WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR- łapanka i decyzje

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 17:36 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

kota rano nie bylo:/ kolejna proba rowniez dzisiaj bedzie...
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto lip 26, 2011 5:41 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

i nie udalo sie...

kotku, przychodz na łapanie:(((

malo wyrazne, ale zawsze cos, zdjecia z mojego telefonu (dopiero teraz, bo nie mam kabla, musialam pozyczyc)
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Wto lip 26, 2011 5:49 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Trzymam kciuki :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lip 27, 2011 0:42 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Wczoraj byłam rano, kota nie było, popołudniu wysłałam siostre z moim facetem, kota nie było, ale w środku dnia był na jedzeniu, potwierdziła to para sprzedająca gofry na peronie.
Myślałam, że dziś chociaż zadzwonią, na pewno był na dworcu. No nic pozostaje mi jeździć tam "w ciemno"
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lip 27, 2011 11:48 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Kurczaki, to rzeczywiście wyzwanie. Kot w stylu "pojawiam się i znikam". :(

Satoru, a może zmienić tytuł tak, by zawierał "Poszukiwany ktoś z Władysławowa!". Nawet nie musi być łapacz, wystarczy karmiciel, jakiś kociarz/kociara po prostu.
Może ktoś taki mógłby być w kontakcie z Marlon na bieżąco, gdy kot się pojawi.
Bo w tej chwili to rzeczywiście trudno kota wyczaić. A na zdjęciach z telefonu za dobrze kić nie wyglądał :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro lip 27, 2011 18:27 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

mysle ze tytul jest jasny na tyle ze kazdy z Władka i okolic moglby zajrzec:/

cholera, mogliby zadzwonic, albo chociaz puscic sygnal!!!
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Czw lip 28, 2011 22:59 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

postanowilam napisac w tym watku, bedac w ub. tygodniu we wladyslawowie w porcie Szkuner widzialam 3 mlode kociaki, wygladaly na zdrowe, milusinskie, nie uciekaja, jeden czarny i dwa czarno biale - kotki znajduja sie w okolicy okolo 600 metrow od glownej bramy, za nia idzie sie w lewo, mija sie posterunek strazy granicznej i kawalek dalej jest ogrodzone skladowisko palet, troche we wnece bar i tam sa te kotki lub biegaja pod paletami, moze jak nie zlapiecie tego to zajmjcie sie nimi, sa naprawde fajne

Monika777

Od: Nie kwi 06, 2008 15:03

Post » Pt lip 29, 2011 8:09 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Monika777 pisze:postanowilam napisac w tym watku, bedac w ub. tygodniu we wladyslawowie w porcie Szkuner widzialam 3 mlode kociaki, wygladaly na zdrowe, milusinskie, nie uciekaja, jeden czarny i dwa czarno biale - kotki znajduja sie w okolicy okolo 600 metrow od glownej bramy, za nia idzie sie w lewo, mija sie posterunek strazy granicznej i kawalek dalej jest ogrodzone skladowisko palet, troche we wnece bar i tam sa te kotki lub biegaja pod paletami, moze jak nie zlapiecie tego to zajmjcie sie nimi, sa naprawde fajne

Tak sobie pogrubiłam...
:roll:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pt lip 29, 2011 8:49 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

oj nie obrazajcie sie za to, chcialam dobrze, tak mi sie napisalo, chodzilo mi o to ze jezeli ktos z wladyslawowa lub okolic to przeczyta to moze na miejscu pomoze tym kotom znalezc domki

Monika777

Post » Pt lip 29, 2011 9:00 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Monika777 pisze:oj nie obrazajcie sie za to, chcialam dobrze, tak mi sie napisalo, chodzilo mi o to ze jezeli ktos z wladyslawowa lub okolic to przeczyta to moze na miejscu pomoze tym kotom znalezc domki

Absolutnie się nie obrażam. Po prostu jest to sformułowanie, na które ostatnio - głównie w wakacje - dostaję gęsiej skórki. Naprawdę. Telefony, maile, które świadczą o tym, że ja mam coś zrobić z kotem, psem. Bo muszę. Bo nie jestem normalnym człowiekiem, nie mam życia, domu, rodziny, bo pewnie prowadzę schronisko i kasy mam jak Eskimos lodu.
Nie chodzi mi o sygnał, bo to, że ktoś widzi, reaguje i piszę o tym na forum to rzecz jak najbardziej pozytywna :ok:
Mi chodzi o sposób wyrażenia; mnie on osobiście bardzo dotyka i można je traktować jako jednostkowe przewrażliwienie. Przy czym też mam prawo je wyrazić.

Jeśli uda się tym kotom pomóc, to dając info zrobisz dla nich więcej niż setki osób, które codziennie je mija i pozostaje obojętnym.
Tylko, że my też jesteśmy ludźmi, także z ograniczeniami. Nie cudotwórcami. Choć rolą cudotwórcy w tym przypadku nie wzgardziłabym :wink:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt lip 29, 2011 11:07 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

Monika777 pisze:postanowilam napisac w tym watku, bedac w ub. tygodniu we wladyslawowie w porcie Szkuner widzialam 3 mlode kociaki, wygladaly na zdrowe, milusinskie, nie uciekaja, jeden czarny i dwa czarno biale - kotki znajduja sie w okolicy okolo 600 metrow od glownej bramy, za nia idzie sie w lewo, mija sie posterunek strazy granicznej i kawalek dalej jest ogrodzone skladowisko palet, troche we wnece bar i tam sa te kotki lub biegaja pod paletami, moze jak nie zlapiecie tego to zajmjcie sie nimi, sa naprawde fajne

A Ty nie mozesz sie nimi zająć?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt lip 29, 2011 16:17 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

ja juz wrocilam stamtad, widzialam je ostatniego dnia przed wyjazdem, jestem z daleka i nie mialam mozliwosci wziecia tych kociakow, u siebie na miejscu tez pomagam kotom jak wy

Monika777

Post » Pt lip 29, 2011 18:00 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

nie jeżmy się na siebie, nie miejsce i pora.

wierzę że Monika wyraziła to w zły sposób. Myślę, że gdyby to napisać "czy moglibyście proszę spróbować pomóc ponieważ ja nie mam możliwości" nie byłoby nieporozumień:)
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Sob lip 30, 2011 18:41 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

czy się pojawia? czy cos wiadomo?
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Sob lip 30, 2011 21:39 Re: PILNE! WŁADYSŁAWOWO, ZAGŁODZONY KOCUR NA NIEBEZP. STACJI!

dziewczyny !!! nie poddawajcie się :ok: próbujcie dalej go wyłapać :ok: będzie trudno , ale próbujcie :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

[poprzednia][następna]