BALBINKA - żegnaj maleńka [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 29, 2011 8:47 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

delfinka pisze:A jeśli będzie miała życiowego farta i znajdzie domek z nowym wspaniałym opiekunem, to na pewno nie dozna drugiego takiego wstrząsu. Obiecuję.

Wiesz Delfinko, spotykam się coraz częściej z tym, że starsze osoby chcą właśnie starszych, ułożonych już kocich towarzyszy. I myślę, że nasza Balbinka trafi na kolana kochającej osoby, jak tylko będzie już na to gotowa. Zrobimy jej zwartą akcję "adopcyjną" :) i będzie dobrze! Obiecuję pomoc!
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Pt lip 29, 2011 23:27 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

Dziękuję nurmi :lol: Dobrze jest czuć wsparcie.

Swego czasu propagowaliśmy na forum ideę felinoterapii dla osób w wieku podeszłym.
Ja wyadoptowałam w tym czasie Śnieżkę, seniorkę, pani, która miała wówczas 86 !!! lat. Po kilku dniach zadzwoniła, niemal płacząc w telefon, ze słowami: "... ona mnie kocha!" Dodam, że pani jest osobą samotną i odkąd ma Śnieżkę to nawet kiepskie samopoczucie już tak mocno nie doskwiera, nie mówiąc o tym wspaniałym poczuciu, że jest się komuś potrzebnym :lol:

W umowie mamy zastrzeżony stały kontakt, a moje dane znane są sąsiadce. Tak na wszelki wypadek.

A wracając do Balbisi, to wczoraj przeżyłam godziny grozy. Kotka mieszkała w małym mieszkanku, więc jej przestrzeń ograniczyłam do jednego pokoju. Ale postanowiłam powoli udostępniać jej kolejne sektory mieszkania i zacząć pokazywać jej koty (w mieszkaniu jest w tej chwili 4, reszta na działce). I gdy rano wstałam nie mogła koci znaleźć. Przeszukałam wszystkie schowki i nic.
A ona siedziała, spała w małym ciemnym kątku, ona czarna, a mnie do głowy nie przyszło latarki używać. Uf, odetchnęłam.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob lip 30, 2011 17:55 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

:) to miałaś faktycznie zapierającą dech w piersiach przygodę :) Czarnula jedna :)
Koty pod względem zakamuflowywania się są niesamowite! Ile razy szukam w panice któregoś z kotów, a potem się okazuje, ze diabeł siedział i przyglądał się na mnie ale tak, że nie było go widać!

Buziaki dla Balbinki :1luvu: :1luvu:
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Post » Sob lip 30, 2011 18:02 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

nurmi pisze::) to miałaś faktycznie zapierającą dech w piersiach przygodę :) Czarnula jedna :)
Koty pod względem zakamuflowywania się są niesamowite! Ile razy szukam w panice któregoś z kotów, a potem się okazuje, ze diabeł siedział i przyglądał się na mnie ale tak, że nie było go widać!

Oj tak, koty to potrafią :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lip 30, 2011 21:06 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

vega013 pisze:
nurmi pisze::) to miałaś faktycznie zapierającą dech w piersiach przygodę :) Czarnula jedna :)

Wielkie głaski dla Balbisi. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob lip 30, 2011 22:54 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

cypisek pisze:
vega013 pisze:

Wielkie głaski dla Balbisi. :ok:

i mizianie za uszkiem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sie 01, 2011 20:07 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

co tam u Balbinki słychać?
adoptuje się powolutku?
:ok: :ok: :ok:

nurmi

Post » Pon sie 01, 2011 21:03 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

Chętnie wygłaskałabym Balbisię, ale jestem szmat drogi od domu. Codziennie dzwonię do córki i proszę o relacje. Zaczyna się już zżymać :mrgreen:

Balbinka ma jakiś uraz na punkcie całościowego głaskania. Smerana w główkę ze wszystkich stron, przyjmuje to spokojnie. Jeszcze jako tako okolice karku. Natomiast gdy zjeżdżam ręką w kierunku bioder, kotka się spina i im dalej, tym ona wyżej podnosi łapkę, gotowa do pacania.
Zaznaczę, że przed głaskaniem pytam ją o zgodę :lol:
Na buziaki zgody jeszcze nie było, a gdy próbowałam to obejść, kończyło się ucieczką z moich kolan.

