S.K.Niekochane-XVIII- dobrych, spokojnych Świąt życzymy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 28, 2011 21:42 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

kotka-377 / 11
od 26 08 w schr
tricat 27 08
dorosła,
w czasie łapanie kocurka 378 sama wskoczyła na schroniskowe auto
oswojona,miła, nie przepada za innymi kotami
Obrazek

NELLY CZYLI NELUNIA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie sie 28, 2011 23:48 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

:arrow: Jak na razie na fb wkleiłam:
-kilkanaście czarnych kociąt
-Donatę, Emanuela, Hogatą, Fabiana, Mirrę
-z Alutką poczekam do jutra (zmiana albumu na ''znalazły dom'')
-próbowałam zrobić ogłoszenie na niekochane.org - jak na razie klapa (kwestia wprawy jak i ze zdjęciami :mrgreen: )

Akcja adopcyjna rzeczywiście mało atrakcyjna dla potencjalnych ludzi którzy mogliby mieć wspaniałego towarzysza na całe życie :evil:
Paganini :ok: :ok:
gorzej z innymi..

:arrow: tutaj filmik z dzisiejszej niedzielnej Akcji adopcyjnej SCC:
http://www.youtube.com/watch?v=1bumKj0hrW8

oraz link do albumu ze zdjęciami także z dzisiejszej Akcji adopcyjnej:
https://picasaweb.google.com/1046591255 ... directlink

co zapomniałam napisać i zrobić to jutro bo już jestem padnięta i nie wiem co się dzieje :oops:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon sie 29, 2011 11:35 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Korciaczki-wiecie :1luvu:
Tania też dzieki za wielką pracę :king:

Gosiara, koniecznie zbadaj mocz, na 99%kot ma chory pęcherz, dlatego tak sika
Czasem wystarczy wtedy kuracja antybiotykiem, czasem potrzebna potem karma specjalistyczna.
SUK-syndrom urologiczny kotów wzmaga sie przy stresie, a nowe tymczasy to stres jednak
Ja zamykam delikwenta w łazience z pustą, czystą kuwetą, potem zbieram mocz strzykawką i zanoszę do labolatorium weta bądź ludzkiego.Badanie jest tanie, kilkanascie złotych

Ewa- niech juz ten Beuno nie kupka w zlewie :roll:
Próbowałaś dać więcej kuwet? jedną ze żwirkiem, jedną z ręcznikami papierowymi, jedną z trocinami. No i nie powinnas teraz dopuszczac chyba do tego, żeby cokolwiek w zlewie zalegało.
Można kupić też takie klapy zakrywające zlew
Ja bym w tym kierunku szukała, nie podawaniem leków kolejnych

zaraz zadzwonie po adoptusiach
Miałam tylko kontakt z czarnuszkami-bo tam drżę, żeby było dobrze
Dla czarnuszków zylexis zamówiony, rozrabiaja w domu ile wlezie i trochę dziczą

....a w schronisku...

tak jak myslałam kolejnego czarnuszka nie ma :(
Jego rodzeństwo bryka, wszystkie były od soboty na antybiotyku, te dwa jedzą , ładne kupy mają :arrow: http://www.youtube.com/user/1malahit#p/ ... ur3jieErA0
a trzeci nie dał rady
Spij mały niekochany czarny chłopczyku :(

Małe od Suri zaczynają same podjadać, rosołek, babycata nim zalanego, serduszka i mięsko gotowane
zobaczcie jak juz rozrabiają :arrow: http://www.youtube.com/user/1malahit#p/ ... wPawUmaOwo

Nowa czarna dziewczynka znalazła dzis od razu dom-miała mała szczęscie
Obrazek

Nelly juz poza schroniskiem, znalezli sie właściciele :wink:
Jest wychodzącą kotką, ciachniętą. Próbowałam namawaić do niewypuszczania, ale mówia ,że sie nie da , że strasznie to wymusza.ale może choć adresówke założą jej.

Byłam tez odwiedzić Mikrokotka
w lecznicy ma dwa imiona Gremlin i Krakersik :wink:
Codziennie jest rehabilitowany, masowany. juz zaczyna łazić :wink:
jeszcze czasem ma wpadkę z siurnięciem, ale tylko czasem
walczą tam o niego, zdobył serca wetów całkowicie
Obrazek Obrazek
filmik z nim :arrow: http://www.youtube.com/user/1malahit#p/ ... aASVwUEtwQ

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sie 29, 2011 14:05 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Przycupnę kibicując kochanym :1luvu: niekochanym :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sie 29, 2011 15:55 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

udostępniam i przekazuje dalej... może ktoś..

http://allegro.pl/kot-wypadek-walczy-o- ... 23172.html

Korciaczki, a może jeszcze ogłoszenia z Kendal, Donata, Stavros, Werona i Oliver?
z tymczasów Szkaradzia?

