WARSZAWA- 5 "persów"- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 11:58 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

coś nowego w sprawie może?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt lip 08, 2011 12:04 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Chyba nic bo jakaś cisza od przedwczoraj...
Obrazek

gosik5

Od: Śro kwi 27, 2011 13:36

Post » Pt lip 08, 2011 12:52 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

babka odbiera maila sporadycznie, jakby jej nie zależało... dlatego zastanawiam się, czy jej pisać zapytanie w sprawie wykupu, czy poprosić kogoś aby do niej zadzwonił - mnie na 120% poniesie :oops:

obawiam się, że się nie dogadałyśmy z 1 osobą :oops:

z drugiej strony uważam próby zarobienia na tych kotach za nieetyczne i - o ile jest taka możliwość- jestem za ich przejęciem.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 08, 2011 12:53 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Ona chyba czeka na odzew na jej ogłoszenie...
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pt lip 08, 2011 12:55 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Edzina pisze:Ona chyba czeka na odzew na jej ogłoszenie...

pytanie- JAKI odzew? W sprawie pomocy skontaktowała się po kilku dniach, z łaski że się tak wyrażę :roll:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt lip 08, 2011 13:01 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

A ile ona chce za te koty?

I gdzie jest te jej ogłoszenie.?

Gdyby nie chciała inaczej oddać tych kotow,to może by można sie jakoś złożyć by tylko nie trafiły do jakiegoś oszołoma
Obrazek

gosik5

Post » Pt lip 08, 2011 13:05 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

piszę PW.

pisałam jej o możliwości darmowych sterylek, do tej pory nie raczyła odpowiedzieć. Coraz bardziej mi to wygląda, jakby jej zależało aby koty źle trafiły :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 08, 2011 13:08 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Bo te cholerne babsko chce na nich zarobić.Trzeba wykupić od niej te koty
Obrazek

gosik5

Post » Pt lip 08, 2011 13:14 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

A jest ktoś chętny wziąć te koty?
Obrazek

gosik5

Post » Pt lip 08, 2011 13:19 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

gosik5 pisze:A jest ktoś chętny wziąć te koty?

wziąć można tylko,że ktoś musi się nimi zająć.....

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt lip 08, 2011 13:25 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Myślałam,że jest już jakiś potencjalny chętny dt lub ds tylko chodzi o kase.
Nie można tej babie pozwolić na oddaniu kotów w niepowołane łapska.Jest może jakaś fundacja od persów?
Obrazek

gosik5

Post » Pt lip 08, 2011 13:28 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

gosik5 pisze:Myślałam,że jest już jakiś potencjalny chętny dt lub ds tylko chodzi o kase.
Nie można tej babie pozwolić na oddaniu kotów w niepowołane łapska.Jest może jakaś fundacja od persów?

DT się znajdzie. Chodzi o kasę. Fundacja raczej nie wyda 800zł na kupienie kotów, bo mają inne wydatki..
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pt lip 08, 2011 13:31 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Ja moge dac 100...kto sie jeszcze dołoży ???
Ludzie zbierajmy nawet po 5 czy 10 zł.Myślę że jak by dostała po 100 zł za kota to i tak bedzie zadowolona a koty nie trafia do klatek czy do jakiegoś psychola.
Obrazek

gosik5

Post » Pt lip 08, 2011 13:44 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Widziałam ogłoszenie.Jak czegoś nie zrobimy,to koty jak nic trafia do pseudo hodowli.
Obrazek

gosik5

Post » Pt lip 08, 2011 13:48 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Oto moja odpowiedź do tej baby, z wtorku:

Witam serdecznie,

pozwolę sobie poprosić o pomoc koleżankę zajmującą się pomocą persom, która pomoże w znalezieniu im nowych, odpowiedzialnych domów.

Ponieważ z tego co wyczytałam w ogłoszeniu koty przebywają w Warszawie, istnieje możliwość darmowej kastracji, do której gorąco zachęcam - problemy z Bosmanem (agresja, załatwianie się poza kuwetą) mogą wynikać z faktu, że nie jest wykastrowany. Może się też okazać, że kot choruje i konieczne jest leczenie, takim zachowaniem koty często chcą zwyczajnie zwrócić na siebie uwagę.

Proszę o jak najwięcej zdjęć, z zaznaczeniem, kto jest kto :)

pozdrawiam,
Monika

koleżanką się podparłam, żeby dać jej do zrozumienia, że zależy nam na kotach, a nie na zysku - nie chciałam "straszyć" jej forum. Na prośbę pomocy odpowiedziała po 6 dniach, teraz też milczy...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]