Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewa Speichler pisze:Kasiu - Kroszka ma się dobrze- to kamień m/d ząbkami jej przeszkadzał w jedzeniu.Ale nie zapeszajmy....
Luspa pisze:Na osiedlu Bojary NIEBEZPIECZEŃSTWO! Dzisiaj rano na drzwiach naszych klatek zawisło takie ogłoszenie: [przepraszam, że bokiem, ale nie mogę odwrócić..]
A tak serio to mam nadzieję, ze na tym to się zakończy.. Administracja doskonale wie kto te koty karmi i kto się niby zajmuje, ale na szczęście nie przywiązuje do tego zbytniej wagi. Porozklejali te ogłoszenia, żeby facet się zamkną i że coś robią, a póki ładnie proszą, a nie nakazują nie będziemy im włazić w oczyChrapek jest dumny, że dostał taki zacny tytuł niepokromionego tygrysa
"Zwierzęta domowe i dzikie
zakaz stałego trzymania psów na uwięzi lub w zamknięciu;
zakaz pośredniego zabijania kotów wolno żyjących przez uniemożliwianie im dostępu do pożywienia i schronienia;
zakaz przycinania psom ogonów i uszu (kopiowania);
zakaz utrzymywania zwierząt dzikich w cyrkach (nie obejmuje zwierząt już będących w cyrkach).
Zwierzęta bezdomne, zapobieganie bezdomności zwierząt
jednoznaczne stwierdzenie, że gminy są odpowiedzialne za opiekę nad zwierzętami bezdomnymi a nie po prostu za wyłapywanie ich;"
Luspa pisze:Na osiedlu Bojary NIEBEZPIECZEŃSTWO! Dzisiaj rano na drzwiach naszych klatek zawisło takie ogłoszenie: [przepraszam, że bokiem, ale nie mogę odwrócić..]
Dobrze, że nas ostrzegli, będziemy uważać na nasze kotyDzieci urzekła ta historia:
A tak serio to mam nadzieję, ze na tym to się zakończy.. Administracja doskonale wie kto te koty karmi i kto się niby zajmuje, ale na szczęście nie przywiązuje do tego zbytniej wagi. Porozklejali te ogłoszenia, żeby facet się zamkną i że coś robią, a póki ładnie proszą, a nie nakazują nie będziemy im włazić w oczyChrapek jest dumny, że dostał taki zacny tytuł niepokromionego tygrysa
Luspa pisze:Zastanawiam się czy nie dać im odpowiedzi w postaci podpiętej pod spodem kartki z przepisami prawnymi czy dać już spokój- nie ruszać g....., żeby nie śmierdziało?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 282 gości