Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Miśka74 pisze:CześćDopiero teraz trafiłam na ten wątek, a problem mam b. podobny... Mój kocisty ma 15 lat, zdiagnozowano u niego przewlekłe zapalenie trzustki, była to diagnoza na podstawie USG, aczkolwiek... jest również podejrzenie nowotworu-na razie mamy kroplówy dożylne(dziś druga), sterydy i witaminy... za miesiąc mamy zrobić drugie USG i zobaczymy... ech, nawet nie chcę myśleć o tej drugiej opcji, tym bardziej, że rokowania byłyby praktycznie zerowe... Biedak schudł tak, że to sama skóra i kości-zamówiliśmy mu ten budyń wysokokaloryczny, ale na razie daliśmy wczoraj Recovery RC-podobno lepsze w smaku i tez można rozcieńczyć i w razie czego podać do pyszczka. Wprawdzie wyczytałam że jest przeciwwskazany w zapaleniach, ale vetka mnie uspokoiła, że tylko w ostrych-w przewlekłych można podawać... Wczoraj po tej kroplówie dożylnej bardzo odżył, nawet zjadł ciut tego Recovery(RC Gastro nie chce). Jest tylko jedno ale jeszcze-wczoraj się... ciut wnerwił na panią doktor która mu podpinała kroplówkę i ją ugryzł-i to tak, że... złamał sobie ząb-trzeba mu usunąc korzeń ale tylko narkoza wchodzi w grę, a na to jest za słaby... mówię wam, jak nie urok to przemarsz wojsk...
![]()
smoky, a co u was?
smoky-eyes pisze:[
smoky-eyes pisze:W zeszły czwartek byliśmy z Titosławem na kontrolnym USG i.... jest duża poprawazmiana zmniejszyła się o połowę. I dr. Marciński wykluczył nowotwór
Co prawda jeszcze w okolicach trzustki są niewielkie stany zapalne, ale powiedział, że leczenie trzustki to proces długotrwały i normalne, że jeszcze nie wszystko wróciło do normy. Titek poza tym czuje się dobrze, dokazuje z młodszym kolegą. Wciąga wszystko jak odkurzacz - ale tylko swojego toveta hepatic. Sierść przepiękna i błyszcząca. Oby tak dalej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 83 gości