IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 30, 2011 22:30 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Metamorfozy :) Uwilebiam to robić. Możemy być z siebie dumni :ok:

Kilka dni leczenia i widać rezultaty. Oto Koko

ObrazekObrazek

Kiedyś będzie przepiękną koteczką. Prawdziwą tygrysicą :1luvu:
MIKUŚ

Post » Nie paź 30, 2011 23:26 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Faflok pisze:Obrazek

:P

I wstrząsające :twisted: i prześmieszne zarazem :ryk:

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Nie paź 30, 2011 23:28 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Ja się śmiałam jak głupia kiedy to zobaczyłam :lol:
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Nie paź 30, 2011 23:43 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

u nas tylko balkon ale nam wystarcza nigdy nie otwieram okna inaczej jak uchylnie ze wzgledu na dziecko

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon paź 31, 2011 9:42 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Faflok pisze:Ja się śmiałam jak głupia kiedy to zobaczyłam :lol:

Ja właśnie też nie mogę przestać, jak to oglądam ;)

andua

Post » Pon paź 31, 2011 9:50 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

GRAFIK - może ktoś sie jeszcze zdecyduje 8)

31.10 /pon/ Arabella26 hidi
01.11 /wt/ Arabella26 hidi
02.11 /śr/ herzpl Sylwia
03.11 /czw/ herzpl ........
04.11 /pt/ Martyna Arabella26
05.11 /sb/ ......... Mikuś
06.11 /ndz/ .......... ...........

Ja nie bardzo mogę chodzić chwilowo na dyżury.
Stan kotów na kociarni wymaga podawania leków systematycznie, niektór muszą dostawać koplówki, maści, zastrzyki. Niektórych trzeba karmić strzykawką.

Średnio zajmuje mi to ok. 1,5 godziny, dlatego prosze o uupełnienie grafiku.
MIKUŚ

Post » Pon paź 31, 2011 9:59 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Słuchajcie, nie widać u Amanda śladu po pchłach, wetka też nic nie znalazła, więc nie dostał żadnego środka, ale kot bardzo intensywnie pielęgnuje futro, przygryzając je nerwowo w sposób charakterystyczny dla obecności pcheł. Co myślicie?

A ta dziwna zmiana koło blizny, jakby jakiś płyn pod skórą, nadal się utrzymuje. Ale kot ogólnie odzyskuje formę.

andua

Post » Pon paź 31, 2011 10:03 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

andua, ja bym go odpchliła profilaktycznie. Pies u mnie kiedyś wygryzł sobie sierść i nabawił się ropnia z powodu uczulenia na pchły, których nie było. Może jakaś "przechodziła obok" i wystarczyło. Odpchlenie Frontlinem wystarczyło, żeby gryzienie się przeszło, na ropnia niestety antybiotyk i steryd...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon paź 31, 2011 10:06 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:GRAFIK - może ktoś sie jeszcze zdecyduje 8)

31.10 /pon/ Arabella26 hidi
01.11 /wt/ Arabella26 hidi
02.11 /śr/ herzpl Sylwia
03.11 /czw/ herzpl ........
04.11 /pt/ Martyna Arabella26
05.11 /sb/ ......... Mikuś
06.11 /ndz/ .......... ...........

Ja nie bardzo mogę chodzić chwilowo na dyżury.
Stan kotów na kociarni wymaga podawania leków systematycznie, niektór muszą dostawać koplówki, maści, zastrzyki. Niektórych trzeba karmić strzykawką.

Średnio zajmuje mi to ok. 1,5 godziny, dlatego prosze o uupełnienie grafiku.

Jestem w takiej sytuacji, że nie mogę nic deklarować, ale jeśli będę mogła, a będą luki, to zrobię dyżury. Ta sąsiadka nasza dopomina się o współpracę, ale to jakoś trzeba by ją wprowadzić. No i dobrze chyba, żebyś sama z nią porozmawiała najpierw.

andua

Post » Pon paź 31, 2011 10:18 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Axa76 pisze:andua, ja bym go odpchliła profilaktycznie. Pies u mnie kiedyś wygryzł sobie sierść i nabawił się ropnia z powodu uczulenia na pchły, których nie było. Może jakaś "przechodziła obok" i wystarczyło. Odpchlenie Frontlinem wystarczyło, żeby gryzienie się przeszło, na ropnia niestety antybiotyk i steryd...

No, niby tak, ale te "odpchlacze" też są toksyczne, dlatego nie chcę bez powodu mu podawać nadmiernej ilości środków i chodziło mi o to czy może być inna przyczyna i jaka takiego przygryzania, jeśli nie pchły. A od Frontline tańszy jest chyba Fiprex, co? Muszę jakiś bazarek wystawić na Amanda :/

andua

Post » Pon paź 31, 2011 12:59 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Obrazek

Mamuśka mi dzisiaj numer wywineła :evil:
Zuzia nawet okolice przeczesywała w poszukiwaniu zaginionej. Panika ogólna :!: Dopiero jak sie trochę ogarnełam z myślami to sobie przypomniałam że jedną szafkę zamykałam a wcale jej nie otwierałam.
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Pon paź 31, 2011 13:02 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

W boksie nr 2 jest nowa dziczka. Blondi jest luzem ale wcale się jej to nie podoba chciała do boksu :? I w końcu wybrała miejsce na boksach.
Obrazek
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Post » Pon paź 31, 2011 13:10 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Wena jak to na nią przystało dalej wciśnięta w kuwetę ew. w drugi kąt.

Kebab miał nieładną koope. Ogólnie grzeczny i przekochany :1luvu:

Still też miziak wszystko ok z nim :1luvu:

Roman moja miłość wielka :1luvu: mało je albo mi się tak wydaje :?

Kebab i Stil mają coś z oczkami ale o stanie oczków sie nie wypowiadam bo się nie znam :roll:

Na ogólnej spokój :ok:

Arabella26

Post » Pon paź 31, 2011 13:23 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

KoKo i Motylek
Karmione gerberkiem przez strzykawkę. Każde ma swój słoiczek i strzykawke.

Motylek buszował dzisiaj :) zjadł suchego troszkę. Był bardzo zainteresowany sąsiadem z góry czyli Ernestem. Dziorał się strasznie. o fotce jak się bawił pomyślałam dopiero jak zasnoł :( Mało gerberka zjadł ale zjadł tego suchego tak więc chyba dobrze. koope miał nie ładną oczywiście.

Koko.... Z misek było nie ruszone ale gerberka chętnie jadła. Bidactwo niechętna była do pieszczot tak jakby ją coś bolało :? koopa nie za ładna jak się można domyśleć...

Ernest wariat totalny wszystko spoko z nim. Uwielbia się bawić :1luvu:

Arabella26

Post » Pon paź 31, 2011 13:44 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

andua pisze:Słuchajcie, nie widać u Amanda śladu po pchłach, wetka też nic nie znalazła, więc nie dostał żadnego środka, ale kot bardzo intensywnie pielęgnuje futro, przygryzając je nerwowo w sposób charakterystyczny dla obecności pcheł. Co myślicie?

A brał go wet pod lampę?
Mieliśmy podobny przypadek z naszą suńką pare ładnych lat temu... Śladu pcheł nie było a była wyoglądana na wszystkie strony. Leczona była pod kątem alergii ale nie było poprawy tylko gorzej. Wytargała sobie tak sierść że miała straszne rany, no normalnie mięcho na wierzchu 8O Dopiero w świetle lampy w tych strasznych ranach widać było pchły.
musieliśmy ją ululać żeby już nie cierpiała :cry: miała 12lat (rak z przerzutami)

Arabella26

[poprzednia][następna]