Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Już w swoich domkach!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 10:27 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

Ufff, ufff, ufffff :D
Są już wieści z lecznicy, małej nic nie jest - prawdopodobnie po prostu się uderzyła w łapkę - takie są efekty kocich szaleństw. Dostała od Ani jakiś syropek ( pewnie przeciwbólowy, nie dopytałam :oops: ) i ma byś dobrze. Wiedźma właśnie czeka na pana by Jukkę odebrał :ok:

Mamy tylko nadzieję, że rezydentka Zuzia szybko się przestanie gniewać. Wczoraj bardzo syczała i warczała - na malutką, transporter i ludzi, ale nie próbowała atakować. W razie czego jest możliwość czasowej izolacji kotek, a pan własnie zaczął urlop i będzie dziewczyn pilnował.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt sie 12, 2011 10:29 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

no to super!!!!!!!!!!!!!! :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt sie 12, 2011 11:15 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

To faktycznie - uff :ok:
Fikusowi tylko troszkę smutno teraz będzie samemu...
Drugi domek szybciutko potrzebny :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob sie 13, 2011 15:06 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

No to wielkie ufff ,jakbyśmy chciały czytać takie wieści codzień
I kciuki ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sie 15, 2011 22:22 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

Duszek686 pisze:Fikusowi tylko troszkę smutno teraz będzie samemu...

Hmmm...
Żeby każdemu kotku było tak smutno... ;)

Fikus weekendowo - działkowy

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Opowieść weekendowa będzie jutro, bo to długa historia... :D
Obrazek

andorka

Post » Pon sie 15, 2011 23:02 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

Obrazek

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto sie 16, 2011 13:38 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

Fikus jest kotkiem absolutnie niesamowitym, słodkim i kochanym. :1luvu: :1luvu:
Długi weekend spędził oczywiście z nami na działce i wcale, a wcale się nie nudził bez siostrzyczki.
Przede wszystkim udało mi się zatkać otwarte drzwiczki od komina i mogłyśmy bezpiecznie wypuścić małego na pokoje. Szaleństwu końca nie było, zostały upolowane wszystkie kapcie stojące na podłodze, wielokrotnie moje nogi i inne części ciała schowane pod śpiworem, sprawdzono solidność zawieszenia firanki (firanka wytrzymała :wink: ), kurz za szafką został dokładnie wytarty. Po ok godzinnym wariactwie kocię zaczęło strasznie miauczeć, tak po prostu stał i się darł. O co chodzi :?: Co się stało :?:
Aaaa, kuweta zamknięta w klatce w drugim pokoju, może to :?: Przyniosłam, postawiłam, palcem pokazałam. Fikus wpadł do niej natychmiast, pokopał solidnie i skorzystał. Szok po prostu – ten kot potrafi wołać o kuwetę. 8O 8O 8O
W ramach zajęć popołudniowych kot wraz z klatką powędrował na świeże powietrze, no ale w klatce nudno... wygrzebałyśmy z Wiedźmą malutkie kocie szeleczki – założenie ich nie zrobiło na nim absolutnie żadnego wrażenia. Został więc „przypalowany” do nogi od namiotu – altanki i dopiero się zaczęło – polowanie na trawki, komary, mrówki, sznurek zawieszony specjalnie dla niego. Oczywiście momentami 5 sek. wystarczało by Fikus całkowicie zaplątywał się w smycz wraz z tym co najbliżej – nogą od namiotu czy kępką trawy, ale czuwaliśmy i cierpliwie wyplątywaliśmy kocie dziecko z tarapatów. Po jakimś czasie rozrób na uwięzi znowu wrzask – tym razem szybciutko skumałam, ze chodzi o kuwetę, no przecież porządne koteczki nie załatwiają się na trawie. :mrgreen:

Ponieważ w sobotnie popołudnie dopadła nas solidna burza i ulewa musiały się skończyć harce na trawie. W ramach urozmaicania życia klatkowego Wiedźma przy pomocy ręcznika i agrafek zbudowała hamaczek – to był strzał w 10 :!: . W hamaczku można się przewracać, wałkować, kulać, a wrzucona do hamaczka papierowa kulka, to już szczyt marzeń kotka o bardzo małym rozumku. :D
Wieczorem podjęłyśmy próbę zmęczenia Fikusa „na śmierć”, by spokojnie spędził noc. W repertuarze było: ganianie pluszowej myszki, mordowanie papierowej kulki i polowanie na tasiemkę napędzaną przez Wiedźmę. Doprowadziłyśmy go do takiego stanu, że już nawet na tę tasiemkę nie chciał patrzeć. No to go na hamaczek i lulu. Nooo pospał... jakieś 15 minut ? :roll: I wstał gotowy na dalszą zabawę. W związku z tym dementuję wszystkie dobre rady by zmęczyć koteczka przed snem, to będzie spokój w nocy. Nie da się i kropka. :mrgreen:

No i tak to się Fikusek nudzi bez siostrzyczki...

