PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 23, 2011 20:35 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Wszelakiego dobra życzę Temu Domowi, niech się szczęści :1luvu: :s4: :s1: :s2:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob gru 24, 2011 5:45 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

mpacz78 pisze:Obrazek

Wyrosła co nie, taka mała pchełka była a teraz młoda kocica - już ze 4 mies. ma.

noo :> zwłaszcza że ja ją tylko jako małą drącą się po nocy pchłę pamiętam :)

pysio ma brytkowate takie :1luvu: i te ooooczyyyyy :mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob gru 24, 2011 17:13 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Wesołych Świąt!!
Obrazek

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie gru 25, 2011 18:24 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Monia zdrowych wesołych świąt życzę tobie Wojtkowi i wszystkim kocim mruczkom :)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto gru 27, 2011 10:28 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Dziękuję wszystkim za życzenia i za pamięć :1luvu: .

Ja jakoś mało świąteczne miałam te święta, ale nieważne.

Z kocich spraw:
Apisek (bezoczek) chyba wróci z adopcji - jego opiekunom coś sie zycie pokomplikowało, mieszkaniowo i pracowo.
Wczoraj byli w odwiedzinach państwo, którzy chcą adoptować Czarną Siostrę - wezmą ją niedługo jak skończą remont.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro gru 28, 2011 14:50 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Monika bardzo fajny poczatek wątku,
a fotki od koloru do wyboru, az sie miło ogląda
pozdrawiam serdecznie
Ostatnio edytowano Czw gru 29, 2011 8:48 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro gru 28, 2011 17:28 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Zaznaczam, a przy okazji zapytam: widziałam na Twojej liscie adopcji - Plamkę. Chyba czegos po drodze nie doczytałam? Znalazła domek? Gdzie?
Pozdrawiam i życzę 366 szczęśliwych dni w 2012 roku.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Śro gru 28, 2011 23:12 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

mgj pisze:Zaznaczam, a przy okazji zapytam: widziałam na Twojej liscie adopcji - Plamkę. Chyba czegos po drodze nie doczytałam? Znalazła domek? Gdzie?

Na samym poczatku grudnia 4 koty: Plamka, Biedronka, Nordzik i Fregata pojechały na stałe mieszkać w gospodarstwie. Na początku nie pisałam, bo sama byłam pełna obaw czy dobrze się tam odnajdą, ale cała czwórka to były niedotykalskie dzikusy, i uważałam, że to dla nich dobra opcja. Poza tym są w grupie to chyba im raźniej.
Mają tam dobre wyżywienie, spanie w obórce dla zwierząt gospodarskich ze stryszkiem z sianem. Jestem w kontakcie z opiekunką - jest dobrze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw gru 29, 2011 11:34 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Super. :ok:
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Czw gru 29, 2011 11:38 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

mpacz78 pisze:
mgj pisze:Zaznaczam, a przy okazji zapytam: widziałam na Twojej liscie adopcji - Plamkę. Chyba czegos po drodze nie doczytałam? Znalazła domek? Gdzie?

Na samym poczatku grudnia 4 koty: Plamka, Biedronka, Nordzik i Fregata pojechały na stałe mieszkać w gospodarstwie. Na początku nie pisałam, bo sama byłam pełna obaw czy dobrze się tam odnajdą, ale cała czwórka to były niedotykalskie dzikusy, i uważałam, że to dla nich dobra opcja. Poza tym są w grupie to chyba im raźniej.
Mają tam dobre wyżywienie, spanie w obórce dla zwierząt gospodarskich ze stryszkiem z sianem. Jestem w kontakcie z opiekunką - jest dobrze.

Bomba :)
Jeszcze ja taki domek dla Pomciaka i Alci poproszę :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob gru 31, 2011 21:22 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

ObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob gru 31, 2011 23:27 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

U nas Sylwester z kotami, w Nowy Rok 2012 wkraczamy ze szczęśliwą liczbą 21 kotów - "oczko" :D

Mam wrażenie, że w tym roku na codzień nierzadko nadużywałam, toteż cały okres świąteczno - sylwestrowy nie tykam alkoholu, jakoś tak czasem dziką radochę sprawia mi robienie wszystkiego odwrotnie niż większość społeczeństwa, ze wszystkich szaleństw na dziś zmieniłam wszystkie poszewki na pościel, bo niemiłosiernie osierścione były, tak, że mam nadzieję doskonale sie wyspać w czystej pościeli i powitać nowy rok bez kaca :-P
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie sty 01, 2012 15:16 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Monia Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!!!
Samych pieknych,zdrowych i szczesliwych dni!!!
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon sty 02, 2012 10:31 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Morwen jest chory :(
Nie wiem co się dokładnie dzieje, cały czas odkąd jest u mnie od końca października był w bardzo dobrej formie, okresowo paprało mu się tylko to jedno uszkodzone oko, zakrapiałam, dozowałam maść, poprawiało się innych problemów nie było. Cały czas był pełen energii, bawił się, miał bardzo dobry apetyt. Zwalczył resztki grzyba, z którym do mnie trafił.
Jakoś tak już przed tym sylwestrowym weekendem wydawał się niewyraźny (pojawiło się trochę wydzieliny katarowej z nosa), ale nie wyglądało to poważnie, a wczoraj był wyraźnie osłabiony, i jakby odczuwał duszność, nie chce leżeć tylko siedzi i ciężko oddycha, bardzo mało je, ale je i pije.
Rano Wojtek pojechał z nim do weta, bo ja musiałam jechać wcześnie do pracy. Nie wiem jakaś infekcja płuc? Ale tak szybko by poszło pogorszenie u tak dużego kocura, nie wiem, może to coś innego... zobaczymy. Martwie się :(
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sty 03, 2012 9:42 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Morwen nie żyje.
Szok, jakoś nie mogę w to uwierzyć, dopiero co był zdrowym pełnym energii młodym kocurem :(
Został wczoraj w lecznicy, na badania, bo oboje z Wojtkiem musieliśmy jechać do innych obowiązków, po południu w lecznicy umarł, nie udało się go uratować, niedługo będą wyniki sekcji, może to coś więcej wyjaśni.
Smutno mi, że nawet nie mogłam mu towarzyszyć, że odszedł w obcym dla siebie miejscu :( .

Morwen był wyjątkowo bezproblemowym kotem, bezkonfliktowy, kontaktowy, przyjazny do wszystkich ludzi i kotów.
Sąsiadka, której przypadł bardzo serca mówiła "Morwen to taki swój chłopak" , taki właśnie był.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]