koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 09, 2011 13:07 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Zazusia pisze:
Szenila pisze:
akapi1986 pisze:
Szenila pisze:nie
doczytałam: Twój kot jest ze schroniska :?:

Tak:)Mam kota i psa ze schroniska:)

aha.
I podpisywałaś jakieś dokumenty przy ich odbiorze :?:

Czy schroniska nie powinny wydawać koty po sterylizacji :?:
A jeśli młodsze o jakąś umowę o nie rozmnażaniu :evil:

Wzięłam je już ponad 2 lata temu, znalazłam ten dokument odnosnie psa, (ten 2 dokument tez mam gdziies) Jest to zobowiazanie do przestrzegania warunków dotyczących sprawowania opieki i jest kilka punktów wymienionych pkt. 8 jesli chodzi o rozmnażanie i sterylizacje, pisze:
-zobowiązuję się do nierozmnażania w przypadku suki

tyle o sterylizacji

akapi1986

Od: Śro lis 09, 2011 10:01

Post » Śro lis 09, 2011 13:10 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

OlaLola pisze:
Szenila pisze:
akapi1986 pisze:
Szenila pisze:nie doczytałam: Twój kot jest ze schroniska :?:

Tak:)Mam kota i psa ze schroniska:)

aha.
I podpisywałaś jakieś dokumenty przy ich odbiorze :?:

o to samo chciałam zapytać. Czy jak brałaś swoje zwierzaki to czy z ich adopcją były związane jakieś formalności??

Tak zobowiazanie podpisałam do przestrzegania okreslonych warunków

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 13:12 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

fiśka pisze:akapi1986 czy właśnie ten kocur ze schroniska, został ojcem ?

tak

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 13:14 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

vega013 pisze:
fiśka pisze:akapi1986 czy właśnie ten kocur ze schroniska, został ojcem ?

Zapytam konkretnie - czy w umowie ze schroniskiem był zapis o konieczności sterylizacji/kastracji?

Myślę, że niezależnie od zapisów, kot zostanie teraz wykastrowany, prawda akapi?

tak , teraz już raczej go wykastruje , chociaż boje się o niego ,że będzie biedak cierpiał, no ale powoli mnie przekonujecie

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 13:15 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

co to za schronisko, w jakim mieście?

Czy wybierając swoje zwierzęta nie pomyślałaś, skąd się wzięły w schronisku?

Mam nadzieję, że w ramach pokuty zaczniesz dostrzegać dużo więcej, niż do tej pory.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Śro lis 09, 2011 13:15 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Dulka pisze:
Zazusia pisze: I podpisywałaś jakieś dokumenty przy ich odbiorze :?:
Czy schroniska nie powinny wydawać koty po sterylizacji :?:
A jeśli młodsze o jakąś umowę o nie rozmnażaniu :evil:

A'propos... Mój pierwszy świadomy kotek był ze schronu.
Niestety, odeszła po 2 tygodniach.
Była w schronie 1 dzień (więc kwestia sterylki się rozlazła).
Nikt nie wiedział nawet w jakim jest wieku, bo przez dobę nie widział jej wet w schronie.
Mój wet powiedział, że ma góra 4 tygodnie.
Minęło już 7 lat, odkąd odeszła, a papierów do dziś nie zobaczyłam.

Niemniej, rozmnażanie tego kocurka czy jest ze schronu czy nie, nie jest mądre.
Wszystko co dziewczyny ci napisały, czym cię uświadamiają - weź sobie do serca, proszę.

:)dzięki

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 13:17 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Szenila pisze:co to za schronisko, w jakim mieście?

Czy wybierając swoje zwierzęta nie pomyślałaś, skąd się wzięły w schronisku?

Mam nadzieję, że w ramach pokuty zaczniesz dostrzegać dużo więcej, niż do tej pory.

Nie wiem czy mogę pisać konkretnie z jakieggo schroniska, powiem tyle ,że z podkarpacia

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 13:20 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Napisz, trzeba je uświadomić.