umknęło mi, że Kajko domek znalazł :oops:
więc :piwa: :piwa:

i kciuki za Magota bo coraz rzadziej jest zazdrosny o inne koty i już tak nie krzyczy donośnie, że on chce pierwszy.. :|
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pon sie 29, 2011 16:02 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

w zlewie od dawien dawna nic nie zalega. za to rzeczy stoja na suszarce no i stoja rowniez czesto rzeczy na szafce - po prostu w mieszkaniu jest malo miejsca. bruno chyba wlazi lapami w to, co robi bo potem slady sa w wielu miejscach. z wieksza ilosci kuwet byla proba, bez efektow. jesli on czuje taka potrzebe to po prostu idzie w upatrzone miejsce i sie zalatwia.
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Pon sie 29, 2011 17:38 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Druzylla to urocza kotka, która ma problemy ze wzrokiem (jaskra/zaćma). W schronisku dała się poznać jako sympatyczna i pieszczotliwa kotka. Jednak gdy w pobliżu pojawi się inny kot wówczas Druzylla wpada w bojowy nastrój bowiem jest typem jedynaczki. To także wynik braku pewności siebie spowodowany niedowidzeniem gdyż Druzylla polega głównie na węchu. Nieodpowiedni zapach innego kota wystarczy by Druzylla zaczęła powarkiwać. To dorosła, wysterylizowana i zaszczepiona kotka, która szuka domku niewychodzącego. W schronisku od 10-ego sierpnia 2010 roku.

Druzylla zwana potem Lusią znalazła domek pod koniec listopada 2010 roku. Okazała się sporym miziakiem, który łatwo przywiązuje się do ludzi i dzieci. Nieśmiała wobec obcych.
Kotka (z nie swojej winy) wróciła do schroniska 22-ego sierpnia 2011 roku. Nie znosi to najlepiej. Stała się nieufna i przygaszona. Kto odmieni jej los?

Obrazek
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pon sie 29, 2011 18:17 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

to już nie wiem Ewa co doradzić :|

Tania-bardzo ładny opis
jeszcze wiem z jej poprzedniego domku, że jest bardzo grzeczna, nic nie niszczy, nie pcha sie do talerzy itd

obdzwoniłam adoptusie
Paganini zarządzac zaczął od razu w nowym domu :roll:
podobno wyszedł z transportera i zachowuje się jakby zawsze tam mieszkał :wink:

Małe czarne po 1 dawce zylexisu i odrobaczeniu dziś. Nadal cuit w domu płochliwe, złapane mruczą, ale ciężko je złapać.

Burasio od szylkreci-czyli ,,jeden z kotków ,które patrzyły w ta sama stronę,,
tez żre jak smok, bawi się, ale dostał jeszcze antybiotyk od weterynarza na wizycie kontrolnej

U Kajka również wszystko gra :wink:

to tyle szybkich wieści z DS

odezwały sie dwa domki o czarnuszki z ogłoszen-gadamy z jednym, chyba cos z tego będzie, tfu, tfu nie zapeszając
Drugi ma 6 tyg nieszczepionego kociaka, wiec adopcja na bank teraz nie dojdzie do skutku

No i miałam bardzo konkretny telefon o Magota
z Warszawy, ludzie bardzo nastawieni akurat na niego, nie na innego kota u nich bliżej
zobaczymy co z tego będzie, bo uważam ,że najpierw trzebaby było porobić mu tu badania
i adopcje od wyników uzaleznić
Kasy nie mamy za bardzo :|

Mała1

Post » Pon sie 29, 2011 20:41 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Mikrokotek cudny :1luvu:
i jakie ma oczyska wielkie :1luvu:

nie mogł to się warszawski dom Magota objawić kilka dni wczesniej :twisted:
no nic, ryzyko upałów w razie kolejnej podróży do Warszawy jest niewielkie :wink:
no i będzie okazja do sprawdzenia czy istnieje szansa na zmuszenie pań w kasie do wypisania faktury :lol:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon sie 29, 2011 20:49 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

tangerine1 pisze:no i będzie okazja do sprawdzenia czy istnieje szansa na zmuszenie pań w kasie do wypisania faktury :lol:

Obawiam się, że jesteś na z góry przegranej pozycji. :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pon sie 29, 2011 21:07 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Mała dziękuję za radę :) Dziś byłam z Ewinem u veta bo ma problem z okiem dostał antybiotyk i przeciwzapalny powinno pomóc na pęcherz też...Na razie mieszka u mojej córki w pokoju,tam ma swoją kuwetę i jedzonko czuje się dobrze,wyluzowany :mrgreen: Zobaczymy jak po kuracji będzie jak nadal będzie sikał badanie pod kątem mocznicy...Rindzi była jego mama byc może to dziedziczne :(
Gosiara

Post » Pon sie 29, 2011 23:27 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

Tu mam jeszcze Jovankę:

