem :ok:

Trzymamy kciuki za białych chłopaków :ok:
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]