Kota poboli przez kilka godzin i wróci do formy - psychicznie nie będzie cierpiał, nie wie, że coś mu usunięto.

Poczytaj:

http://www.zwierzakowo.pl/artykul/kastr ... kotow.html :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lis 09, 2011 13:28 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

XAgaX pisze:Napisz, trzeba je uświadomić.

Kota poboli przez kilka godzin i wróci do formy - psychicznie nie będzie cierpiał, nie wie, że coś mu usunięto.

Poczytaj:

Nie wiem czy zasady tego forum pozwalaja na podawanie takich informacji, jestem tu nowa więc nie wiem czy można, to schronisko jest jakby to powiedziec troche zaniedbane, widać było,że ludziom zależało żeby pozbyć się zwierzaków jak najszybciej a jeszce bardziej im zależało na tym ,żeby wpłacić pieniądze na "niby" rzecz schroniska, oczywiście dostałam pokwitowanie ale nie jestem pewna na co poszły moje pieniądze:(

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 13:29 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

akapi1986 pisze:

Poczytaj:

Nie wiem czy zasady tego forum pozwalaja na podawanie takich informacji, jestem tu nowa więc nie wiem czy można, to schronisko jest jakby to powiedziec troche zaniedbane, widać było,że ludziom zależało żeby pozbyć się zwierzaków jak najszybciej a jeszce bardziej im zależało na tym ,żeby wpłacić pieniądze na "niby" rzecz schroniska, oczywiście dostałam pokwitowanie ale nie jestem pewna na co poszły moje pieniądze:(

Pozwalają oczywiście.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lis 09, 2011 13:30 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

akapi1986 pisze:

Poczytaj:

poczytam o kastracji może się przekonam

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 13:36 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

akapi, ja mam w domu sześć kotów. W tym 4 kocurki i 2 kotki.
Wszystkie oczywiście wykastrowane. Zabieg kastracji u kotków jest bardzo mało inwazyjny. Kocurek już na drugi dzień jest w dobrej formie.
Jeżeli lekarz jest dobrym fachowcem to nie masz się czego obawiać.
Kotka należy przed zabiegiem odrobaczyć, ale tego wszystkiego powinnaś się dowiedzieć o weterynarza.

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Śro lis 09, 2011 13:39 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Zazusia pisze:akapi, ja mam w domu sześć kotów. W tym 4 kocurki i 2 kotki.
Wszystkie oczywiście wykastrowane. Zabieg kastracji u kotków jest bardzo mało inwazyjny. Kocurek już na drugi dzień jest w dobrej formie.
Kotka należy przed zabiegiem odrobaczyć, ale tego wszystkiego powinnaś się dowiedzieć o weterynarza.

mam nadzieję, nie wiem co bym zrobiła jakby mojemu puszyściaczkowi sie coś stało, jest odrobaczony

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 13:40 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Zazusia pisze:akapi, ja mam w domu sześć kotów. W tym 4 kocurki i 2 kotki.

mam nadzieję, nie wiem co bym zrobiła jakby mojemu puszyściaczkowi sie coś stało, jest odrobaczony

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 14:03 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

akapi1986 pisze:tak , teraz już raczej go wykastruje , chociaż boje się o niego ,że będzie biedak cierpiał, no ale powoli mnie przekonujecie

Akapi, nie martw się na zapas.
Jestem świeżo po sterylizacji półrocznego kocurka (3 tygodnie). Odebrałam go o 19-tej od weta, a po dwóch godzinach już był na chodzie.
Następnego dnia brykał, jakby całe zajście nie miało miejsca. Jest w nowym domku, zdrowy i szczęśliwy.
Krzywda sterylizacji/kastracji to mit.
Kot kastrowany zwykle łagodnieje, mniej choruje i dłużej żyje.

Więc go po prostu wykastruj u dobrego weta, nie RACZEJ.
Czytaj, pytaj i buduj swoją świadomość opartą na rozsądku.
www.z1000jezior.pl
Hodowla Kotów Syberyjskich

Dulka

Od: Wto gru 28, 2010 9:49

[poprzednia][następna]