Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 24, 2011 12:32 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

....dobrze, że nie słyszałaś, co mamroczę pod własnym adresem..... :mrgreen:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Czw lis 24, 2011 13:52 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

ulvhedinn pisze:....dobrze, że nie słyszałaś, co mamroczę pod własnym adresem..... :mrgreen:

Skąd wiesz, że nie słyszałam?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 24, 2011 14:39 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

Mamrotałam AŻ tak głośno? :ryk:

ulvhedinn

Post » Czw lis 24, 2011 14:53 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

Mogłabym podesłać parę groszy, tylko poproszę nr konta.
PcimOlki pisze: Urinary bez problemu zastepujesz solą kuchenną i wspomnianymi preparatami z żurawiny - na tym działanie tej karmy sie opiera.

Trzeba przyznać, że u nas to się sprawdziło. Kot miał problemy z pęcherzem, zalecono karmę Urinary, ale nie mógł jej jeść ze względu na nadwrażliwy przewód pokarmowy. Podobnie nie mógł jeść pasty Uro-Pet, która też zakwasza. Jednak bardzo ładnie zareagował na podawanie wyciągu z żurawiny plus glukozaminy (to składnik, który chroni śluzówkę układu moczowego). Od tego bym zaczęła, no i odpowiedni antybiotyk oczywiście, skoro wyszedł gronkowiec.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw lis 24, 2011 15:02 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

Aryś je Urinovet, który zawiera i glukozamine i wyciąg z żurawiny. Teraz dla odmiany będzie wcinał pasę uropet. Antybiotyk oczywiscie dostaje, ten na który bakterie wykazały wrażliwość. Będą dalsze testy róznych antybiotyków, może coś jeszcze zadziała...

Zaraz wyślę konto :1luvu:

ulvhedinn

Post » Czw lis 24, 2011 15:10 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

No to oby mu się polepszyło :ok:

(hehe tobie siadł akumulator a mi oponę przebili :roll: :wink: też sobie ładnie powyklinałam tylko dosyć głośno :mrgreen: pani z boku miała dziwną minę :lol: )
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw lis 24, 2011 19:23 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

Agulas74 pisze:Mogłabym podesłać parę groszy, tylko poproszę nr konta.
PcimOlki pisze: Urinary bez problemu zastepujesz solą kuchenną i wspomnianymi preparatami z żurawiny - na tym działanie tej karmy sie opiera.

Trzeba przyznać, że u nas to się sprawdziło. Kot miał problemy z pęcherzem, zalecono karmę Urinary, ale nie mógł jej jeść ze względu na nadwrażliwy przewód pokarmowy. Podobnie nie mógł jeść pasty Uro-Pet, która też zakwasza. Jednak bardzo ładnie zareagował na podawanie wyciągu z żurawiny plus glukozaminy (to składnik, który chroni śluzówkę układu moczowego). Od tego bym zaczęła, no i odpowiedni antybiotyk oczywiście, skoro wyszedł gronkowiec.

Pod warunkiem że kot nie ma problemu NA PEWNO z ciśnieniem i nerkami :roll: Ja bym się bała...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lis 24, 2011 19:30 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

ulvhedinn pisze:Mamrotałam AŻ tak głośno? :ryk:

Moja okolica jest BARDZO cicha, więc głos się niesie inaczej niż w Twoim sąsiedztwie (a kiedyś mieszkałam tak blisko, że korzystałam z biblioteki w Twoim bloku, więc wiem - po przeprowadzce nie mogłam spać, bo mi było za cicho)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 24, 2011 22:54 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

Gibutkowa pisze:.....
Pod warunkiem że kot nie ma problemu NA PEWNO z ciśnieniem i nerkami :roll: Ja bym się bała...

Związek podaży sodu z nadciśnieniem u kotów, jak dotąd, nie jest jasny. Wiele badań przeczy jego istnieniu.

Oprócz sodu, w karmie Urinary, znajdują sie zakwaszacze, które, przy zakłóceniu funkcji regulacyjnych nerek, moga prowadzić do chronicznej kwasicy i nadmiernego zrzucania potasu (byc może innych też - nie pamietam). Te zakwaszacze mogą być wskazane wyłącznie w pewnych sytuacjach - np. kamica fosforanowa. Proteus wytwarza ureazę, co znacząco wpływa na ph moczu w kierunku dodatnim. Byc może, można stąd założyć, że kamica jest fosforanowa, co może mieć znaczenie wobec decyzji podawania karmy zakwaszającej mimo znanych zagrożeń. Bez pozbycia się kamieni z pęcherza szanse wyleczenia UTI są żadne, ponieważ bakteria siedzi w kamieniach i w miarę rozpuszczania, uwalnia się, co powoduje natychmiastowy nawrót UTI. Oszacowania, ryzyko vs. korzyści, powinień dokonać dobry fachowiec na podstawie dokładnych wyników badań kocurka i własnego pomysłu na jego uratowanie. Podanie karmy Urinary, jest w tym przypadku jedną z możliwych, słusznych, terapii, wspomagających walke z infekcją.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie lis 27, 2011 18:47 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

Dotarł piękny woreczek z jedzonkiem dla Arysia :mrgreen: Prześlicznie dziękujemy!!!!!!!!!!!!!

ulvhedinn

Post » Pon lis 28, 2011 13:20 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

sory że nie byłam w weekend ale nie dałam rady. Jeżeli dzisiaj mi oponę wymienią w aucie to podjadę albo jak od Edyty będę wracać albo jak do niej jechać. Zadzownie jeszcze gdybym jechała no bo na razie nie wiem czy dadzą mi radę zrobić. Ale chyba z jedną mnie przyjmą :lol:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lis 28, 2011 15:10 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

PcimOlki pisze:
Gibutkowa pisze:.....

Związek podaży sodu z nadciśnieniem u kotów, jak dotąd, nie jest jasny. Wiele badań przeczy jego istnieniu.

Wystarczy mi namacalna wiedza jak działa u ludzi ;) Sama się solą "truję" żeby funkcjonować jakkolwiek bez leków, których z drugiej strony nie mogę brać (ale to inna bajka).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lis 28, 2011 15:11 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

JaEwka pisze:sory że nie byłam w weekend ale nie dałam rady. Jeżeli dzisiaj mi oponę wymienią w aucie to podjadę albo jak od Edyty będę wracać albo jak do niej jechać. Zadzownie jeszcze gdybym jechała no bo na razie nie wiem czy dadzą mi radę zrobić. Ale chyba z jedną mnie przyjmą :lol:

... i czy Edyta dostanie karmę dla Luckiego i polędwiczki w sklepie ;) :P

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lis 28, 2011 15:22 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

A rozumiem,że jak nie będziesz miec to na kawę wpaść nie mogę :twisted:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lis 28, 2011 15:32 Re: Ari- jestem w szoku Potrzebny RC urinary i $$ na leczenie :(

JaEwka pisze:A rozumiem,że jak nie będziesz miec to na kawę wpaść nie mogę :twisted:

No oczywiście że nieeeee :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (dżołk ofkozz)
Wiem wiem, wysprzątałam sobie mieszkanie to można w końcu posiedzieć (bo jest gdzie) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :ryk: :lol:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]