KRAKÓW,WADOWICE - koty szukają domów. PILNE!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 03, 2012 16:23 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Wiedziałam tylko, ze convenię podaje się "trudnoobsługowym" :oops: . Ania pisała, że klatka dotarła, także pieniądze i karma dla kotów. Części info nie zrozumiałam :? bo dziś zakręcona nieco jestem.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sty 03, 2012 16:25 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Moja Frania jak jest w kocu można z nią wszystko robić, jak nie jest w kocu to skacze u weta po ścianach na 2 metry, wywaliła sobie jeden ząb i użarła mnie w palec - przebiła mi paznokieć i pod miałam krwiaka (antybiotyk miałam). Sprawdzają się też świetnie rękawice spawalnicze. Najlepiej całe badanie najpierw przemyśleć - co najpierw, co potem.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 03, 2012 17:50 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

gerardbutler napisała mi, że kotki się boją, ale jakby bronią się słabiej i dała radę podać tabletki :ok: Ja zaraz wychodzę z neta i nie będzie ze ną kontaktu bo moja komórka nie ma prawie baterii...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto sty 03, 2012 19:58 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

gerardbutler napisała, że koty już u miuti. Łącznie cztery, jutro będzie łapany piąty.
Do adopcji zostaną dwa, chyba, że wróci zaginiona dwójka kociaków to cztery.
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Wto sty 03, 2012 20:00 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Ja z doskoku, mam w domu i pracy urwanie głowy.
(Gerardbutler, odbieram smsy z poślizgiem, przepraszam.)

Tak jak pisałam, pomogę Miuti finansowo, tzn. dogadam z nią co i jak, czego potrzebuje. Przypuszczam, że to będą spore koszty, a Miuti nie ma w zwyczaju prosić o pomoc. Może jakiś bazarek?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto sty 03, 2012 20:12 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

gerardbutler napisała dobrze by było, gdyby ktoś z Krk pomógł przez kilka dni miuti w transporcie chorych kotów do weta. Mówi, że są bardzo ciężkie....
Może dysponuje ktoś czasem, samochodem, czymkolwiek, żeby pomóc pozawozić kociaki??
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Wto sty 03, 2012 20:35 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

witajcie jestem u miuti
koty juz w domu
dzikie okazaly sie nie dzikie ino wystraszone ;)
najwazniejszy jest transport kotow do i z lecznicy miuti sobie nie poradzi sama
koty sa ciezkie a ona bez auta
blagam o pomoc!!
w sobote przewidziana kontrolna wizyta kociakow w lecznicy
prosze o pomoc w transporcie
jutro lapanka kolejnego kota trzymajcie kciuki
gerardbutler

Post » Wto sty 03, 2012 20:41 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
miuti :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto sty 03, 2012 20:44 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Piszczcie na wątku schroniska, AFN i PJD...
Ja niestety z transportem nie pomogę, przynajmniej nie w tym tygodniu - właśnie mnie dziecko uziemiło w domu chorobą. :(

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto sty 03, 2012 20:46 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

jak zlapie wszystki male koty to zostana 2 kocice i kocur
kocice do kastracji
pasowalo by im kupic puszki karmy bo pic nie dostaja...........
gagga wysylala kase na szyszke czy moge zakupic za to karmy, i ewentualne wydatki na transport?

info: Kotka wandzia sie zadomowila juz wywala brzuszek do gory:)))))
gerardbutler

Post » Wto sty 03, 2012 21:13 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

gerardbutler pisze:jak zlapie wszystki male koty to zostana 2 kocice i kocur
kocice do kastracji
pasowalo by im kupic puszki karmy bo pic nie dostaja...........
gagga wysylala kase na szyszke czy moge zakupic za to karmy, i ewentualne wydatki na transport?

info: Kotka wandzia sie zadomowila juz wywala brzuszek do gory:)))))

Potwierdzasz łapankę w piątek? Pożyczyć Ci malutki kenel? Ale powtarzam, wyłącznie dla dużego kota.
I rozglądaj się prosze za tymi, których nie ma od niedzieli. Może jednak żyją. :(

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto sty 03, 2012 21:26 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

toszko piatek to swieto lecznice sa nieczynne
nie ma szans .
dopiero po dlugim weekendzie
gerardbutler

Post » Wto sty 03, 2012 21:37 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

gerardbutler pisze:toszko piatek to swieto lecznice sa nieczynne
nie ma szans .
dopiero po dlugim weekendzie

Sobota? Kota można przetrzymac do poniedziałku. Nieraz przetrzymywałam, również dzikie

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto sty 03, 2012 23:27 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Ania pyta czy kotom dzikawym "u pana Staszka na ogródku" lepiej kupić jakieś tani, żeby dużo czy lepsze a mniej? Mnie mózg się zwiesza normalnie, jakiś cholerny wirus mnie złapał i nie daję rady pomyśleć. Na upartego można by jeszcze spróbować ecokarmy, bo ona tania a niezła, ale jest problem z przechowywaniem no i z tym, że trzeba sporo zamówić na raz :( (o tym mówię: http://www.ecokarma.pl/produkty.php). Moje domowe nie wszystkie chciały ją jeść, na szczęście kupowałyśmy w kilka ten pakiet 50 kg więc się "rozeszło".

Alienor

Post » Śro sty 04, 2012 8:56 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

u nas weci obsłużyli już 40 dzikich kotów ze śmietników i osiedli, ale nie każdy wet ma doświadczenie z takimi, niektórzy tylko rasowe ładne przyjmują i pazurki obcinają

nasi weci mają też te rękawice spawalnicze, potrafią kota wyciągnąć z transporterka, czasem go nakrywają ręcznikiem, trzymamy często w dwie osoby ale w rękawicach - jedna za kark, wet sprawdza co i jak z kotem

na te 40 kotów dwa się wyrwały i latały po całym gabinecie, jeden wybił sobie zęba, ale jak na taką ilośc to rzadko to się zdarza

jak był bardzo dziki dzik, co to się miotał na wszystkie strony, to zostawiali go sobie "na potem", wsadzali cały transporterek do klatki bytowej i tam go obsługiwali

co nie zmienia faktów, że trzeba uważać, ale nie wolno się poddawać
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

[poprzednia][następna]