Jovanka jest drobną kotką o przenikliwych oczach. Pełna temperamentu i wielkiego serca. Bo ona kocha ludzi i chce się z nimi przyjaźnić. Asertywna w sposób zdawkowy potrafi wyrazić swój nastrój. Niekiedy zawiadacko przekomarza się z uporem małolaty po to by za chwilę przylepić się do człowieka i mruczeć jak podrostek. Jest nieprzewidywalna co sprawia, że dostarcza wiele pozytywnych emocji. Dynamiczna postawa Jovanki powoduje u innych kotów reakcję typu ''ja z nią nie zaczynam''. Stanowczo jest miziakiem. Jak kocia przytulanka mruczy na zawołanie. Spogląda bacznie na Twój wyraz twarzy, potem patrzy na prawo i na lewo - ''W porządku, nikt nam nie będzie przeszkadzał'' - stwierdza po czym zapada w relaksujący półsen. A Ty razem z nią.
Kotka jest młoda, wysterylizowana i zaszczepiona. w schronisku od 12 maja 2011 roku.

zdjęcie od Korciaczek te z najnowszych :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto sie 30, 2011 14:13 Re: S.K.Niekochane-XVIII odcinek schroniskowej miaunoweli

i znów dół :cry:

Magot wyglądał dziś wyjątkowo źle
skóra i kości , spory brzuch
Zabrałam go do weta na badania dokładniejsze
Testy ujemne, biochemia oki
ale co z tego :( , jak ma totalną żółtaczkę, w brzuchu płyn fipowy, stężenie białek całkowitych za wysokie
Jutro już go nie będzie z nami, trzeba mu pomoc odejść, słania się już na łapkach, nic nie chce jeść

no i pełno nowych kotów :crying:
-cztery 2,5 miesięczniaki-tyle ,że nie czarne
-burasek 3 mies z podejrzeniem padaczki- nie ma w tej chwili najmniejszych szans w schronisku
-Dorosły brytkowato-persowaty biało rudy kocurek, chyba nie mlody, niekastrowany-po zmarłej osobie- w mega stresie

coraz więcej kotow kicha :(
Fajnie by było zafundowac im sumamed, a kasy brak
Pituś znów chory,
Kendal strasznie kaszle
eechhhh

fotki będą później

Mała1

Post » Wto sie 30, 2011 17:48 Re: S.K.Niekochane-XVIII-:( nawet nadzieja na DS już umiera

Magotku....nie poddawaj się :( :(

dodałam do opisów wasze sugestie Mała, Korciaczki :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto sie 30, 2011 19:13 Re: S.K.Niekochane-XVIII-:( nawet nadzieja na DS już umiera

niestety , na Fip nie ma lekarstwa :(
strasznie już jestem zmęczona tymi niepowodzeniami :(

nowe koty

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
z jednego miejsca
razem
Obrazek

381/11
od 29 08 w schr
ok 2,5 mies, chłop
Obrazek

382/11
od 29 08 w schr
ok 2,5 mies, chłop
Obrazek

383/11
od 29 08 w schr
ok 2,5 mies, chłop
Obrazek

384/11
od 29 08 w schr
ok 2,5 mies, chłop
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
386/11
od 29 08 w schr
ok 3-4 mies, chłop
kociak kolejny podrzucony w szpitalu 8O
z podejrzeniem padaczki
to se ktoś wpadł na niezły pomysł :roll:
Nie wiem co z nim będzie, w schronie nie ma szans teraz
Obrazek Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
385/11
od 29 08 w schr
czarny dorosły
Pani zgarnięta przez policję :roll:
nie znam szczegółów
mam fotkę pudła :oops:
Obrazek

Kubuś
od 30 08 w schr
po zmarłej kot
niekastrowany, dorosły
lubi kitiketa i parówki
tyle wiemy od sąsiada
Obrazek

maleństwo- w DT
od 30 08 w schr
babeczka
na szczęście maleństwo zyskało mamkę
pamietacie ludzi z zewnątrz, którym dałam do kotki na odchowanie maluszka czarnego?
u maluszka wszystko gra, dziś akurat zadzwonili i przyjechali po szarusie małą
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

była też z kociakiem czarnym babka z Siemianowic
niestety, odmówiono przyjęcia kociaka
za 15 min usłyszeliśmy miaukanie pod oknem, musiała go wywalić
Ale kamień w wodę, nie można go znależć
klatka-łapka zastawiona
biedne kocie :(

do domu natomiast wspólnego bardzo fajnego pojechały dwa zapomniane czarnuszki :)
Bardzo zły kot-ten co był na obserwacji po pogryzieniu -ma na imię Zuzek
i czarnuszek podrzucony z siostrą do szpitala dwa miesiące temu( tyle już siedzi w schronie) ma na imię Podo
Trzymajcie kciuki, bo właścicielka alergiczka, sprawdzała się na koty-ale wiecie jak to jest

Mała1

[poprzednia][następna]