PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 20:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

AniHili pisze:
Anda pisze:Oj to tam w Poznaniu jest super :) :1luvu:

Dziewczynki oświećcie mnie proszę. Co to jest to GRONO. Moze byc na p.w.

Starożytny portal społecznościowy.
O, tu: http://grono.net/

Teraz JA nie kumam :roll:

Mamy państwo w państwie?

Dla mnie to jakaś nawiedzona banda bije pianę dla bicia piany, wylewając po drodze dziecko z kąpielą :x :x :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt wrz 23, 2011 21:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

I my się pojawiamy...
Szpital na podorędziu jest... małą je o wiele mniej niż zwykle, czasami wymiotuje, nie ma apetytu.... czekamy do poniedziałku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt wrz 23, 2011 21:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Joarkadia kochana, jeżeli jestes niespokojna i widzisz, ze jest gorzej, nie czekaj do poniedziałku.

A ja czytając przed głosowaniem wątek Unsa (pierwszy) miałam podobne wrażenie jak piccolo w tym wątku spienionym:
Mały chłopiec ratuje wszystkie koty z Sycowa sam.
Siłaczka po prostu - jedyny sprawiedliwy na wsi. W szkole nie ma pomocy -zero zainteresowania, ludzie wokół podobnie. Gdzie rodzice??? Dlaczego nie interweniują??? Pozwalają mu na coraz to inne koty, na obracanie taką gotówką. Dla mnie, jak matki chłopców którzy byli w tym wieku, jest to dziwne. Owszem, dzieci świetnie współpracują, są wrażliwe, ale on jest tam sam.
14 latek wie i rozumie wszystko i ma coraz więcej problemów i ciężkich przypadków. I to ciągłe wołanie o pomoc finansową.

Szczerze mówiąc zastanawiałam się, jak to możliwe. Skąd ta wiedza, doświadczenie i siła.
Ta "robota" jest bardzo ciężka dla dorosłych, wymaga wielu wyrzeczeń, pomocy innych.

No cóż. Przemyślałam i zagłosowałam nie na Unsa.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt wrz 23, 2011 21:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

joarkadia pisze:I my się pojawiamy...
Szpital na podorędziu jest... małą je o wiele mniej niż zwykle, czasami wymiotuje, nie ma apetytu.... czekamy do poniedziałku

Kciuki za Karinke :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ayo, dla mnie to zadne panstwo w panstwie ino "Pochwala Glupoty". Zeby jeszcze to z sensem bylo jakos,a tu az mi sie sp. Ks. Tischner przypomina i jego powiedzenie - ze sa dwie rzeczy nieogarnione ludzkim umyslem, milosierdzie Pana Boga i ludzka glupota...

A wogole to kolega z Bedzina (ten od weza) zrobil mi wielka przyjemnosc :) I tu z gory zapowiadam Pomponmamie zeby nie wysnuwala zbyt daleko idacych wnioskow, bodaleko nie zajda - dostalam oto od kolegi z Bedzina KSIAZKE :D :D :D :D :D Ale jaka!!!

Historia Slaska :D :D :D I siedze sobie i przegladam i czytam i normalnie jestem zachwycona.
Siostry Slazaczki, jutro w Bedzinie mozna obejrzec schron przeciwatomowy!

My bedziemy z TZem tym bardziej ze mam obiecana sesje zdjeciowa w masce przeciwgazowej i kombinezonie :twisted: takiej okazji po tamtej stronie Brynicy nie moge przeoczyc.

I wogole to kran naprawiony, dziala, uff.
Ostatnio edytowano Pt wrz 23, 2011 21:16 przez solangelica, łącznie edytowano 1 raz
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt wrz 23, 2011 21:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Zaznaczam :ok:

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pt wrz 23, 2011 21:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

milu pisze:Zaznaczam :ok:

czesc milu :)

solangelica

Post » Pt wrz 23, 2011 21:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Czy ten spadający dziś satelita mógłby uderzyć w łeb mojego 'ulubionego' sąsiada :evil: ??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt wrz 23, 2011 21:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

skwareek pisze:Czy ten spadający dziś satelita mógłby uderzyć w łeb mojego 'ulubionego' sąsiada :evil: ??

moze da sie cos zrobic w tej kwestii... czekej dzioucha jutro mecz Żaboli z Pasami, bedzie larmo jak Krakusy dostana wciry a Torcida sie urżnie. beda jacys chlopcy przechodzic przez osiedle to zapytam czy jakiego sputnika za halbe nie zmontuja ;) Hanys potrafi :D

eeyyyy to moze przetlumacze: Żabole to Gornik Zabrze, Pasy to Cracovia Krakow. Torcida to nazwa kibicow Gornika czyli inaczej Żaboli. Tak tu sie pogardliwie na kiboli Zabrza mowi :)
chlopcy juz pare razy pokazali na co ich stac :twisted: a pieknej polskiej kobiecie zawsze pomoga :D

ewentualnie zlap przez internet Radio Maryja i ustaw glosniki w oknie na full. ja tak zrobilam kiedys jak mnie diler z gory molestowal pseudorapem. podzialalo :twisted: akurat jakas muzyka leciala ciezko koscielna, poszlam z psem i zostawilam wlaczone radio na fula. wracajac po pol godzinie slyszalam tylko torunska stacje wyjaca na pol okolicy a sasiad... zamknal okno na gorze :ryk:

solangelica

Post » Pt wrz 23, 2011 21:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

solangelica pisze: poszlam z psem i zostawilam wlaczone radio na fula.

