!!! PERS !!! po pobiciu?potrąceniu? MA DOM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 16, 2011 19:07 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Straszny bieduś... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto sie 16, 2011 19:27 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Dopiszę, że optymalny byłby transport do samego Żywca, bo dt niestety jest niezmotoryzowany, byłoby lepiej dla kocia, gdyby uniknął przesiadek i jazdy autobusem.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto sie 16, 2011 20:14 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Liwi Dt sprawdzony tak? to byłoby super, transport załatwię, może uda sie na niedziele, zobacze jeszcze.
Co z kosztami, ten Dt opłaci wszystko?

Liwia_ pisze:Co do wpłat - proponuję, by szły na jego konto w momencie, gdy w dt się znajdzie, póki co i tak żadna z nas w lecznicy go nie umieści.

wiecie co szczecze to nie rozumiem takiego funkcjonowania.
Nie wiem jak wy tu działacie bo koty rzadko ogłaszam, ale siedze w psach i zawsze jesli ktoś chce wpłacic kase to zbieram ją od razu, bo nigdy nie wiadomo co nagle wyskoczy, czy za cos bedzie trzeba płacić. Przeciez nie wyczaruje nagle pieniędzy. A jeśli pieniądze okażą sie zbędne to zawsze można zwrócić, lub przeznaczyć na inna bide

Liwia_ pisze:Wątpię, by kotu sprawdzano chipa. Moim zdaniem nie ma ŻADNEJ możliwości diagnostyki w schronisku, badań krwi itd. Jedyną opcją jest dt.

Liwia ja cie prosze :roll:
Gdyby nikomu w schronisku nie zależało kot został by uśpiony od razu

Dobra do rzeczy
Nie wiem czy juz pisałam? Chyba nie- to jest kotka. Chipa nie ma, sprawdzone.
Ropień na policzku goi sie dobrze, już tak nie śmierdzi jak na początku.
dalej chudzielec z niej, co do jedzenia to nie wiele ale troche skubnie
dostała dzisiaj kroplówkę, żeby ją wzmocnić.
O badania nie musiałam wcale prosić, wetka sama uznała, ze sa potrzebne. Jutro jedzie kicia na lecznice i będzie miała badania krwi. Jesli uda sie pobrać kał to będzie badany też kał. Dzisiaj miała biegunke

Piankaa

Od: Czw wrz 11, 2008 9:33

Post » Wto sie 16, 2011 20:28 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Ze schroniska zabierałam koty od roku 2008 do bieżącego - łącznie w liczbie trzycyfrowej i nieźle orientuję się w tym, jakie były możliwości diagnostyki i generalnie - jak wyglądają kwestie kocie. Może w psach jest inaczej, ale bardzo proszę o nierobienie ze mnie idiotki.

Cieszę się w każdym razie, że kot jest i czeka, a nawet pojedzie do jakiejś lecznicy. Z dt rozmawiałam dzisiaj, uważam, że kicia będzie miała tam szansę na spokojny kąt, diagnostykę i dojście do siebie. Dostałam wstępną ofertę transportu (dziękuję!) na piątek, jakby co - przekażę wszystkie namiary i będę Cię prosiła o dogranie całości. Dt będzie potrzebował wsparcia na leczenie, to zapewniła Gosia z FB, dziewczyny będą dogadywały się już między sobą, także sądzę, że najlepiej będzie, jeżeli pieniądze trafią już wprost do dt.

Liwia_

Post » Wto sie 16, 2011 20:37 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

super, to musi wytrzymać do piątku
dziękuje wszystkim, którzy chca pomóc, kicia tym bardziej dziękuje :) W DT na pewno dojdzie szybciej do siebie, bo tam bedzie pod większym nadzorem w schronisku cieżko pracownikom stać przy jednym kocie jak mnóstwo jest innych zwierzaków.
Zwierzaki w schronie sa diagnozowane jeśli wet uznaje to za stosowne to zwierzak jedzie na lecznice i tam sie wszystko robi.

i mała uwaga

z FB
SPRAWA ZE SCHRONEM JEST SKOMPLIKOWANA:((( NAJWAŻNIEJSZE,ŻEBY KOCIE WYRWAĆ STAMTĄD...MUSI BYĆ DT...

co to znaczy skomplikowana sprawa ze schronem?
schronisko leczy kota, prosi o pomoc, a wy ze skomplikowana sprawa, nie wiem co wy naopowiadaliście tym ludziom z FB, ale wypadałoby sie ze mna skontaktować, przed mówieniem czegokolwiek

eh zdecydowanie łatwiej mi działać w psach, bo tu nie wiem o co sie rozchodzi wszystkim