Rozmawiałam z wetem, który będzie ją sterylizował. Proponuje dać jej jeszcze dobry tydzień.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto sie 02, 2011 9:45 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

delfinka pisze:Chętnie wygłaskałabym Balbisię, ale jestem szmat drogi od domu. Codziennie dzwonię do córki i proszę o relacje. Zaczyna się już zżymać :mrgreen:

Balbinka ma jakiś uraz na punkcie całościowego głaskania. Smerana w główkę ze wszystkich stron, przyjmuje to spokojnie. Jeszcze jako tako okolice karku. Natomiast gdy zjeżdżam ręką w kierunku bioder, kotka się spina i im dalej, tym ona wyżej podnosi łapkę, gotowa do pacania.
Zaznaczę, że przed głaskaniem pytam ją o zgodę :lol:
Na buziaki zgody jeszcze nie było, a gdy próbowałam to obejść, kończyło się ucieczką z moich kolan.

Rozmawiałam z wetem, który będzie ją sterylizował. Proponuje dać jej jeszcze dobry tydzień.

Mogla mieć jakieś niemile doświadczenia z ludźmi jako kociak. Niestety, tego już się raczej nie dowiemy - czlowiek Balbinki nie powie, bo sam nie wie, a jeśli wie, to nie może tego powiedzieć. Metoda zadawania pytań raczej się tu nie sprawdzi; za wiele opcji. Poprzednim razem kiwal potakująco glową zapytany czy tak moglo być.
Myślę, że ten tydzień jest jej potrzebny, bo to jednak jeszcze krótko po wszystkich rewolucjach życiowych, które ją spotkaly. Wyglaskaj ją przy okazji ode mnie.

Przepraszam, że ostatnio się nie odzywam, ale usiluję skończyć zlecenie (zostalo jeszcze 30 stron), obsluguję 4 kotów (w tym codzienne spacery), robię jakieś cholerne kompoty, jeżdżę do hospicjum (60 km w jedną stronę) i staram się nie zwariować, bo nie mam nawet czasu, żeby porządnie posprzątać i zrobić pranie.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto sie 02, 2011 17:30 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

oj, ciężko teraz masz :cry:

Jeśli znajdziesz wolną chwilę i będziesz miała jeszcze trochę sił,
to pamiętaj o kotach - czekamy na Twoją konsultację.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto sie 02, 2011 18:35 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

Podczytuję o Balbince...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro sie 03, 2011 15:16 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

bardzo się cieszę, ale poproszę również o mnóstwo pozytywnych myśli dla koci, aby łatwiej jej było ogarnąć dziwne, niepojęte i niepokojące zmiany w znanym świecie.
I, mimo iż kocia jest prawie zwykłą czarną koteczką w stringach, prosimy o kciuki za nowego kochającego opiekuna.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro sie 03, 2011 15:25 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

delfinka pisze:oj, ciężko teraz masz :cry:

Jeśli znajdziesz wolną chwilę i będziesz miała jeszcze trochę sił,
to pamiętaj o kotach - czekamy na Twoją konsultację.

Caly czas pamiętam. Postaram się jutro wieczorem. Dziś chyba uda mi się skończyć tlumaczenie (rzut na taśmę, ale czuję się odkorowana) i mam nadzieję, że do jutra moja glowa i reszta wróci do stanu używalności. A wieczorem dlatego, że kolo poludnia jadę do hospicjum - wygląda na to, że to już dlugo nie potrwa.

Glaski dla Balbinki!

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sie 03, 2011 15:53 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

felin pisze: kolo południa jadę do hospicjum - wygląda na to, że to już długo nie potrwa.

przykro mi ... :cry:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw sie 04, 2011 8:46 Re: BALBINKA - zostało jej tylko imię!!!

mi też bardzo przykro :(

a za Balbinkę cały czas trzymam kciuki i wierzę, że opiekun się znajdzie!
Cały czas wysyłam pozytywne myśli w Waszą stronę!
:1luvu:

nurmi

[poprzednia][następna]