Szarusia, która została Miką, Kajtuś i Madzia w ds i inne...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 23, 2011 8:03 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Dzisiaj Kajtuś dał się nawet pogłaskać, ale pewnie dlatego że był bardzo zajęty wyjadaniem z miski :) Ale on i Szarusia już wybiegają mi naprzeciw, niecierpliwią się jak za długo nakładam jedzenie, wchodząc do torby :) Pocieszne maluchy.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Śro lis 23, 2011 12:10 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

lula11 pisze:Dzisiaj Kajtuś dał się nawet pogłaskać, ale pewnie dlatego że był bardzo zajęty wyjadaniem z miski :) Ale on i Szarusia już wybiegają mi naprzeciw, niecierpliwią się jak za długo nakładam jedzenie, wchodząc do torby :) Pocieszne maluchy.

BRAVO !!! maluszek się oswaja :1luvu:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Śro lis 23, 2011 12:42 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Animalon, gdyby udało mi się złapać te najmłodsze to nie mam gdzie je przechować, musiałabym mieć od razu DT i od weterynarza przewieźć do tego domku. Nie mogę narażać mojej kotki na jakąkolwiek styczność z tymi dzikuskami, tym bardziej, że są nie szczepione przeciw wirusówkom.
Nie bardzo wiem jak to zorganizować, pisałam już Pani, która prowadzi PT ale mi nie odpisała. Nie iem czy miałaby miejsce dla kolejnych tymczasowych lokatorów.
A dobrze by było przed zimą je wyłapać. Mały to już kawał chłopaka, rośnie jak na drożdżach :)
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Śro lis 23, 2011 15:00 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

lula11 pisze:Animalon, gdyby udało mi się złapać te najmłodsze to nie mam gdzie je przechować, musiałabym mieć od razu DT i od weterynarza przewieźć do tego domku. Nie mogę narażać mojej kotki na jakąkolwiek styczność z tymi dzikuskami, tym bardziej, że są nie szczepione przeciw wirusówkom.
Nie bardzo wiem jak to zorganizować, pisałam już Pani, która prowadzi PT ale mi nie odpisała. Nie iem czy miałaby miejsce dla kolejnych tymczasowych lokatorów.
A dobrze by było przed zimą je wyłapać. Mały to już kawał chłopaka, rośnie jak na drożdżach :)

Ciężka sprawa z DT .... a znajomi Twoi lubią kociaki? Może ktoś mógłby na pewien czas udostępnić łazienkę na Kajtusia ??? Piękny kociak z niego wyrośnie :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Śro lis 23, 2011 17:44 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Niestety, pytałam już jak potrzebowałam dla Madzi, niestety nikt nie mógł albo nie chciał przyjąć, nawet na krótko. Kajtuś jest coraz silniejszy z dnia na dzień, widać jak rośnie w oczach. Szkoda go na ulicę.
Kod:

lula11

Post » Czw lis 24, 2011 0:17 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

... nawet nie pomaga argument, że Kajuś to malutki szczylek? Bo mMadzia to już dorosła dama - a Kajtuś to goofniarz do ułożenia .... powiedz im: "pliiiissss" na tydzień niech go wezmą, a potem się nie odkochają i go zostawią u siebie. I sie będą zastanawiać, dlaczego tak długo żyli bez kota :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Czw lis 24, 2011 8:22 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Wszyscy znajomi i rodzina to są kociarze, już mają koty w domu, lecz nie chcą kolejnych bo nie mają warunków. Ale on fajny dzisiaj dał się głaskać bez stresu już a grubasek się robi :) Apetyt ma ogromny, jak nakładam jedzenie na kilka misek dla wszystkich kociaków to biega po kolei do każdej i z każdej pojada :) Fajny jest :1luvu:
Nie wiem co zrobić, tam mieszka z pozostałymi kotkami i widać że czuje się z nimi już bardzo dobrze. Razem sobie mieszkają i razem bawią.

Ja wiesz że nie mogę wziąć go do siebie, tym bardziej że zastanawiam się nad wzięciem kota białaczkowego, towarzysza dla mojej Soni. Ale musze to dogłębnie przemyśleć :?:
Kod:

lula11

Post » Czw lis 24, 2011 10:27 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

... pomyśl na początek od zmiany tytułu wątku :ok:
Obrazek

animalon

Post » Czw lis 24, 2011 11:11 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Sorry , ale nie wiem jak to zrobić :oops:
Kod:

lula11

Post » Czw lis 24, 2011 13:08 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

wejdź na pierwszą stronę i w pierwszy post tego wątku - jest opcja "zmień" i wtedy masz do edycji i pole z nazwą i pole postu - po zmianie daj"zapisz" :wink: powodzonka
Obrazek

animalon

Post » Czw lis 24, 2011 13:30 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

dzięki :)
Kod:

lula11

Post » Czw lis 24, 2011 16:43 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

:ok: :ok: :ok:
dla Kajtusia :1luvu: no to teraz czekamy na sesję zdjęciową Kajtusia i Szarusi :kotek:
Obrazek

animalon

Post » Czw lis 24, 2011 20:47 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Byłam dzisiaj u nich po pracy wyjątkowo. Już kończyły obiadek, ale miałam przy sobie kocie salami - przysmaczki i Szarusia od razu chętnie wzięła się za pałaszowanie, Kajtuś chciał zobaczyć co ona je i spróbować to energicznie powstrzymała go przytrzymując łapką. Ale też dostał tylko musiałam mu połamać.
Zauważyłam, że kichnął - mój kociak, który niestety odszedł, też kichał tak się zaczęła właściwie jego choroba. Powinnam się martwić? Dodaję im do jedzenia witaminy Fel-Titan. Nie chcę żeby się rozchorował, ale ze złapaniem malucha będzie problem, jeszcze trzyma się na dystans.
Kod:

lula11

Post » Pt lis 25, 2011 0:28 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Oj fajnie , że masz dla nich zawsze coś dobrego :ok:
A Kajtuś to może być podziębiony albo niestety koci katar go złapał.... Najlepiej żeby Wet go zobaczył - TOZ obsłuży go za darmochę a inni Weci to różnie się cenią :1luvu:
Jahoda fajnych mi poleciła ... ja swojemu Wetowi muszę dać odpocząć finansowo - za bardzo go wyeksploatowałam po MINII - jak mnie widzi to ślinę przełyka z przerażenia :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Pt lis 25, 2011 8:14 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

To możliwe że się przeziębił, dzisiaj siedział na budce i nie wybiegł jak Szarusia aż na chodnik. Dopiero jak się zbliżyłam do misek to zeskoczył, ale apetyt ma. Muszę go poobserwować. Witaminy dzisiaj też zjedzone.
Wczoraj rozmawiałam z mieszkańcami tej kamienicy, nie chcą żeby zabierać im koty, bo rozplenią się myszy i szczury. Ale jak powiedziałam że trzeba koty odpchlić i trzeba będzie za to zapłacić, to od razu powiedzieli że od nich nikt nie zapłaci.
Rozmawialiśmy o Madzi, powiedziałam, że jest po zabiegu i ma już swój dom, to było tylko pytanie czy tam jej będzie dobrze i żeby nie uciekła. Ale jak biegała z zakrwawionym ogonem i nie miała swojego miejsca, to nikt jej nie pomógł. Ech, ręce opadają.
Ale Kajtusia muszę zabrać do weterynarza, może poproszę tą panią, która je karmi, może ona go zwabi do klatki. Ponoć ma klatkę Jahody, ale prze ten tydzien jej nie widziałam i nie miałam okazji spytać.
Kod:

lula11

[poprzednia][następna]