Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 11, 2011 22:35 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Dzikuski poradzą sobie ...

Z proludzkich są jeszcze kochające się "Tygryski" matka i syn (matka 3/syn 1,5 roku). Cudowne, kochają się nad życie, mnie zawsze "obstawiają" kręcą ósemki, gruchają. Pierwszeństwo jednak ma Maciuś i maluchy. Potem zobaczymy.....

Wybaczcie lekki chaos, generalnie jest to czas bardzo intensywny dla mnie zawodowo-osobisty, dużo spraw i problemów, potem koty, ogłoszenia, i noc już. Dlatego lekki chaos się wkrada.

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt lis 11, 2011 22:37 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Szalony Kot pisze:Czyli 6 kociąt i Maciuś, który z miejsca może być wykastrowany?

Tak, ja liczę , że maluchów jest nadal 7, mam nadzieję, że trzeci "batmanek" pojawi się na dniach....

adzi

Post » Pt lis 11, 2011 22:38 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

A ile jest dorosłych? Tylko Maciuś?
edit: jeszcze matka i syn, czyli 3 dorosłe koty, tak?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lis 11, 2011 22:44 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Marzenia11 pisze:A ile jest dorosłych? Tylko Maciuś?
edit: jeszcze matka i syn, czyli 3 dorosłe koty, tak?

Tak, ale mam małą wiarę już chyba na tyle DT :( :( :(

Myślę, że w ogóle jeśli znajdą się DT to w pierwszej kolejności Maciuś i te najbardziej proludzkie maluchy. Sama zresztą nie wiem , straszne tak wybierać. Na razie jednak , czekamy na jakieś miejsce/miejsca w DT.

adzi

Post » Pt lis 11, 2011 23:02 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

jaki jest stan zdrowia maluchów?
widziałaś czy nie mają biegunek?..pewnie nie widziałas..

Maciuś ma katar a matka z synkiem?
matka jest wysterylizowana?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lis 11, 2011 23:02 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

stworzyłam taką ulotkę, jutro druknę i porozwieszam w zabezpieczonych koszulkach:

Zabrania się odławiania kotów wolnobytujących osobom do tego nieupoważnionym !!!

Za nieposzanowanie praw zwierząt grozi odpowiedzialność karna z art. 35 ustawy o ochronie zwierząt:

„Kto zabija, uśmierca zwierzę, albo dokonuje uboju zwierząt z naruszeniem przepisów, albo znęca się nad nim podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Jeżeli sprawca czynu działa ze szczególnym okrucieństwem podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.”

O próbach nielegalnego odławiania kotów wolnobytujących została poinformowana Policja, Straż Miejska oraz organizacje prozwierzęce.

Za nieposzanowanie praw zwierząt zostanie wyciągnięta odpowiedzialność karna.

adzi

Post » Pt lis 11, 2011 23:04 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

jeszcze te tabliczki że teren monitorowany byłyby niegłupie
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lis 11, 2011 23:29 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

smarti pisze:jeszcze te tabliczki że teren monitorowany byłyby niegłupie

Zastanawiam się, to jest odludzie, tam nic nie ma, poza ruinami-pustostanami, polem. Myślę , że to byli autochtoni. Nie podejrzewam ich o wysoki iloraz inteligencji, ale wiadomo chyba będzie , że to ściema.

Co myślicie ? biorąc pod uwagę otoczenie.

adzi

Post » Pt lis 11, 2011 23:30 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Zaszkodzić nie zaszkodzi chyba...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt lis 11, 2011 23:44 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Nie zaszkodzi,ale znając ten element-nie pomoże :evil:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Pt lis 11, 2011 23:46 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Ano...prędzej tabliczki ukradną...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt lis 11, 2011 23:52 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

No właśnie,zerwą i wyrzucą...
Cały czas się zastanawiam jakby tym kotom pomóc... :roll:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Pt lis 11, 2011 23:54 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Podrzucam!
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob lis 12, 2011 2:34 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Ulotki rozwiesić można, a nawet trzeba, niestety skutek pewnie będzie mizerny.
Mówią, że tam największa patologia mieszka, narkomanie, złomiarze...
Wśród kocich domków, dokarmiając koty znajdujemy strzykawki i butelki po wódce.
Ludzie ci często sami mieszkają w takich warunkach, że nawet nie dziwi ich obojętność na wszystko.

Z kotów miziaków jest tam jak pisze Adzi, Maciek, 7 młodziaków, w drugiej kolejności
mama z synkiem tygryskiem (dorosły), kocur rudzielec, chociaż on chyba miziak tylko do znanych ludzi,
a poza tym jest mnóstwo kotów dzikich, większość kotek po sterylce, raczej nie wejdziedo klatki.
Są tam kotki, które nawet nam nie dały się złapać na klatkę łapkę, mimo kilkudniowych łowów.

Tak więc Maciek i kociaki najpilniej potrzebują domu.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

[poprzednia][następna]