SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 13:25 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

seidhee pisze:Pan Antczak napisał mi, że przecież "wszyscy czytelnicy wiedzą", że pani Antczak w swojej rubryce opisuje przypadki z praktyki weterynaryjnej, a nie własne historie. Czyli - to nie była ich kotka. To tłumaczy tę dziwną formę "zobaczono, zrobiono" w tym artykule. Ale faktem jest, że nigdzie przy tym artykule nie było napisane, że to nie jest jej własna historia, tylko cudza. No i nie zmienia to w żaden sposób szkodliwości publikowania tego rodzaju historyjek w rubryce poświęconej przecież opiece nad zwierzętami domowymi :evil:

Nawet jak to nie jej kotka, to tekst propaguje rozmnażanie zwierząt nie rodowodowych :evil:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lut 02, 2012 14:12 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

8O 8O 8O
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lut 02, 2012 15:13 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Zofia&Sasza pisze:
seidhee pisze:Pan Antczak napisał mi, że przecież "wszyscy czytelnicy wiedzą", że pani Antczak w swojej rubryce opisuje przypadki z praktyki weterynaryjnej, a nie własne historie. Czyli - to nie była ich kotka. To tłumaczy tę dziwną formę "zobaczono, zrobiono" w tym artykule. Ale faktem jest, że nigdzie przy tym artykule nie było napisane, że to nie jest jej własna historia, tylko cudza. No i nie zmienia to w żaden sposób szkodliwości publikowania tego rodzaju historyjek w rubryce poświęconej przecież opiece nad zwierzętami domowymi :evil:

Nawet jak to nie jej kotka, to tekst propaguje rozmnażanie zwierząt nie rodowodowych :evil:

Porady na stronie lecznicy również pozostawiają wiele do życzenia.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw lut 02, 2012 16:03 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Przetestowałam artykuł na TŻcie, który z problemem bezdomności zwierząt styka się wyłącznie przeze mnie- twierdzi, że z jednej strony jest ryzyko, że ktoś uzna ciążę za lekarstwo na ruje kotki, z drugiej wyraźnie jest pokazane, że kotka jest w typie rasy (czyli dla przeciętnego czytacza pewnie rasowa) , a krycie i trzymanie niekastrowanego kocura są uciążliwe, i nie może być to pierwszy lepszy partner. Czyli - artykuł nie powinien był powstać, ale aż tak straszny nie jest. Nie jest to namawianie do wypuszczania kotki w rui na dwór. Tak czy inaczej- sprostowanie by się przydało.

Moim zdaniem neutralizuje go przynajmniej częściowo prawa szpalta ze zniechęcaniem do rozmnażania psów- w pracy nie miałam jak tego stwierdzić (blokada obrazków), dlatego piszę teraz.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lut 02, 2012 20:55 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Mnie się zdaje, że ludziom łopatą należy do głowy kłaść, że kotów jest za dużo i trzeba je sterylizować. A nie sugerować, że w internecie znają fajnego "reproduktora" - a jak go zważą i zmierzą, to już na pewno będzie wiadomo, że się nadaje doskonale...
Jeśli już koniecznie chciała umieścić opowiastkę o powoływaniu na świat kociąt, to mogła z jakąś hodowlą porozmawiać...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt lut 03, 2012 12:13 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

seidhee pisze:Mnie się zdaje, że ludziom łopatą należy do głowy kłaść, że kotów jest za dużo i trzeba je sterylizować. A nie sugerować, że w internecie znają fajnego "reproduktora" - a jak go zważą i zmierzą, to już na pewno będzie wiadomo, że się nadaje doskonale...
Jeśli już koniecznie chciała umieścić opowiastkę o powoływaniu na świat kociąt, to mogła z jakąś hodowlą porozmawiać...

oczywiście masz rację, i dobrze, że artykuł został oprotestowany. Swoją drogą jest szansa, że ktoś podczas poszukiwań wybije im krycie z głowy...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Sob lut 04, 2012 9:51 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Pani poczuła się mocno urazona listami :roll:
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/501474,czy-wolno-rozmnazac-koty-bez-rodowodu,id,t.html

bo przecież to nie po to, żeby sprzedać koty na targu :roll:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Sob lut 04, 2012 10:35 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

:? :?
no tak, jak ktoś poświęci tyle trudu na dobranie partnera, to wtedy rozmnażanie nierodowodowych jest już ok. idiotka.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Sob lut 04, 2012 11:15 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Dno, bo z jej porad nie wynika, żeby popierała sterylizacje czy kastracje - za to rozdawanie tak.

A tytuł dr sobie przypisali (vide dział porady).

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob lut 04, 2012 11:49 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Moim zdaniem lepiej, że sprostowała, niżby miała zostawić tak jak było. Choć szczególnie część sprostowania (rozdawanie zamiast zarobku) woła o pomstę do nieba.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob lut 04, 2012 14:10 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Walnęłam komentarz. Długi. Jak chłop krowie na miedzy :roll: Chociaż tak naprawdę wątpię, czy dotrze... :(
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Sob lut 04, 2012 16:32 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

walnęłam komentarz.

co za babon!
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob lut 04, 2012 18:10 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

kilkadziesiąt sterylizacji rocznie
Jestem pod wrazeniem
Ta, normalnie czapki z głow
pani jednak nie ogarnia problemu
przykre
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob lut 04, 2012 18:54 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Trzeba by było jej paczke zrobić z tymi wszystkimi nadprogramowymi kotkami "cudownie"rozmnożonymi dla idei bycia matką przez kotke.

Dla mnie to idiotka.
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Sob lut 04, 2012 19:31 Re: SKANDAL- wet. Riwana Antczak rozmnaża nierasowe koty!!!!

Też dodałam swoje trzy grosze :evil:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]