Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewar pisze:A, rozumiem, że nie chodzi o dzieci w ogóle, ale o ten konkretny przypadek?
LaRosaNegra87 pisze:A ja uwazam, ze koty sa na tyle indywidualnymi stworzeniami, ze nie powinny byc w domu z dziecmi. Dla dzieci najlepszy jest pies. Kot nie pozwoli sie tarmosic za uszy i nie bedzie wiernym towarzyszem kazdej zabawy, a dziecku ( zwlaszcza malemu) trudno wytlumaczyc odpowiadajac na placzliwe pytania typu - "a ćemu kotek nie kće sie bawić"? W zyciu nie wydalabym kota osobie z malymi dziecmi, tylko jak juz to z wiekszymi, zeby zrozumialy ze kot to po a) nie zabawka, po b) ze nalezy delikatnie sie z nim obchodzic (ps. nigdy nie zapomne jak sasiadka kiedys opowiadala, ze ulubionym zajeciem jej coreczki jest ciagniecie zwierzakow za ogon) ;/
magaaaa pisze:W poniedziałek Miy będzie miał zrobioną morfologię; z wyników dowiemy się więcej.
Póki co ma dobry apetyt, przybrał na wadze prawie 1 kg od kiedy jest u mnie.
Z badaniami zwlekałam ze względu na jedną zainteresowaną Panią.
Była nawet wizyta przedadopcyjna, ale po tej wizycie Pani nabrała wody w usta i milczy jak zaklęta![]()
Ech.
Wielkie podziękowania dla lusestiy, która już drugi raz mi tak bardzo pomogła.
I dla agi&2, która umieśliła Miya na kotkowie.
Bardzo, bardzo dziękujemy!
LaRosaNegra87 pisze:A ja uwazam, ze koty sa na tyle indywidualnymi stworzeniami, ze nie powinny byc w domu z dziecmi. Dla dzieci najlepszy jest pies. Kot nie pozwoli sie tarmosic za uszy i nie bedzie wiernym towarzyszem kazdej zabawy, a dziecku ( zwlaszcza malemu) trudno wytlumaczyc odpowiadajac na placzliwe pytania typu - "a ćemu kotek nie kće sie bawić"? W zyciu nie wydalabym kota osobie z malymi dziecmi, tylko jak juz to z wiekszymi, zeby zrozumialy ze kot to po a) nie zabawka, po b) ze nalezy delikatnie sie z nim obchodzic (ps. nigdy nie zapomne jak sasiadka kiedys opowiadala, ze ulubionym zajeciem jej coreczki jest ciagniecie zwierzakow za ogon) ;/
magaaaa pisze:Bardzo mądrze - kot musi być dopasowany do domu.
W przypadku Miya nie może być mowy o cierpliwości do dzieci, ponieważ Miy ma białaczkę i musi unikać stresów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: ania0312, kasiek1510 i 1223 gości