Od Jukki też mamy wiadomości – łapka już lepiej, może jeszcze nie jest rewelacyjnie, ale poprawę widać. Po trudnych pierwszych dniach gdy rezydentka Zuzia dostawał furii na jej widok już nastąpił przełom. Początkowo kotki były częściowo izolowane, dziś już biegają razem i próbują się bawić ze sobą.
Wiedziałam, że będzie dobrze, wiedziałam. :dance:

Wieczorne zabawy:

Obrazek

andorka

Post » Wto sie 16, 2011 20:42 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

Fikus ćwiczy zapasy z wujkiem Rudym :)

Obrazek

Już sam umie wchodzić na parapet ( Rudy mu pokazał ''szybką ''drogę )

wiedźma_65

Od: Śro lis 08, 2006 22:38

Post » Śro sie 17, 2011 7:55 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

Nikt do nas nie zagląda , buu :( :( :(
Obrazek

andorka

Post » Śro sie 17, 2011 7:58 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

ja zaglądam! :mrgreen: tylko nie piszę... :oops:

Fikus jest przepienkny! :1luvu:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Śro sie 17, 2011 8:10 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

Zagląda, zagląda
i kciuki trzyma :ok:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro sie 17, 2011 12:47 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

No :!: Jak się na Ciotki ciut tupnie, to zaraz się pokazują ;)

Napisałam Fikusowi nowe ogłoszenie, już poszło do dystrybucji.
Kto chętny proszę się częstować i propagować:

Dzień Dobry !
Jestem Fikus, a moje drugie imię to chyba Psikus, bo bardzo lubię rozrabiać :) Jestem jeszcze małym kotkiem (urodziłem się na przełomie maja i czerwca), ale bardzo odważnym. Nie boję się innych dorosłych kotów, jazdy samochodem, ubierania mnie w kocie szeleczki i wypuszczania na zieloną trawkę na działce. Nie straszny mi odkurzacz i inne warczące sprzęty. Uwielbiam się bawić, biegać i skakać. Na widok człowieka mruczę bardzo, bardzo i jak mam chwilkę czasu to chętnie się przytulam. Umiem oczywiście korzystać z kuwety (ba! potrafię się nawet głośno o nią upominać jeśli nie mam jej w zasięgu wzroku, a potrzeba mnie przypili :) ).
Jestem absolutnie zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony, mam książeczkę zdrowia. No i oczywiście jestem śliczny !!!
Chętnie zamieszkam w domu z innym kotem, pies jeśli mnie nie zje, to też pewnie nie będzie taki straszny.

Jeśli jesteś gotowy na przyjęcie małego kociego tornada to zadzwoń lub napisz:
691 705 664 ewa5431@wp.pl
Przy oddaniu kociaka będzie podpisywana umowa adopcyjna
.
Obrazek

andorka

Post » Śro sie 17, 2011 13:20 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

Fikus jest do zacałowania :1luvu:
zaraz na pewno się ktoś zakocha :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sie 17, 2011 15:21 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

wiedźma_65 pisze:Fikus ćwiczy zapasy z wujkiem Rudym :)

Obrazek

Już sam umie wchodzić na parapet ( Rudy mu pokazał ''szybką ''drogę )

Łooo,ale superowo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wiedźmo,ale Wy macie kawał okna 8O
I tak mi coś znajome rejony,jakbyśmy blisko mieszkały się hehe

andorka pisze:Nikt do nas nie zagląda , buu :( :( :(

No jak nie jak tak :piwa:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro sie 17, 2011 15:31 Re: Pingwiny na kocim forum? Tak !!! Szukamy domków !!!

Myszolandia pisze:Wiedźmo,ale Wy macie kawał okna 8O
I tak mi coś znajome rejony,jakbyśmy blisko mieszkały się hehe

ja Łódź - Teofilów A 8)

wiedźma_65

Od: Śro lis 08, 2006 22:38

[poprzednia][następna]