Piankaa

Post » Wto sie 16, 2011 20:57 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

W takim razie wyjątkowo się cieszę, że sytuacja zmieniła się o 180 stopni. I że pojawił się jakikolwiek koci wolontariusz, z którym należy wszystko konsultować, przez lata byłam chyba jedyna, stąd zdziwienie. Nie miałam pojęcia, że istnieje ktokolwiek, czyjej zgody potrzeba do pisania o kocie czy schronisku. Szczerze - wyjątkowo mnie cieszy, że pojawił się ktokolwiek, kto tamtejszym kotom zamierza pomagać.
"Skomplikowanie" sytuacji dotyczyło choćby diagnostyki, która w przypadku 99% zabieranych kotów nie była możliwa, braku rtg i możliwości ciągłej opieki, rąk do pracy na kociarni, braku pieniędzy na jakiekolwiek leki - vide wątek z prośbą o pomoc dla schroniska, brak funduszy na leczenie zwierząt - no, ale jak czytam, to wszystko to już widocznie przeszłość, więc nie ma o czym mówić.

W związku z tym przekażę Ci namiary na dt, na transport - jeżeli się potwierdzi (bo nie jest 100% pewny) i mam nadzieję, że -już bez mojego udziału, sprawa kici znajdzie szczęśliwy finał. Oczywiście dt może potrzebować jakiejś merytorycznej pomocy, rad w kwestii kota itd. Oczywiście dt podpisze umowę schroniskową.
Ostatnio edytowano Wto sie 16, 2011 22:31 przez Liwia_, łącznie edytowano 2 razy

Liwia_

Post » Wto sie 16, 2011 20:58 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Trzymam kciuki za kotucha...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto sie 16, 2011 21:16 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Pers - 10 lat - Ruda Śląska - "schronisko - to nie miejsce dla starych kotów, to nie miejsce dla słabych chorych persów..." kontakt - justyna8585
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=131754

kocio jest u seniorów
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sie 17, 2011 6:47 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Liwia ja nie pisze o innych kotach, tylko o tym konkretnym.
Nie mam zamiaru sie z Toba kłócić. Ale poprostu wkurzyłam się, że coś jest mówione bez uzgodnienia ze mną i to cos co nie jest prawdą. Ja działam inaczej, jak sie za cos biore to wszystkiego staram sie pilnować. Nie jestem osoba, która raz na kiedy pojawia sie w schronisku, tylko jestem tam często i jak jestem to cały dzień.

to czekam na rozwój sytuacji :ok:
Kicia potrzebuje DT :ok:

Piankaa

Post » Śro sie 17, 2011 12:05 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Nie piszę o niczym, czego bym sama nie oglądała, a co do uzgadniania - milknę :) i posłałam pw z potrzebnymi namiarami, mam nadzieję, że uda Ci się dograć wszystko już samodzielnie, w przypadku tego i następnych kotów :ok:
Wielkie kciuki za dziewczynkę, oby jak najszybciej znalazła się w dt i doszła do siebie!

Liwia_

Post » Śro sie 17, 2011 12:19 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

namiary dostałam
oby sie udało :ok:

trzymajcie tez kciuki za wyniki badań, żeby były w miare dobre :ok:

Piankaa

Post » Śro sie 17, 2011 12:23 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Trzymam bardzo mocno :ok:

Liwia_

Post » Śro sie 17, 2011 15:23 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Dostałam telefon od pani, która mogłaby już dziś zabrać persinę do dt. Namiary przekazałam Piance, mam nadzieję, że uda się kotu pojechać jeszcze dziś.

Liwia_

Post » Śro sie 17, 2011 15:41 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

To ja w takim razie stoję na straży.
Mam leczenie mojego kota tak ustawione u weta, że mogła bym jechać jutro z samego rana, tak ok 9tej

Dajcie znać proszę czy kicia dzisiaj pojechała.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro sie 17, 2011 15:47 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :(

Mnie dzis nie ma w schronisku, ale juz tam dzwoniłam, że bedzie ktoś po persa.
do transportu tez juz dzwoniłam :)

Kot badania kału nie miał, bo się nie dało pobrac próbki. na badania krwi miał jechać jutro, ale z tego wszystkiego juz nie zapytałam czemu nie pojechał dziś, może auto sie zaś skopciło :roll: Zreszta nie ma to znaczenia, jesli kicia pojedzie dzis, Dt na pewno o nią zadba

trzymac dalej kciuki :ok: :ok:

Piankaa

[poprzednia][następna]