Mika-kot,który nie chce wrócić do domu :( Co robić ???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 30, 2011 8:08 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Dziekuje.Na pewno sie przyda;-)
Neska za TM :-( Zuzia za TM :-( [*][*]
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

grzes78b

Od: Sob paź 31, 2009 18:39

Post » Pon wrz 05, 2011 8:54 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Witam wszystkich po dłuższej przerwie.Sytuacja wygląda następująco:Mika jest w okolicy-ale nie daje się złapać za żadne skarby świata.Mam klatkę-łapkę od Pani Gosi.Od tygodnia poluje na Mikusie i między czasie złapało się w nią 5 kociaków-w tym 1 kocia rodzina,które Pani Gosia zabrała do siebie :ok: :) Jednak Mika nie daje się złapać :( .Wczoraj była blisko klatki ale po obwąchaniu jej oddaliła się.Więc zabrałem klatkę do domu i porządnie umyłem i sparzyłem gorącą wodą.Włożyłem do niej kocyk na którym spała Mika i między czasie moja druga kotka-Neska kręciła się w koło tej klatki i w środku.Zostawiłem na klatce swoją przepoconą koszulkę,w której Mika zawsze się tarzała :lol:Zawiesiłem w środku klatki ulubiona zabawkę z piórek. Rano zabrałem klatkę za garaż,tam gdzie daje jedzenie i po kilku minutach Mika się pojawiła i znowu wąchała klatkę,ale tym razem zajrzała do środka.Ja do blokady zapadni miałem dowiązany sznurek,na wypadek gdyby Mika nie zachciała wejść dalej żeby samemu odblokować zapadkę.Jednak ona weszła do połowy wyjścia i wróciła się :( Nie mam już siły ani pomysłu jak ja zwabić. :( Żadne metody nie skutkują :!: Wieczorem idę znowu.A czy się uda czy będzie tak jak do tej pory to się okaże.
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

grzes78b

Post » Pon wrz 05, 2011 8:57 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Może udałoby się podbierakiem?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon wrz 05, 2011 9:13 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Kurcze uparta straszliwie, ale myślę, że skoro raz powąchałą i weszła do połowy to w końcu wejdzie cała. Na poczatku tylko powąchała a teraz już weszłą, więc postep jest, a moze tak zrobić "sznureczek" z karmy - jak z okruszków - kawałek przed klatka, na brzegu klatki , na środku no i micha na końcu, wszak apetyt rośnie w miarę jedzenia :D

trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Pon wrz 05, 2011 9:35 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Uparta strasznie hahaha.Jak to ona.Ja robie tzw.ścieżke z jedzenia.Daje troche przed klatka,troche na początku klatki no i micha.Zjadla toz początku klatki i tyle.Moze sie w koncu szelma mala przekona.
Obrazek

grzes78b

Post » Pon wrz 05, 2011 10:27 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Trzymam kciuki za Twoją wytrwałość :ok: :ok: :)
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon wrz 05, 2011 11:55 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Uda się :ok: :ok:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon wrz 05, 2011 15:51 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Jak narazie wytrwalos i i determinacji mi nie brakuje.Jak juz wroci do domu z tego swojego"Giganta" to najpierw ja mocno przytule,potem wypiore i jazda do weterynarza na przeglad i szczepienie,bo 28.08 miala byc ponownie szczepiona.
Obrazek

grzes78b

Post » Pon wrz 05, 2011 16:01 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Złapiesz ją na pewno :) :ok:

Roger na szczęście szczepienie w listopadzie... mam nadzieję, że do tego czasu wróci :twisted:

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Pon wrz 05, 2011 16:08 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Tez trzymam kciuki :ok:

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Pon wrz 05, 2011 16:39 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Trzymam kciuki, zeby sie udalo. I pamietaj zeby zabezpieczyc okna w domu, zeby w przyszlosci uniknac tego typu problemow.

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Pon wrz 05, 2011 17:24 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Wiem.Tego juz nigdy nie zapomne!I radze kazdemu,kto czyta ten wątek by zrobili to za wczasu i unikneli tego co ja przeżywam i co przechodzi w tym momencie kot.Nie zwlekajcie.To ze nic sie do tej pory nie wydarzylo to nie znaczy ze sie to nie stanue.ja juz wiem-a wolalbym tego uniknąć!!!!
Obrazek

grzes78b

Post » Pon wrz 05, 2011 19:11 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Dzisiejsze łowy odwolane.Rozpętała sie u mnie burza z piorunami(efekt upalnego dnia).Moze to i dobrze.Jak jej troche futro przemoknie i pioruny postraszą to moze skapituluje ;-)Jutro sie okaże :wink:
Obrazek

grzes78b

Post » Śro wrz 07, 2011 7:01 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

Nie mam już siły ani koncepcji jak ją złapać :!: :( próbowałem jeszcze na krople waleriana i nic.Ona po prostu zbliży się do tej klatki i siada.nawet głodówka nic nie daje bo tu w okolicy jest pełno miejsc gdzie dokarmiają koty no i otwarte śmietniki. :evil: Nie wiem,nie wiem!!!!Ręce mi opadają :| .Od 3 tygodni chodzę notorycznie nie wyspany,a kilometrów zrobiłem już ze 100.Myślałem nad jakąś siatką,żeby zarzucić na nią.Wydaje mi się że to jest nie wykonalne. :( Może jej dobrze na wolności :?: Zawsze była dzika,nawet w domu zachowywała się momentami jak dzikus.Może po prostu jej to pasuje.I trzeba tak to zostawić?Nie wiem co myśleć.
Obrazek

grzes78b

Post » Śro wrz 07, 2011 9:29 Re: Co grozi zagubionemu kotkowi w lesie?

A Ty znowu swoje. Tak. Tak będzie jej najlepiej. Zostaw ją. I co kilka dni rozglądaj się czy nie ma trupka na najbliższej ulicy...

Są na forum dziewczyny, które łapią koty w podbieraki (to taka wędkarska siatka na kiju, są nawet bardzo duże, może to jest sposób...). Może z góry, z dachu garażu się na nią czaić?

A jest taka możliwość, że siedzisz od niej o kilka metrów i rzucasz jej np. kawałki kurczaka, a ona je zjada? Bo może wtedy można by po konsultacji z weterynarzem podać jej coś otępiającego?

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

[poprzednia][następna]