Gabi już szczęśliwa w DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 08, 2011 11:56 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Masz rację, też zawsze jestem za ratowaniem łapy, ale z moich ostatnich doświadczeniach (z trzema połamanymi kotami - zawsze tylna łapa) widzę, że dla dwóch amputacja była dobrym wyjściem. Chociaż akurat w ich przypadku problemem był czas - oba były prawdopodobnie wiele miesięcy po wypadkach, operacje byłby bardzo trudne i właściwie kiepsko rokujące.
Przy pierwszym upierałam sie długo, żeby walczyć. Chirurg mnie przekonał, choć bałam się, jak poradzi sobie kot na 3 łapach i czy znajdzie dom. Przy drugim kocie jak zobaczyłam łapę właściwie byłam od razu przekonana, ze lepiej amputować - co potwierdził chirurg.
U trzeciego kota złamanie było świeżutkie, była decyzja o składaniu łapy - niestety w trakcie dość długich przygotowań do zabiegu nastąpiły prawdopodobnie wewnętrzne uszkodzenia naczyń przez odłamki kości i kota nie udało się uratować ... Być może szybka amputacja uratowałaby go :(

Pamiętaj, czas jest bardzo ważny! Im dłużej Gabi czeka na zabieg tym mniejsze szanse na poskładanie ...
Sprawdzaj często czy ma czucie w łapce, szczyp w poduszeczki.
Z drugiej strony - pytanie, czy organizm Gabi jest w stanie znieść teraz głęboką narkozę - zabieg na pewno będzie trwał kilka godzin. Na zdjęciach wygląda na masakrycznie wyniszczoną :cry:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon sie 08, 2011 12:59 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

trzymaj sie bidusiu..a tego co Ci to zrobił niech szlag trafi jak najszybciej :evil: aby operacja się powiodła a Kicia wróciła szybciutko do sprawności
Obrazek
Obrazek

mania1979

Od: Pt maja 13, 2011 13:49

Post » Pon sie 08, 2011 20:06 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Operacja uda się, wszystko się uda - nie ma innej opcji!!
W górę kotuniu!

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pon sie 08, 2011 21:46 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Biedulka Gabi :( mam nadzieję że wszystko się uda.W której lecznicy będzie operowana?W Zwierzaku?
Podsyłam też grosik.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ksha

Od: Sob kwi 23, 2011 10:58

Post » Pon sie 08, 2011 22:45 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Operacja będzie w lecznicy na Wesołej u prof. Adamiaka. A cała opieka przed i po operacyjna w lecznicy Sano u dr Faltyn

Avian operacja była przesunięta w czasie z dwóch powodów pierwszy -kicia musi trochę przybrać na wadze i się wzmocnić, a drugi to finansowy :roll: Jak zabrałam Gabi to ważyła niecałe 2kg. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.

Dziękujemy za wszystkie :ok: :1luvu: Gabi pozdrawia Wszystkie Kochane cioteczki :1luvu:

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Wto sie 09, 2011 16:03 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

No tak, rozumiem, że w takim stanie operacja może być ryzykowna ... mój trzyłapek jak go znalazłam ważył 1,5kg, też trzeba było czekać aż nabierze sił.

Moc kciuków i ciepłych myśli dla Gabi!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto sie 09, 2011 18:38 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Dla Gabi wystawiłam bazarek.Zapraszam serdecznie i bardzo proszę o wsparcie finansowe i kciuki :ok:
viewtopic.php?f=20&t=131528
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto sie 09, 2011 18:43 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

serducha dla koteczki i jej opiekunów! :1luvu:
trzymam kciuki :ok: , oby łapkę uratowali...
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Od: Nie wrz 26, 2010 15:16

Post » Wto sie 09, 2011 19:13 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Poszla drobna sumka dla Gabusi.

Czarnulko, jak na ta chwile wygladaja finanse na leczenie?
Czy juz wiesz ile mniej wiecej bedzie kosztowala operacja i oieka "po"?

Mam nadzieje, ze Gabi dobrze to wszystko zniesie i lapka bedzie uratowana.
Jak kasy bedzie malo, to jeszcze cos postaram sie dorzucic.

Pozdrawiam mocno wszystkich nieobojetnych na los koteczki.
:1luvu:

Czarnulko, wymiziaj bide na dobranoc od Ciotek. :kotek:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw sie 11, 2011 17:47 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Od dwoch dni cisza, a my czekamy na wiesci o Gabusi, najlepiej same dobre :kotek:

pozdrawiam wszystkich
AiN
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pt sie 12, 2011 8:05 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Dziś 3mamy kciuki za operację Gabi :ok: :ok: :ok:

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Pt sie 12, 2011 9:50 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Przepraszam, że się nie odzywałam- ale przyjechała rodzina z daleka i nie było kiedy pisać.
Prosimy o dużo kciuków :ok: Gabrysia jest już w lecznicy i będzie miała składaną łapkę. Strasznie się przejmuję :( Mam nadzieję, że się wszystko uda :ok:

Ania i jej Nitro Gabrynia wygłaskana za wszystkie cioteczki. Córka, brata mojego TŻ bardzo mi pomaga - uwielbia zwierzaki więc Gabrysia jest non stop miziana :1luvu:

Kwota jaką do tej pory udało się uzbierać dzięki dobrym cioteczkom to 1243zł :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Pt sie 12, 2011 9:59 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

Trzymam ciuki, myślami jestem z Gabryśką, na pewno będzie dobrze, nie ma innej opcji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: koniecznie dajcie znać, jak będzie po operacji
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pt sie 12, 2011 16:47 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

:ok: :ok: :ok: :ok:
Będzie dobrze!!!!
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt sie 12, 2011 17:01 Re: Gabi postrzelona z wiatrówki pomóżmy uratować jej łapkę!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok
Za Gabi i jej łapke :1luvu:

ksha

Od: Sob kwi 23, 2011 10:58

[poprzednia][następna]