Ooo to mi się podoba. Muszę jakąś konkretną muzę wykombinować i np iść do pracy :).
A w ogóle to mój kot dał sobie obciąć pazurki i ani razu nie zaprotestowała 8O .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pt wrz 23, 2011 21:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

AniHili pisze:

Tak i do tego część dam ( przyszłych mam ) z tego starożytnego portalu, językiem wcale nie starożytnym ( choć, jak się zastanowić rynsztoki to dawne czasy ) napisało u siebie i u nas na forum, co o nas myśli.

Na co, niektóre nasze użytkowniczki - na zasadzie " rozmawiaj z człowiekiem, językiem który jest dla niego zrozumiały " - odpowiedziały w podobnym tonie.

Jak znajdę wątek z tą awanturą, to prześlę Ci na PW.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt wrz 23, 2011 21:32 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Ja puszczam tvn24 na cały regulator - głucha sąsaidka zza ściany wraz z Rydzykiem się zamykają :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt wrz 23, 2011 21:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Ło matko a czego one od nas chciały?? Debilizm nie zna granic :roll: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pt wrz 23, 2011 21:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

joarkadia pisze:Ja puszczam tvn24 na cały regulator - głucha sąsaidka zza ściany wraz z Rydzykiem się zamykają :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

skwareczku mozesz puscic np slaskie disco polo, ewentualnie piosenki z piwnych biesiad. jest taki pan co spiewa gleboko namaszczonym glosem, jodluje i zgrabnie przeplata slowa slaskie, niemieckie i angielskie. majstersztyk :D po godzinie jodlowania twoj sasiad zmieni adres :twisted:

wlasnie moj TZ zadal mi podchwytliwe pytanie co ludziom robia wilkolaki... nie nadazam za tym chlopem :O

solangelica

Post » Pt wrz 23, 2011 21:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Taki mix językowy by mu się przydał chociaż pewnie nie zna żadnego - tym lepiej :).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Sob wrz 24, 2011 6:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Mulesia pisze:
AniHili pisze:

Tak i do tego część dam ( przyszłych mam ) z tego starożytnego portalu, językiem wcale nie starożytnym ( choć, jak się zastanowić rynsztoki to dawne czasy ) napisało u siebie i u nas na forum, co o nas myśli.

Na co, niektóre nasze użytkowniczki - na zasadzie " rozmawiaj z człowiekiem, językiem który jest dla niego zrozumiały " - odpowiedziały w podobnym tonie.

Jak znajdę wątek z tą awanturą, to prześlę Ci na PW.

Kochana Mulesiu!

Pozwolę sobie powiedzieć Tobie i innym czarownicom to, co stale powtarzam Villemo, która ma zwyczaj przejmować się i brać sobie do serca różne wypowiedzi kosmitów;

1. Bardzo przejmuję się tym, co o mnie mówią i myślą ludzie, których szanuję. Liczy się tylko zdanie tych, którzy coś sobą reprezentują, są zatem dla mnie jakimś autorytetem, albo chociaż partnerem do rozmowy.

Pozostali mogą sobie mówić co chcą - zakładam, że nikt normalny nie potraktuje ich poważnie, a jeśli potraktuje, to jest po prostu na tym samym poziomie, zatem - patrz punkt pierwszy.

2. Nie mam zwyczaju dyskutować i kłócić się z kimś kto nie spełnia podstawowych warunków jeśli chodzi o poziom intelektualny. Nie zniżę się poniżej tego poziomu, ponieważ uważam, że nie wypada kłócić się i udowadniać swoją wyższość osobie niepełnosprawnej umysłowo, czy w inny sposób pokrzywdzonej przez los - zasady fair play uczą, że można się "mocować" czy to fizycznie, czy intelektualnie z równym sobie - jeśli pokonujesz słabszego; żaden to honor.

Oczywiście można podjąć dyskusję i spróbować przynajmniej wytłumaczyć swoje stanowisko, jeśli jednak już po pierwszej lekturze widać, że "język nie starożytny" to o czym tu rozmawiać i z kim? No miejmy same do siebie trochę szacunku... :roll:
Jedyne, co można w takiej sytuacji powiedzieć takim osobom, to;Obrazek będzie ich językiem, a przy tym niewerbalnie - i zakończyć konwersację.

Taka jest moja filozofia życiowa w tym temacie. :wink: Lubię swoją wątrobę i nie zamierzam się denerwować takimi pierdołami, więc z założenia nawet ich nie czytam, bo szkoda czasu :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]